Egyesült Arab Emirátusok utazás és szállás ajánlatok
Az Egyesült Arab Emirátusok az Arab-félsziget északkeleti részén, a Perzsa-öböl partján fekszik. Hét emírség alkotja, amelyek közül a két legjelentősebb Abu Dhabi és Dubai. A tengerparton luxusszállodák sorakoznak, a városban ugyanúgy megtalálják a hipermodern felhőkarcolókat, mint a régi széltornyokkal díszitett házakat és a város határában kezdődő homoksivatagot. Mivel Dubai vámmentes övezet ezért rendkívül kedvezően lehet vásárolni a bevásárlóközpontokban és a bazárokban is, ahol alkudni kötelező. 

DUBAI
Az üzleti élet és a turizmus közel-keleti központja. A 700 ezer lakosú város a második helyet foglalja el a hét emirátust alkotó Egyesült Arab Emirátusok között. Méltán nevezik az ellentétek városának is, hiszen itt a legmodernebb üvegpaloták ugyanúgy részei a városnak, mint a régi széltornyokkal díszített házak és a város határában kezdődő homoksivatag.A Kelet és Nyugat, a régi és az új mesés gazdagsága tárul az idelátogató szeme elé. Európai szemmel nézve egzotikus világ, mert hagyományaik épp oly jelentős szerepet kapnak mindennapjaikban, mint a legmodernebb és legdrágább technológiával felépített újdonságaik. Dubai modern arcával, szolgáltatásaival egy gazdag és pazar XXI. századot idéz, de az itteniek ugyanolyan büszkén őrzik hagyományaikat, szokásaikat és a híresen nagy tiszteletüket a vendég, a látogató iránt, mit századokkal ezelőtt.

ABU DHABI
A fővárosban, Abu Dhabiban 1960-ban még nem volt vízvezeték és áram. Ma már mindenütt toronyházak, paloták és modern mecsetek díszítik, zöldellő parkok, kertek, felhőkarcolók és üvegpaloták váltják egymást. A városban igencsak kellemesen érezheti magát az, aki szereti a visszafogott egzotikumot, a tisztaságot és a luxust. Aki kevésbé mediterrán alkat, napközben megfelelő oltalmat találhat a légkondicionált üzletekben és bevásárlóközpontokban, ahol igazán pazar árukínálattal találkozhat.

RAS AL KHAIMAH
Az ország legészakibb emírsége, mely kiváló választás a turisták számára. Hosszú sétákat tehetnek gyönyörű, érintetlen tengerpartján, ezen kívül kiváló kirándulási lehetőségeket is kínál.

SHARJAH
Dubaitól északkeletre helyezkedik el és a harmadik legnagyobb emírség, ami a terület méretét és a lakosok számát illeti. A város központjában a két lagúnát egy egyedi kanális köti össze, a környéken ezenfelül festői kis utak és sétányok helyezkednek el, tehát a várost sokszor nevezik méltón arab Velencének.
A terület nemcsak mint fő kulturális központként ismert, hanem mint az iszlám törvények és hagyományok szigorú betartásáról híres helyként is. A város szimbóluma a nyitott Korán és ez az egyetlen emírség, ahol nem lehet legálisan alkoholt venni, fogyasztani. A szigorúság jellemzi az öltözködést, a ruhák választását is, ezért vigyázzon arra, hogy milyen ruhákat csomagol be a bőröndjébe (a férfiakra is ugyanez érvényes).

Repülőjáratok menetrendje és költsége:

Budapest - Dubai
Dubai - Budapest


Repülőjegy+illeték: 144.100 Ft/fő-től
Budapest - Doha - Dubai

Dubai - Doha - Budapest


Repülőjegy+illeték: 117.500 Ft/fő-től
Tájékoztató árak, pontos árak után érdeklődjön irodánkban!
Kiemelt ajánlatok
Szállásajánlatok
Citymax Hotel Bur Dubai*** / Dubai

Modern, kényelmes szálloda a Bur Dubai városrészben.

Hyatt Place Dubai Al Rigga**** / Dubai

A kiváló elhelyezkedésű szállás a Deira negyed szívében található, Dubai nemzetközi repülőtere 10 perc autóút.

42 €/fő/éj-től
Mövenpick Hotel Jumeirah Beach****+ / DubaiDubai legdinamikusabban fejlődő városrészében fekszik, az Arab-öböl tengerpartjához közel. 56 €/fő/éj-től
Hilton Dubai Jumeirah Resort***** / Dubai

A luxusszálloda ideális a strandolni vágyó vendégek számára.

85 €/fő/éj-től
JA Ocean View Hotel **** / Dubai

Az Ocean View Hotel épülete az előkelő Jumeirah Beach Residence területén, a The Walk sétány mentén helyezkedik el.

113 €/fő/éj-től
Habtoor Grand Resort & Spa ***** / Dubai

A minden igényt kielégítő szálloda gyönyörű környezetben a Jumeirah strandon található.

106 €/fő/éj-től
Jumeirah Beach Hotel*****+ / Dubai

Különleges, tornyosuló hullámot idéző alakjával a legimpozánsabb, legismertebb Dubai-i hotelek egyike.

318 €/fő/éj-től
További szállások nagy választékban. Keresse munkatársunkat a (06-1) 239-4848-as telefonszámon.
Egyesült Arab Emirátusok úticélokHasznos tudnivalókRepülőjáratokmenetrend és költségek
További Közép-Keleti úticélok
Omán