+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

FAKULTATÍV PROGRAMOK SAINTE MARIE SZIGETÉN

Időtartam:
Indulási időpontok:
Hívjon minket! +36 1 239 4848
Visszahívást kérek Üzenetet küldök

ILES AUX NATTES  

Hajókirándulás a Sainte Marie szigettől délre fekvő parányi, paradicsomi szigetre, az Iles aux Nattes-ra. Ez a sziget csak gyalogosan fedezhető fel : gyönyörű, fehér homokos, néptelen strandok, érintetlen kicsiny halászfalvak és zöldellő pálmaerdők varázsos egyvelege. Szabadon éldegélő makik, gyönyörű lila, nagyon ritka orchidea-fajok mndenfelé... Egy kis gyalogút végén megérkezünk egy csodálatos öbölbe, ahol a víz színe olyan türkizkék, mint amelyet a képeslapokon láthatunk. Fürdőzés, ebédre pedig frissen fogott tenger gyümölcsei... mi más ! Hazafelé úton átszelünk és megtekintünk egy kis halászfalut, és megállunk egy helyi iskola-árvaházban is (ha szeretnénk, ajándékozhatunk füzeteket, ceruzákat, tollakat).
ÁR 4 fő alatt: 77,- Euro/fő ÁR 4 fő felett: 61,- Euro/fő 

AZ ÉSZAK                                                             

Terepjáróval indulunk el Sainte Marie szigetének az északi részére, ahol egy egyedülálló és érintetlen helyet találhatunk: a természetes szárazföldi, tengervizes medencéket. A sziklák által határolt három medencét a természet formálta tökéletes fürdőhelyünkké... Útközben lassított tempóban szeljük át a kis falvakat, amelyek lakói garantáltan nagy lelkesedéssel üdvözölnek bennünket, nagy integetések közepette. Megállunk az Albrand világítótoronynál – ami ugyan ma már nem világít, de érdekes megtekinteni. Megállunk egy sörre Antoine-nál, amely után körbenézhetünk a kis falu kézműves, helyben készített termékeit kínáló piacán is. Miután egy utolsót fürdőztünk a türkizkék vízben, hazautunk a naplemente csodálatos fényeitől lesz varázslatos...
ÁR 4 fő alatt: 66,- Euro/fő ÁR 4 fő felett: 61,- Euro/fő 

AMPANIHY                                                       

Nyugatról Kelet felé szeljük át a szigetet, változatos tájakat magunk mellett hagyva, míg a sziget központjában fekvő városba, Sahasifra-ba érünk. A tengerpartra érve utunkat egy kókuszültetvényen áthaladva folytatjuk, amely 5 kilometer hosszan terül el egy paradicsomi lagúna partján. Mártózzunk meg itt ezen a csodálatos strandon az Indiai Óceán türkizkék vizében, és aki szeretne, egy tradicionális « tek tek » halászaton is részt vehet ! Ebédelni a « Le Paradis d’Ampanihy »-ben fogunk, ahol Louise specialitását, a mangrovék tarisznyarákját és kókusz-szósszal tálalt csirkét fogja nekünk felszolgálni. Az ebéd előtt vagy után pirogue (tradicionális halászcsónak) csónakázásra indulhatunk, az Ampanihy öbölben található mangróvékhoz. Hazaúton még felfrissülünk az Ankiriry vízesés kellemes, hűvös vizében.
ÁR 4 fő alatt: 66,- Euro/fő ÁR 4 fő felett: 61,- Euro/fő 

KALÓZOK NAPJA                                            

Merüljünk el a 17. és 18. századi kalózok vad világába, amikor a sziget kalózhajók törzshelyéül szolgált ! Reggel « tuk-tuk » –kal indulunk el a szállodából, és először is felfedezzük Madagaszkár legrégebbi templomát (1837-ben épült) azon a magaslaton, amely hajdan a kalózok megfigyelési helyéül is szolgált. Itt pirogue-ra (tradicionális halászcsónak) szállunk és utunkat a tengeren folytatjuk, hogy felfedezzük a « Kalóztemetőt ». Itt nyugodnak 200 éve és immáron örökké azok a tengeri betyárok, akik Sainte Marie kalóz-legendáját híressé tették : William Kidd, la Buse, La Bigorne, Thomas White, stb. Idegenvezetőnk részletesen elmeséli nekünk ezeknek a rettenthetetlen férfiaknak a legendáját és a mai napig szájról szájra járó történeteiket. A mangrovék mentén érkezünk meg ebédünk helyszínére, ahol a malgas konyha tengeri remekeit kóstolhatjuk meg, miközben a lagúna és a sziget nyugati részének panorámájában gyönyörködhetünk. Ebéd után a szállodánkba ismét « tuk-tuk » - on térünk vissza, és aki szeretne, egy kis kitérőt tehet, hogy megvegye a vaníliát, vadborsot vagy a mézet, amelyet még aznap reggel rendelt meg a piacon.
ÁR 4 fő alatt: 77,- Euro/fő ÁR 4 fő felett: 61,- Euro/fő 

BÁLNAMEGFIGYELÉS (júl-okt)               

Ez a program már a kihajózás előtti nap estéjén kezdődik : a CETAMADA (Madagaszkár tengeri emlőseinek megfigyelésével és védelmével foglalkozó szervezet) munkatársai tartanak nekünk ismertetést a púpos bálnákról, a világ egyik legnagyobb élőlényeiről. Motoros csónakkal megyünk ki az óceánra, hogy közelebbről tekinthessük meg ezeket a csodálatos élőlényeket. Hallhatjuk a hímek énekét, megfigyelhetjük különböző forgásaikat és mozdulataikat a víz alatt és a víz fölött. Útközben ismertetést kapunk a púpos bálnák egyedi szokásairól és jellegzetességeiről.
ÁR 4 fő alatt: 66,- Euro/fő ÁR 4 fő felett: 55,- Euro/fő 

SCUBA BÚVÁRKODÁS (palackos merülés)  

Sainte Marie partjai Madagaszkár legjobb búvárhelyei közé tartoznak. Láthatunk víz alatti színes gránitképződményeket, korallt, rengeteg színes halfajtát, langusztát, és ha szerencsénk van, tengeri teknőst is. Ami pedig még különlegesebbé teszi a búvárkodást Sainte Marie szigetén, az a bálnák éneke, melyet hallhatunk a víz alatt ! Nem kell búvárvizsgával rendelkezni, a hely ideális próbamerülésre is azok részére, akik még sosem próbálták a palackos merülést : felejthetetlen élmény! A program 2 merülést tartalmaz, így bőven lesz időnk kiélvezni a vízalatti csodás világot.
ÁR 4 fő alatt: 77,- Euro/fő ÁR 4 fő felett: 66,- Euro/fő


AZ ÁRAK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK

Ajánlatot kérek
Továbbküldöm e-mailben
Kinyomtatom

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés