Hasznos tudnivalók

Főváros: Dodoma
Időeltolódás: Nyáron 1órával, télen 2 órával kell az órát előre állítani.
Elektromosság: 220 V, a csatlakozó hárompontos nem európai szabvány.
Pénznem: Tanzán schilling (TSH). A legfőbb hitelkártyákat elfogadják: Visa, Mastercard és JCB a legjobban elfogadottak, de az American Express és a Diners Club is elfogadott.

A 2006 előtt nyomtatott dollárt nem fogadják el, ezért kérjük, csak ezen évjárat utánit vigyenek magukkal.
Hivatalos nyelv: szuahéli, angol
Egészségügyi tanácsok: Sárgaláz elleni oltási könyvet kérhetik, kérjük vigyék magukkal! Malária elleni gyógyszer szedése ajánlott (Nemzetközi Oltóközpont 1132 Bp., Váci út 70.). A gyógyszert az utazás kezdete előtt el kell kezdeni szedni. Egyéb gyógyszereket ajánlott magunkkal vinni. Minden hotelnek van saját orvosa, aki szükség esetén telefonon elérhető. A csapvíz fogyasztása nem ajánlott, kérjük csak palackozott vizet fogyasszon.                 
Telefon: Magyarországról +255 27 ezután a 7 jegyű telefonszám. Tanzániából +36 + körzetszám + telefonszám. Internet szolgáltatás akadozhat.
Klíma, öltözködsé: A hőmérséklet egész évben 25-35 °C körüli. Decembertől áprilisig tart a meleg szezon. Nagyon könnyű, nyári öltözet ajánlott. Minimum 15 faktoros napozókrémet mindenképpen vigyünk magunkkal. A szállodákban a vacsorához a férfiaktól elvárt a hosszú nadrág viselése. Az erős muszlim hatás miatt az utcán ne viseljünk nagyon kihívó ruhadarabokat.
Biztonság: Mint minden nagyobb városban, itt is ajánlott vigyázni értéktárgyainkra, este kísérő nélkül ne sétáljunk az elhagyatottabb utcákon. Aranytárgyakat, ékszereket, és útiokmányokat ajánlatos a hotel széfjében elhelyezni.
Szafari: A túrák többsége földúton közelíthető meg. A meleg és a por miatt folyadékot feltétlenül vigyenek magukkal, valamint számítsanak arra, hogy a ruhaneműk porosak lesznek. A túrákra hosszú ujjú, vékony inget vagy pulóvert ajánlatos magunkkal vinni, mert a reggeli és esti órákban hűvösre fordul az idő. Kényelmes zárt cipő, kalap vagy kendő javasolt. Az állatokat a nyitott tetejű kocsiból csodálhatjuk meg. Az autó elhagyása tilos!
Telefonos magyar nyelvű asszisztencia: Probléma esetén kérjük jelezzen a sofőrnek, akit perceken belül visszahívunk, és így munkatársunkkal magyarul beszélheti meg problémáját, aki intézkedik ezt követően!

 

Beutazási feltételek: Belépéskor vízum szükséges, mely 50 USD/fő, helyszínen intézendő. Az útlevélnek a tervezett visszautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Megérkezéskor belépési lapot kell kitölteni. Zanzibáron kilépési illeték 40 USD a helyszínen fizetendő!

Elérhető külképviselet:
Tanzániában nincs magyar nagykövetség és konzuli hivatal. Tiszteletbeli konzul Dar-Es-Salaamban, felügyelő képviselet pedig Nairobiban van.

Felügyelő külképviselet: Nairobi
Cím: P.O. Box 31895, Dar-Es-Salaam / Tanzánia
Telefon: Mobil: 255/007 744 299 753; Iroda: 255/ 222 700 720
E-mail: macon@ud.co.tz

Tanzánia úticélokHasznos tudnivalókRepülőjáratokmenetrend és költségek
További Afrikai úticélok
KenyaDél-AfrikaSeychelle-szigetekMauritiusNamíbiaGambiaMadagaszkárZöld-foki szigetek