+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

TANZÁNIA SZAFARI + ZANZIBÁR ÜDÜLÉS A FŐSZEZONBAN CSOPORTOS ÚT

Időtartam: 11 nap / 9 éjszaka
Indulási időpontok:

2021 február 22 - március 04.

Hívjon minket! +36 1 239 4848
Visszahívást kérek Üzenetet küldök

Időpont:      2021.február 22.-március 04.

Időtartam:   11 nap/ 9 éjszaka

Utazás:      Budapestről, a Turkish Airlines menetrend szerinti járataival

Ellátás:      Tanzániában teljes ellátás, Zanzibáron all inclusive ellátás

1.nap: Budapest–Kilimandzsáró

Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban, a Turkish Airlines menetrend szerinti járataival, isztambuli átszállással Tanzániába. 

2. nap: Manyara-tó 

Érkezés Arushába a kora reggeli órákban, találkozás idegenvezetőnkkel a repülőtéren. Indulás terepjárókkal a Manyara tóhoz. A Nemzeti Park a tó partja és a Kelet-afrikai Rift-völgy meredek fala között található. Könnyen megfigyelhető a park élővilága. Az esernyőfák a tóparthoz közel kényelmes pihenőhelyet biztosítanak a fára mászó oroszlánnak. Az akácok és a lejtőn lévő erdőségek árnyékul és eleségül szolgálnak az elefántnak. A füves tópart a nagyszámú bivalycsordáknak, flamingóknak és vízilovaknak ad otthont.
Szállás: Country Lodge Karatu 

3. nap: Serengeti Nemzeti Park 

Reggeli után továbbutazás a Serengeti Nemzeti Parkba , Afrika leghíresebb, UNESCO világörökségi védelem alatt álló nemzeti parkjába. A park 14.763 km², hatalmas, dimbes-dombos füves területtel, mely szinte eggyé válik a horizonttal. 3 millió emlősállatnak ad otthont, melyek közül több, mint 2 millió évenként csordákban vándorol. Horkantó gnúk csapata cammog végig az ősi vándorló útvonalon. Több mint 1,5 millió gnú vesz részt évenként a nyári vándorlásban a friss legelő felé, zebrák és gazellák társaságában a Serengeti déli részétől a Masai Mara Nemzeti Parkba vándorolnak (mely a Serengeti északi kiterjedése). Februárban épp nincs állatvándorlás, a Serengeti parkban akkor is szenzációs szafariban lehet részünk: bivalycsordák, kisebb elefánt- és zsiráfcsoportok, ezernyi gazella, impala és antilop látható.
Szállás: Serengeti Sopa Lodge 

4. nap: Serengeti Nemzeti Park 

Reggeli után újabb izgalmas állatokban és élményben gazdag szafari túrára indulunk. A Serengetiben érezzük leginkább Afrika színeit és hangjait, különösen hajnalban, amikor ébred a szavanna. Láthatunk sok elefántot, kölykeiket vadászni tanító oroszláncsaládot, méltóságteljesen bandukoló zsiráfokat, és talán még a hőn áhított leopárdot is becserkészhetjük.
Szállás: Serengeti Sopa Lodge 

5. nap: Ngorongoro 

Reggeli után, utazás a Ngorongoro Nemzeti Parkba. A világhíres vadrezervátum a világ hét csodája közé tartozik. A Ngorongoro kráter, mely a világ legnagyobb vulkanikus krátere 19,2 km átmérőjű, 610 m mély és 304 km²-en terül el. Hatalmas számú, több mint 25.000 emlősnek szolgál otthonául. Rengeteg zebra és antilop, ezen kívül elefánt, gnú, gazella, bivaly, oroszlán, leopárd, varacskos disznó, gepárd és hiéna is megtalálható itt. Vulkánok, hegyek, síkságok, tavak, erdők, és régészeti helyek teszik változatossá ezt a pompás tájat. A kráter magassága és perem körüli hőmérséklete miatt elég hűvös, főleg este. Erdőnövényekben gazdag, buja, tele van kúszónövényekkel, rikoltozó majmokkal, melyet a hajnali köd még elrejt előlünk. A meredek kráterfal nem akadályozza az állatokat a mozgásban, de sokan maradnak a kráter aljában, ahol élelem és víz bőségesen található. A kráter a védett fekete orrszarvúk otthonául szolgál
Szállás: Bougainvillea Safari Lodge vagy felár ellenében Acacia Farm Lodge

6. nap: Arusha – Zanzibár   

Reggeli után az Arusha repülőterére indulunk és átrepülünk Zanzibár szigetére, ahol megismerkedhetnek a Szuahéli-part néhai kincses szigetének történetével, az ománi, perzsa és indiai fűszer ültetvények, illetve a rabszolga kereskedelem korával. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Zanzibár szigetén (5 éj).
Szállás: A választott szállodában 

7-10. nap: Zanzibár 

Az elkövetkező napok folyamán szabad program a tengerparton. Zanzibár egy szigetvilág, mely két nagyobb szigetből – Zanzibár, Pemba - és számos szigetecskéből áll. Az Indiai óceánban helyezkedik el, kb. 25 mérföldre Tanzánia partjaitól. Zanzibár szigetét (Unguja) leírhatatlanul csodálatos homokos tengerpartok jellemzik, melyeket korallzátonyok szegélyeznek. És persze a történelmi Stone Town varázsa, melyről azt mondják, hogy az egyetlen működő ősi város Kelet Afrikában. Fakultatív programok idegenvezetőnkkel. 

11. nap: Zanzibár –Isztambul - Budapest 

A hajnali órákban transzfer Zanzibár repülőterére, majd hazaindulás átszállással Budapest felé. Érkezés az esti órákban. 


Program és szálloda változtatás jogát irodánk fenntartja. 


4 ÉJ SZAFARI + 5 ÉJ ZANZIBÁR
(a választott szállodában)


Részvételi díjak (Ft/fő)


Repülőjegyek (nemz.+belső) illetékek


1-ágyas felár


Bluebay Beach Resort&Spa ****
kertre néző szoba


950.000300.000160.000

Sandies Baobab Beach Zanzibar **** 
kertre néző szoba 


1050.000300.000299.000
Riu Palace Zanzibar***** (felnőtt hotel)
 kertre néző junior suite
1085.000300.000235.000

Igény szerint az Acacia Farm Lodge felár Tanzániában : 39.000,- Ft/fő kétágyas szobában történő elhelyezéssel!


A fenti árak előfoglalási kedvezményt tartalmaznak, visszavonásig, legkésőbb 2020.december 21.-ig történő jelentkezés esetén érvényesek! 


Minimum létszám: 10 fő A részvételi díj tartalmazza:  

-magyar idegenvezetőt Kilimanjaróba érkezéstől - távozásig

-a szafari programot max. 7 fős négykerék meghajtású terepjáróval, sofőrrel

-transzfereket minibusszal

-park belépőket

-4 éjszaka szállást helyi besorolású 4* szafari lodgokban 2-ágyas elhelyezéssel

-5 éjszaka szállást Zanzibáron a választott tengerparti hotelben, 2-ágyas elhelyezéssel

-teljes ellátást ital nélkül a szafari alatt (ebéddel kezdődik - reggelivel végződik) és all incluive ellátást Zanzibáron.


A részvételi díj nem tartalmazza:  

- nemzetközi és belföldi repülőjegyet+illetéket: 300.000,- Ft/fő

-online vízum Tanzániába: 21.000,- Ft/fő

-idegenforgalmi adó: 1 USD/fő/éj Zanzibáron ( kicsekkoláskor fizetendő)

-biztosítás: javasolt sztornó+BBP kombinált biztosítás megkötése

-személyes jellegű kiadások ( pl.: hordár, minibár, telefon)

-javasolt borravaló a szafari alatt: 40-50 USD/főGyerek kedvezmény 12 év alatt: Kérje ajánlatunkat!  

- Szülőkkel egy szobában 1-2 gyermek elhelyezése külön lekérésre foglalható

- A repülőjegy csoportos tarifa, nincs gyermek kedvezmény!


Tudnivalók:  

- száraz évszak, kellemes nyári meleg, nappal 25-33C fok, este-reggel: a szafarik során 13-18 C, Zanzibáron 20 -23 C fok, magas páratartalom.

- higiénia a szállodákban megfelelő, de csapvíz nem iható. Sárgaláz elleni oltási valamint a malária ellen tablettás védekezés javasolt. Magas faktorú naptej szükséges.

- a szafarik során az étkezések: vacsora, reggeli a szálláshelyeken, ebéd un. ebéd boxokból történik útközben. Közlekedés: sokszor hepehupás, poros földutakon a szafari alatt.

- feszültség 220V, angol dugalj. Áramkimaradás lehetséges, de a hotelekben van generátor.

- Időeltolódás +1 óra.

- pénz TSH (tanzán shilling), minimális összeget érdemes csak váltani, szinte mindenhol USD-ban vannak az árak. A 2009 előtt nyomtatott dollárt nem fogadják el, ezért kérjük, csak ezen évjárat utánit vigyenek magukkal. A szállodákban hitelkártyával is lehet fizetni.


Tervezett nemzetközi menetrend:

TK1034 Február 22 Budapest-Isztambul  1335 1735

TK567 Február 22 Isztambul-Kilimanjaro  2025 0550

TK567 Március 04 Zanzibar-Isztambul      0445 1345

TK1037 Március 04 Isztambul-Budapest  1910 1910

A Légitársaság fenntartja a jogot a menetrend változtatására!


Figyelem:

A csoport ültetését a járatokra a Légitársaság végzi. Ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseit (ablak,folyosó, stb) minden esetben kérjük a check –in pultnál legyenek szívesek jelezni.


Ajánlatot kérek
Továbbküldöm e-mailben
Kinyomtatom

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés