+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

DÉL-AFRIKA FÉNYPONTJAI

Időtartam: 14 nap / 11 éjszaka
Indulási időpontok:

Tetszés szerint

Hívjon minket! +36 1 239 4848
Visszahívást kérek Üzenetet küldök

A körút során megtekintheti Johannesburgot, az Entabeni szafariparkot, megnézheti a gyönyörű kilátást a Panorama Route-ról, vadlesen vehet részt a világhírű Krüger Nemzeti Parkban és swázikkal és zulukkal is találkozhat.

1. nap:

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal egy európai átszállással.

2. nap:

Érkezés Johannesburgba menetrend szerinti járattal, ahol helyi partnerünk angolul beszélő képviselője várja utasainkat.
A szállodába menet Pretoria városnézés: Jacaranda városként is ismert, mert minden tele van a lila virággal borított fákkal. Pretoria egy szép, csendes város, hosszú és lenyűgöző történelemmel. Pretoriában több jelentős régi épület és néhány érdekes múzeum is található.
Szállás: Court Clasique Hotel***, vagy hasonló

3. nap:

Reggeli, majd utazás a Johannesburgtól háromórányi autóútra lévő Entabeni Safari parkba, amely a Waterberg régióban található. A csomagár tartalmazza a napi 2 vadlest (kora reggel és délután), nyitott dzsipekkel és vadőrök kíséretével.
Szállás: Mabula Game Lodge****, vagy hasonló

4. nap:

Kora reggel - kávé/tea után - indulás szafari programra nyitott dzsippel. Reggeli a szafariból való visszatérés után. Ebédidőig pihenés. Ebéd a lodge-ban, majd utána következik a délutáni szafari. A lodge-hoz való visszatérés után vacsora.
Szállás: Mabula Game Lodge****, vagy hasonló

5. nap:

Kora reggel - kávé/tea után - indulás szafari programra nyitott dzsippel. Reggeli a szafariból való visszatérés után, majd kijelentkezés. Folytatjuk utunkat Hazyview felé a Panoráma út mentén.
A Panoráma út Dél-Afrika egyik legszebb és legnépszerűbb úticélja. Ez vezet át a zord Drakensberg hegységen a Mpumalanga tartományban. A Panoráma út elhalad a Great Escarpment hegység észak-keleti része mellett, és fantasztikus kilátás nyílik a Lowveld síkságra (főleg a száraz téli hónapokban). Máskor a látványt akadályozza a sok keletről érkező felhő, és így sok az eső is. A Panoráma út leglátványosabb szakasza a Blyde River Canyon. Sok jól elhelyezett kilátópontok egyikéről látszik a 33 km hosszú szurdok, ami a Bourke Luck Potholes-nál kezdődik és Three Rondavels-nél ér véget. Körülbelül 3 órás autóúttal eljuthat White River városba, ahol a következő 2 éjszakát tölti. Innen önállóan felfedezheti a Panoráma utat és a régi bányavárost Pelgrims Rust-ot.
Szállás: Protea Hotel Hazyview***, vagy hasonló

6. nap:

Reggeli után egész napos Panoráma Út Túra
Szállás: Protea Hotel Hazyview*** vagy hasonló

7. nap:

Reggeli után kijelentkezés a szállodából és elutazás a világhírű Krüger Nemzeti Parkhoz. Közel 2 millió hektáron kínál páratlan sokféleséget, állatvilágot, történelmi és régészeti lelőhelyeket - ez az igazi Afrika. A park 1898-ban jött létre, hogy megvédje a vadon élő állatokat a dél-afrikai Lowvelden. A sofőr 08:00tól 17:00-i áll utasaink rendelkezésére a nemzeti park megtekintéséhez. Nemzeti park belépő a helyszínen fizetendő készpénzben: 293 ZAR/fő
Szállás: Nkambeni Tented Lodge**** vagy hasonló

8. nap:

Reggeli után további lehetőség a nemzeti park vagy a környék felfedezésére sofőrünk segítségével, aki 08:00tól 17:00-i áll utasaink rendelkezésére
Szállás: Nkambeni Tented Lodge**** vagy hasonló

9. nap:

Reggeli után kijelentkezés a szállásról, majd utazás Szváziföldi Királyságba. Északon és délen Dél-Afrika tartományai, valamint a keleti oldalon Mozambik határolja. A Királyság az ideális átjáró Kwazulu-Natal és a Krüger Nemzeti Park, valamint Johannesburg és Maputo között. Program: Indulás délre Szváziföld felé. Az Ezulwini völgyben lesz a szálláshely a helyi kézműves piac és a szabadtéri falumúzeum közvetlen közelében.
Szállás: Forester Arms*** vagy hasonló

10. nap:

Reggeli után kijelentkezés a szállásról, majd továbbutazás Kwazulu Natalba. Érkezés után a nap hátra levő részében szabadprogram, lehetőség a környék felfedezésére.
Szállás: Ghost Mountain Inn**** vagy hasonló

11. nap:

Reggeli után lehetőség a közelben található Hluhluwe Nemzeti Park meglátogatására. A sofőr 08:00tól 17:00-i áll utasaink rendelkezésére a nemzeti park megtekintéséhez. Nemzeti park belépő a helyszínen fizetendő készpénzben: 165 ZAR/fő
Szállás: Ghost Mountain Inn**** vagy hasonló

12. nap:

Reggeli után kijelentkezés a szállásról, majd elutazás Umhlanga üdülőfaluba. A város Dél-Afrika keleti partján található, északra a vibráló kikötővárostól, Durbantől, a meleg vizű Indiai-óceán partján. Program: Hluhluwe-n és St. Lucia-n keresztülhaladva déli irányban érjük el Umhlangat.
Szállás: Protea Hotel Umhlanga*** vagy hasonló

13. nap:

Reggeli után rövid szabadprogram, majd kora délután indulás a közeli Durban Nemzetközi repülőtérre. Utazás Budapestre menetrend szerinti járattal, egy afrikai és egy európai átszállással.

14. nap:

Érkezés Budapestre.


ÁRAKRÓL ÉS IDŐPONTOKRÓL ÉRDEKLŐDJÖN IRODÁNKBAN!

Ajánlatot kérek
Továbbküldöm e-mailben
Kinyomtatom

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés