+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Mozambik - végtelen, érintetlen tengerpart

Csoportos út

Időtartam: 12 nap/ 9 éj
Indulási időpontok:

Tetszés szerint

Hívjon minket! +36 1 239 4848
Visszahívást kérek Üzenetet küldök
Mozambik még nem került fel a tömegturizmus térképére. Valahogy megbújt Zanzibár és a Seychelle-szigetek „árnyékában”, pedig adottságai a fentiekkel egyenértékűek, sőt érintetlenségével valami olyat kínál a tapasztalt utazók számára, ami egyre ritkább a szűkülő insta-világában.

1500 kilométeres, hófehér homokos tengerpartján csodálatos szállodák épültek. Kellemes trópusi / szubtrópusi klímája az év nagyrészében alkalmassá teszi a tengerparti üdülésre. Más trópusi desztinációkkal szemben, itt nem egymást érintve sorakoznak a szállodák, hanem hatalmas vad szakaszokat uralva, környezetükbe illeszkedve, alkotnak egységes képet a luxus szállásokat. Az európai tél során itt nevelik borjaikat a hosszúszárnyú bálnák, kiegészítve a nagyszámban található delfin csapatokat, tengeritehenetek, és a planktonokon táplálkozó hatalmas cetcápákat. Itt található a világ egyik legjelentősebb korallzátonya a Bazaruto-szigeteknél.

Az afrikai kontinens nagyvadjai megtekinthetők a fővároshoz közeli Elefánt Parkban, vagy a Gorongosa Nemzeti Park-ban ahol National Geographic forgatta díjnyertes filmjét – Afrika elveszett édenkertje címen. Vadgazdagsága miatt „elfogadott vélemény”, hogy itt feneklett meg Noé bárkája az özönvíz után! Akinek ez nem lenne elég, egy rövid utazással a világhírű Kruger Nemzeti Park is könnyen elérhető innen.

Mozambik történelmi múltja Maputo-ban a legkézelfoghatóbb. Számos pazar koloniális épület díszíti a fővárost. Többek közt érdemes felkeresni az Eiffel által tervezett két épületet; a pályaudvart - melyet 1916-ban adtak át, és kiváló példája a klasszicista építészetnek, valamint a Casa de Ferro-t azaz a Vas Házat - melyet előre gyártott elemekből szereltek össze Maputóban 1892-ben. A főváros híres pezsgő éjszakai életéről és az ízek kavalkádjáról, mellyel a számos étteremben, bárban és kávézóban ismerkedhetünk. A helyi piacok is kihagyhatatlan fotótémát nyújtanak.


Időpont:  Tetszés szerint

Az esős hónapok kivételével (január-február) egész évben kellemes a klíma.

A búvárkodáshoz április-június és szeptember-október a legalkalmasabb, míg a vadleseknek a június-október időszak kedvez.

Időtartam: 12 nap / 9 éj
Kruger safari és pihenés a Machangulo Beach Lodge-ban

1. nap:

Elutazás Budapestről

2. nap:

Érkezés Mozambik fővárosába a reggeli órákban, majd transzfer a mindössze 120 km-re lévő Kruger Nemzeti Parkhoz. Délután pihenés a Krokodil folyó partján elhelyezkedő szállodánkban, melynek rendezett kertjét számtalan állat látogatja.

3. nap:

Egésznapos vadles a híres Kruger Nemzeti Parkba. Kora reggel veszi kezdetét vadlesünk, hiszen a prédaállatok és a rájuk leselkedő ragadozók ilyenkor a legaktívabbak. A nap során számos különböző életteret keresünk fel, hogy ezáltal is növeljük esélyünket a vadállatok megfigyelésére. Utunk során lehetőségünk nyílik találkozni az afrikai Big 5, azaz Öt nagyvaddal (elefánt, orrszarvú, oroszlán, leopárd, kafferbivaly). A vadles során nyitott terepjárókat használunk, melyet tapasztalt helyi sofőrök vezetnek, akik ismerik az állatok mozgását és az aszfaltcsíkról is le tudnak térni, hogy minél közelebb kerülhessünk a nagyvadakhoz. Napnyugtával visszatérünk a folyóparti szállásunkra.

4. nap:

Délelőtt utazunk Maputo-ba és elfoglaljuk városi szállodánkat. Délután városnézés, mely során felkeressük ikonikus épületeit - a koloniális pályaudvart és a Casa de Ferro, valamint a kortárs festészet helyi képviselőjének, Sebastião Coana „street art” falfestményeit tekinthetjük. Érintjük még a Városházát, Katedrálist, Tunduro Parkot, Mecsetet, Erődöt. Elvegyülünk a város kavalkádjában, szemügyre véve a híres-hírhedt Bagamojo utca bárjait és kávézóit szemügyre véve.

5.nap:

A Maputo-öblöt megkerülve, terepjáróinkkal áthaladunk az Elefánt Rezervátumon, majd a vadlest követően érkezünk meg délután a Machangulo-félsziget csúcsára, ahol szállásunk villái a dús növényzettel borított dűnéken helyezkednek el. Az érintetlen földnyelvet 3 nemzeti park is határolja. A végtelennek tűnő homokos partszakaszon, a város zajától távol pihenhetünk, a természet közelségét - luxus körülmények közt - élvezve.

6-10. nap:

Pihenés az Indiai-óceán partján, teljes ellátással.

 Tartózkodásunk során részt veszünk egy bálnalesen. A hosszúszárnyú bálnák augusztusban érkeznek Mozambik partjaihoz és a táplálékban gazdag meleg áramlatokban nevelik borjaikat. Októberben még nagy eséllyel láthatjuk őket távozásuk előtt, de a hajókirándulás amúgy is látványos, mert több környező szigetet is felkeresünk a program során, és delfineket, cetcápát is láthatunk, ha szerencsénk van.

11. nap:

A dagályhoz időzítve, motorcsónakkal hagyjuk el Machangulo Beach Lodge-ot, majd a kikötőbe érkezve transzfer a repülőtérre. Elutazás Budapestre.

12. nap:

Átszállás után érkezés Budapestre délután.


Ajánlatot kérek
Továbbküldöm e-mailben
Kinyomtatom

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés