Társasutak egzotikus országokba / TANZÁNIA SZAFARI - ZANZIBÁRI PIHENÉSSEL AZ ŐSZI SZÜNETBEN
TANZÁNIA SZAFARI - ZANZIBÁRI PIHENÉSSEL AZ ŐSZI SZÜNETBEN

 

 

 4 ÉJ SZAFARI  + 4 ÉJ ZANZIBÁR

 

Időpont:
2018.Október 25.-november 04.
Időtartam: 11 nap/8 éjszaka

Utazás:

Budapestről, az Emirates és Fly Dubai menetrend szerinti járataival
Ellátás:
Tanzániában teljes ellátás, Zanzibáron all inclusive ellátás

 

1. nap: BudapestKilimandzsáró 

Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban , az Emirates és a FlyDubai Légitársaság menetrend szerinti járataival , Dubai-i átszállással Tanzániába.

 

2. nap: Manyara-tó 

Érkezés a reggeli órákban.Idegenvezetőnk a repülőtéren várja a csoportot.Indulás terepjárókkal a Manyara tóhoz. Útközben piknik ebéd.A Nemzeti Park a tó partja és a Kelet-afrikai Rift-völgy meredek fala között található. A völgy meredek faláról könnyen megfigyelhető a park élővilága.Az esernyőfák a tóparthoz közel kényelmes pihenőhelyet biztosítanak a fára mászó oroszlánoknak. A füves tópart nagyszámú bivalycsordáknak. flamingóknak is otthont ad. Az akácok és a lejtőn lévő erdőségek árnyékul szolgálnak az elefántnak.

Vacsora,szállás: Country Lodge Karatu

3. nap: Serengeti Nemzeti Park

Reggeli után továbbutazás a Serengeti Nemzeti Parkba , Afrika leghíresebb, UNESCO világörökségi védelem alatt álló nemzeti parkjába.  A park 14.763 km², hatalmas, dimbes-dombos füves területtel, mely szinte eggyé válik a horizonttal. 3 millió emlős állatnak ad otthont, melyek közül több, mint 2 millió évenként csordákban vándorol. Horkantó gnúk csapata cammog végig az ősi vándorló útvonalon. Több mint 1,5 millió gnú vesz részt évenként a vándorlásban a friss legelő felé, zebrák és gazellák társaságában a Serengeti déli részétől a Masai Mara Nemzeti Parkba vándorolnak (mely a Serengeti északi kiterjedése). Ha épp nincs vándorlás, a Serengeti parkban akkor is szenzációs szafariban lehet részünk: bivalycsordák, kisebb elefánt- és zsiráfcsoportok, ezernyi gazella, impala és antilop látható.

Vacsora,szállás: Serengeti Sopa Lodge

4. nap: Serengeti Nemzeti Park

Reggeli után újabb izgalmas állatokban és élményben gazdag szafari túrára indulunk. A Serengetiben érezzük leginkább Afrika színeit és hangjait, különösen a hajnali vadleseken, amikor ébred a szavanna. Láthatunk sok elefántot, kölykeiket vadászni tanító oroszláncsaládot, méltóságteljesen bandukoló zsiráfokat, és talán még a hőn áhított leopárdot is becserkészhetjük.

Vacsora,szállás: Serengeti Sopa Lodge

5. nap: Ngorongoro

Reggeli után, utazás a Ngorongoro Nemzeti Parkba. A világhíres vadrezervátum a világ hét csodája közé tartozik. A Ngorongoro kráter, mely a világ legnagyobb vulkanikus krátere 19,2 km átmérőjű, 610 m mély és 304 km²-en terül el. Hatalmas számú, több mint 25.000 emlősnek szolgál otthonául. Rengeteg zebra és antilop, ezenkívül elefánt, gnú, gazella, bivaly, oroszlán, leopárd, varacskos disznó, gepárd és hiéna is megtalálható itt. Vulkánok, hegyek, síkságok, tavak, erdők, és régészeti helyek teszik változatossá ezt a pompás tájat. A kráter - ahol a legtöbb lodge található - magassága és perem körüli hőmérséklete miatt elég hűvös, főleg este. Erdőnövényekben gazdag, buja, tele van kúszónövényekkel, rikoltozó majmokkal, melyet a hajnali köd még elrejt előlünk. A meredek kráterfal nem akadályozza az állatokat a mozgásban, de sokan maradnak a kráter aljában, ahol élelem és víz bőségesen található. A kráter a védett fekete orrszarvúk otthonául szolgál.

Vacsora,szállás: Bougainvillea Safari Lodge  

6. nap: Arusha – Zanzibár

Reggeli után az Arusha repülőterére indulunk és átrepülünk Zanzibár szigetére, ahol megismerkedhetnek a Szuahéli-part néhai kincses szigetének történetével, az ománi, perzsa és indiai fűszer ültetvények, illetve a rabszolga kereskedelem korával. Érkezés után transzfer a szállodába.  Szállás Zanzibár szigetén (4 éj).

Szállás: a választott hotelben.

7-9. nap:  Zanzibár

Az elkövetkező napok folyamán szabad program a tengerparton. Zanzibár egy szigetvilág, mely két nagyobb szigetből – Zanzibár, Pemba - és számos szigetecskéből áll. Az Indiai óceánban helyezkedik el, kb. 25 mérföldre Tanzánia partjaitól. Zanzibár szigetét (Unguja) leírhatatlanul csodálatos homokos tengerpartok jellemzik, melyeket korallzátonyok szegélyeznek. És persze a történelmi Stone Town varázsa, melyről azt mondják, hogy az egyetlen működő ősi város Kelet Afrikában.

Fakutlatív programok idegenvezetőnkkel.

10.nap: Zanzibár-Dubai

Délelőtt pihenés a szállodában, 12,00 óráig kicsekkolás a szobákból. Csomag szobát a szálloda biztosít. Kora este transzfer a repülőtérre. Elköszönünk idegenvezetőnktől, majd a hazautazás megkezdése.

11. nap: Dubai-Budapest

Érkezés Budapestre a déli órákban.

 

 

4 ÉJ SZAFARI  + 4 ÉJ ZANZIBÁR
(a választott szállodában)

Részvételi díjak (Ft/fő)

Repülőjegyek (nemz.+belső) illetékek

1-ágyas felár

Voi Kiwengwa Resort ***+

Standard szoba

Elfogyott!

285.000

120.000

Neptune Pwani Beach Resort****+
Deluxe garden szoba

870.000

285.000

160.000

Royal Zanzibar Resort****+
Superior szoba

895.000

285.000

180.000

 

A részvételi díj tartalmazza:

-magyar nyelvű idegenvezetőt Tanzániába érkezéstől távozásig

-a szafari programot max 7 fős négykerék meghajtású terepjáróval, sofőrrel

-transzfereket minibusszal

-park belépőket

- 4 éjszaka szafari szállást  4* szafari lodgokban 2-ágyas elhelyezéssel
- 4 éjszaka szállást Zanzibáron a választott tengerparti hotelben , 2-ágyas elhelyezéssel
- teljes ellátást a szafari alatt (ebéddel kezdődik, reggelivel végződik ) és all incluive ellátást Zanzibáron

A részvételi díj nem tartalmazza:

-nemzetközi és belföldi repülőjegyet, illetékekkel :  285.000,- Ft/fő 

-Tanzánia Vízum: 50 USD/fő (helyszínen, a repülőtéren fizetendő)

-idegenforgalmi adó: 1USD/fő/éj Zanzibáron ( szállodában fizetendő kicsekkoláskor)

-biztosítás. Javasolt sztorno+BBP kombinált biztosítás megkötése :65.700,- Ft/fő (önrész nélkül )

-javasolt borravaló sofőröknek a szafarin: 20-25USD/fő

-személyes jellegű kiadásokat (ital fogyasztások, hordár, minibár, telefon,)

 

 

Gyermek kedvezmény 12 éves korig:

A Részvételi díjból 50%. Elhelyezés a szülőkkel, vagy 2 felnőttel együtt ,egy szobában

2 gyermek elhelyezése külön lekérésre.

A csoportos repülőjegyből nincs kedvezmény.

 

 

Figyelem:

Jelentkezési határidő: 2018.Augusztus 21. A szabad helyek függvényében.

 

 

Tudnivalók:
- kellemes nyári meleg, nappal 25-33C fok,a szafárik során este-reggel 13-18C, Zanzibáron 20C.Rövid esők előfordulhatnak.

- higiénia a szállodákban megfelelő, de csapvíz nem iható. Sárgaláz oltási könyv kötelező. Malária ellen tablettás védekezés javasolt. Magas faktorú naptej szükséges.
- a szafarik során és sokszor máshol is hepehupás, poros földutakon lehet közlekedni.
- feszültség 220V, angol dugalj. Áramkimaradás lehetséges, de a hotelekben van generátor.

- Időeltolódás +1 óra.
- pénz TSH (tanzán shilling), minimális összeget érdemes csak váltani, szinte mindenhol USD-ban vannak az árak. A 2006 előtt nyomtatott USD bankjegyeket nem fogadják el a térségben, ezért kérjük, csak ezen évjárat utánit vigyenek magukkal. A szállodákban hitelkártyával is lehet fizetni.
- a vízumot a helyszínen pecsételik be legalább +6 hónapig érvényes útlevélbe.

TANZÁNIA SZAFARI + ÜDÜLÉS ZANZIBÁRON A FŐSZEZONBAN AZ INDIAI-ÓCEÁN GYÖNGYSZEMEI ÓCEÁNJÁRÓVAL22 NAP ALATT A FÖLD KÖRÜL IDÉN BETELT ! LEGKÖZELEBB 2020 ÁPR. ÚJRA INDÍTJUK!NYÁRI NAGY ÁLLATVÁNDORLÁS KENYÁBANKILIMANJARO MÁSZÁS