Társasutak egzotikus országokba / TANZÁNIA SZAFARI + ÜDÜLÉS ZANZIBÁRON
TANZÁNIA SZAFARI + ÜDÜLÉS ZANZIBÁRON

 

 

 1 ÉJ ARUSHA / 4 ÉJ SZAFARI  + 5 ÉJ ZANZIBÁR

 

Időpont:
2018.február 22.-március 04.
Időtartam: 11 nap/10 éjszaka

Utazás:

Budapestről, a Turkish Airlines menetrend szerinti járataival
Ellátás:
Tanzániában teljes ellátás, Zanzibáron all inclusive ellátás

 

1. nap: BudapestKilimandzsáró 

Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban , a Turkish Airlines menetrend szerinti járataival , isztambuli átszállással Tanzániába.Éjjeli érkezés után találkozás idegenvezetőnkkel,transzfer az arushai szállodába.Szállás elfoglalása, pihenés.

Szállás:Venus Premier Hotel

2. nap: Manyara-tó

Indulás terepjárókkal a Manyara tóhoz. A Nemzeti Park a tó partja és a Kelet-afrikai Rift-völgy meredek fala között található. A Rift-völgy meredek faláról könnyen megfigyelhető a park összes élővilága. Az esernyőfák a tóparthoz közel kényelmes pihenőhelyet biztosítanak a fára mászó oroszlánnak. Az akácok és a lejtőn lévő erdőségek árnyékul és eleségül szolgálnak az elefántnak. A füves tópart a nagyszámú bivalycsordáknak, flamingóknak és vízilovaknak ad otthont. A nemzeti parkot a fára mászó oroszlánok tettek igazán híressé.

Szállás: Country Lodge Karatu

3. nap: Serengeti Nemzeti Park

Reggeli után továbbutazás a Serengeti Nemzeti Parkba , Afrika leghíresebb, UNESCO világörökségi védelem alatt álló nemzeti parkjába.  A park 14.763 km², hatalmas, dimbes-dombos füves területtel, mely szinte eggyé válik a horizonttal. 3 millió emlős állatnak ad otthont, melyek közül több, mint 2 millió évenként csordákban vándorol. Horkantó gnúk csapata cammog végig az ősi vándorló útvonalon. Több mint 1,5 millió gnú vesz részt évenként a vándorlásban a friss legelő felé, zebrák és gazellák társaságában a Serengeti déli részétől a Masai Mara Nemzeti Parkba vándorolnak (mely a Serengeti északi kiterjedése). Ha épp nincs vándorlás, a Serengeti parkban akkor is szenzációs szafariban lehet részünk: bivalycsordák, kisebb elefánt- és zsiráfcsoportok, ezernyi gazella, impala és antilop látható.

Szállás: Serengeti Sopa Lodge

4. nap: Serengeti Nemzeti Park

Reggeli után újabb izgalmas állatokban és élményben gazdag szafari túrára indulunk. A Serengetiben érezzük leginkább Afrika színeit és hangjait, különösen a hajnali vadleseken, amikor ébred a szavanna. Láthatunk sok elefántot, kölykeiket vadászni tanító oroszláncsaládot, méltóságteljesen bandukoló zsiráfokat, és talán még a hőn áhított leopárdot is becserkészhetjük.

 Szállás: Serengeti Sopa Lodge

5. nap: Ngorongoro

Reggeli után, utazás a Ngorongoro Nemzeti Parkba. A világhíres vadrezervátum a világ hét csodája közé tartozik. A Ngorongoro kráter, mely a világ legnagyobb vulkanikus krátere 19,2 km átmérőjű, 610 m mély és 304 km²-en terül el. Hatalmas számú, több mint 25.000 emlősnek szolgál otthonául. Rengeteg zebra és antilop, ezenkívül elefánt, gnú, gazella, bivaly, oroszlán, leopárd, varacskos disznó, gepárd és hiéna is megtalálható itt. Vulkánok, hegyek, síkságok, tavak, erdők, és régészeti helyek teszik változatossá ezt a pompás tájat. A kráter - ahol a legtöbb lodge található - magassága és perem körüli hőmérséklete miatt elég hűvös, főleg este. Erdőnövényekben gazdag, buja, tele van kúszónövényekkel, rikoltozó majmokkal, melyet a hajnali köd még elrejt előlünk. A meredek kráterfal nem akadályozza az állatokat a mozgásban, de sokan maradnak a kráter aljában, ahol élelem és víz bőségesen található. A kráter a védett fekete orrszarvúk otthonául szolgál.

Szállás: Bougainvillea Safari Lodge

6. nap: Arusha – Zanzibár

Reggeli után az Arusha repülőterére indulunk és átrepülünk Zanzibár szigetére, ahol megismerkedhetnek a Szuahéli-part néhai kincses szigetének történetével, az ománi, perzsa és indiai fűszer ültetvények, illetve a rabszolga kereskedelem korával. Érkezés után transzfer a szállodába.  Szállás Zanzibár szigetén (5 éj).

Szállás: Voi Kiwengwa Beach Resort ***

7-10. nap:  Zanzibár

Az elkövetkező napok folyamán szabad program a tengerparton. Zanzibár egy szigetvilág, mely két nagyobb szigetből – Zanzibár, Pemba - és számos szigetecskéből áll. Az Indiai óceánban helyezkedik el, kb. 25 mérföldre Tanzánia partjaitól. Zanzibár szigetét (Unguja) leírhatatlanul csodálatos homokos tengerpartok jellemzik, melyeket korallzátonyok szegélyeznek. És persze a történelmi Stone Town varázsa, melyről azt mondják, hogy az egyetlen működő ősi város Kelet Afrikában.

Fakutlatív programok idegenvezetőnkkel.

11. nap: Zanzibár -Isztambul-Budapest

Kora reggel Zanzibár repülőterére utazunk, elköszönünk idegenvezetőnktől, majd hazaindulás átszállással Budapest felé. Érkezés az esti órákban.

 

Részvételi díj :  
 min.12 fő esetén 
800.000,- Ft/ fő

 

A részvételi díj tartalmazza:

-magyar idegenvezetőt érkezéstől távozásig

-a szafari programot 6 fős négykerék meghajtású terepjáróval, sofőrrel

-transzfereket minibusszal

-park belépőket

- 1 éjszaka Arushában 4 cs. szállodában + 4 éjszaka szállást  4* szafari lodgokban 2-ágyas elhelyezéssel
- 5 éjszaka szállást Zanzibár tengerparti hotelben, Voi Kiwengwa 3*+ standard szoba, 2-ágyas elhelyezéssel
- teljes ellátást a szafari alatt és all incluive ellátást Zanzibáron

A részvételi díj nem tartalmazza:

-nemzetközi és belföldi repülőjegyet+illeték 285.000,- Ft/fő 

-belépési illetékek : Tanzánia: 50 USD/fő , Zanzibár 50USD/fő (helyszínen fizetendő)

-idegenforgalmi adó: 1USD/fő/éj Zanzibáron

-biztosítás. Javasolt sztorno+BBP kombinált biztosítás megkötése :65.700,- Ft/fő (önrész nélkül )
-személyes jellegű kiadásokat (pl hordár, borravaló, minibár, telefon,)

 

 

Tudnivalók:
- száraz évszak, kellemes nyári meleg, nappal 25-33C fok, a szafárik során este-reggel 13-18, Zanzibáron 20

- higiénia a szállodákban megfelelő, de csapvíz nem iható. Sárgaláz oltási könyv kötelező. Malária ellen tablettás védekezés javasolt. Magas faktorú naptej szükséges.
- a szafarik során és sokszor máshol is hepehupás, poros földutakon lehet közlekedni.
- feszültség 220V, angol dugalj. Áramkimaradás lehetséges, de a hotelekben van generátor.

- Időeltolódás +1 óra.
- pénz TSH (tanzán shilling), minimális összeget érdemes csak váltani, szinte mindenhol USD-ban vannak az árak. A 2003 előtt nyomtatott dollárt nem fogadják el, ezért kérjük, csak ezen évjárat utánit vigyenek magukkal. A szállodákban hitelkártyával is lehet fizetni.
- a vízumot a helyszínen pecsételik be legalább +6 hónapig érvényes útlevélbe.

Képgaléria
TANZÁNIA SZAFARI + ÜDÜLÉS ZANZIBÁRON24 NAP ALATT A FÖLD KÖRÜLNYÁRI NAGY ÁLLATVÁNDORLÁS KENYÁBANIZLAND - SZIGET A VILÁGTETEJÉNREJTŐZKÖDŐ ALGÉRIA