+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

TANZÁNIA SZAFARI + ZANZIBÁR ÜDÜLÉS

Bécsi indulás / Magyar idegenvezető Zanzibáron

Időtartam: 11nap/8 éjszaka
Indulási időpontok:

2021.február 24 - március 06

Hívjon minket! +36 1 239 4848
Visszahívást kérek Üzenetet küldök

 

Időtartam: 11 nap/ 8 éjszaka 

Utazás: Bécsből, menetrend szerinti járattal

Ellátás: Tanzániában teljes ellátás, Zanzibáron all inclusive ellátás


1.nap: Bécs–Kilimandzsáró

Elutazás Bécsből az esti órákban, menetrend szerinti járattal, egy átszállással Tanzániába.

2. nap: Arusha

Érkezés Arushába a délutáni órákban, találkozás idegenvezetőnkkel a repülőtéren. Transzfer az arushai szállásra. Délután pihenés . 

3. nap: Tarangire Nemzeti Park 

Reggeli után utazás a Tarangire Nemzeti Parkba. Érkezés a dél körül, ebéd majd délutáni vadles. A Tarangire Nemzeti Park hatalmas baobab fáiról híres, a Arusha-tól csupán 2 órányi vezetésre található. A száraz évszakban a Tarangire- folyó állandó vize hatalmas mennyiségben vonzza a vándorló állatokat: elefánt, gnú, zebra, antilopfajták. A baobab fák rendkívül öregek, azt mondják róluk, hogy a szellemeknek és a kísérteteknek szolgálnak menedékül . Az ingoványos, mocsaras területeken található fák az óriáskígyók menedékéül szolgál. A száraz évszakban jó esélyünk lehet rá, hogy látunk leopárdot, oroszlánt és nagyon ritkán afrikai vadászkutyát. 
Szállás: Kilimamoja Lodge

4. nap: Manyara-tó / Ngorongoro 

Reggeli után indulás terepjárókkal a Manyara tóhoz. A Nemzeti Park a tó partja és a Kelet-afrikai Rift-völgy meredek fala között található. Könnyen megfigyelhető a park élővilága. Az esernyőfák a tóparthoz közel kényelmes pihenőhelyet biztosítanak a fára mászó oroszlánnak. Az akácok és a lejtőn lévő erdőségek árnyékul és eleségül szolgálnak az elefántnak. A füves tópart a nagyszámú bivalycsordáknak, flamingóknak és vízilovaknak ad otthont. Vadles után továbbutazás a Ngorongor Kráterhez, ahol a szállásunk is lesz. 
Szállás: Ngorongoro Oldeani Mountain Lodge

5. nap: Ngorongoro – Zanzibár

Reggeli után vadles a Ngorongoro Kráterben. A világhíres vadrezervátum a világ hét csodája közé tartozik. A Ngorongoro kráter, mely a világ legnagyobb vulkanikus krátere 19,2 km átmérőjű, 610 m mély és 304 km²-en terül el. Hatalmas számú, több mint 25.000 emlősnek szolgál otthonául. Rengeteg zebra és antilop, ezen kívül elefánt, gnú, gazella, bivaly, oroszlán, leopárd, varacskos disznó, gepárd és hiéna is megtalálható itt. Vulkánok, hegyek, síkságok, tavak, erdők, és régészeti helyek teszik változatossá ezt a pompás tájat. A kráter magassága és perem körüli hőmérséklete miatt elég hűvös, főleg este. Erdőnövényekben gazdag, buja, tele van kúszónövényekkel, rikoltozó majmokkal, melyet a hajnali köd még elrejt előlünk. A meredek kráterfal nem akadályozza az állatokat a mozgásban, de sokan maradnak a kráter aljában, ahol élelem és víz bőségesen található. A kráter a védett fekete orrszarvúk otthonául szolgál 
Vadles után az Arusha repülőterére indulunk és átrepülünk Zanzibár szigetére, ahol megismerkedhetnek a Szuahéli-part néhai kincses szigetének történetével, az ománi, perzsa és indiai fűszer ültetvények, illetve a rabszolga kereskedelem korával. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Zanzibár szigetén (5 éj).
Szállás: A választott szállodában 

6-10. nap: Zanzibár 

Az elkövetkező napok folyamán szabad program a tengerparton. Zanzibár egy szigetvilág, mely két nagyobb szigetből – Zanzibár, Pemba - és számos szigetecskéből áll. Az Indiai óceánban helyezkedik el, kb. 25 mérföldre Tanzánia partjaitól. Zanzibár szigetét (Unguja) leírhatatlanul csodálatos homokos tengerpartok jellemzik, melyeket korallzátonyok szegélyeznek. És persze a történelmi Stone Town varázsa, melyről azt mondják, hogy az egyetlen működő ősi város Kelet Afrikában. Fakultatív programok idegenvezetőnkkel. 

11. nap: Zanzibár - Bécs

A hajnali órákban transzfer Zanzibár repülőterére, majd hazaindulás egy átszállással Bécs felé. Érkezés az esti órákban. .


Program és szálloda változtatás jogát irodánk fenntartja.3 ÉJ SZAFARI  + 5 ÉJ ZANZIBÁR
(a választott szállodában)

Részvételi díjak (Ft/fő)

Kiwengwa Beach Resort****
Kétágyas szoba / all inclusive


1.042.000,- Ft 
Neptune Pwani Resort & Spa *****
Deluxe garden tengerre néző szoba / all inclusive 
1.097.000,- Ft

A részvételi díj tartalmazza:

-nemzetközi és belföldi repülőjegyet, illetékkel

-magyar idegenvezető Zanzibáron érkezéstől távozásig

-a szafari programot négy kerék meghajtású terepjáróval, sofőrrel

-transzfereket

-park belépőket

-3 éjszaka szállást helyi besorolású szafari lodgokban, 2-ágyas elhelyezéssel

-5 éjszaka szállást Zanzibáron a választott tengerparti hotelben, 2-ágyas elhelyezéssel

- reggeli az első nap, teljes ellátást a szafari alatt (ebéddel kezdődik, reggelivel végződik) és all incluive ellátást Zanzibáron


A részvételi díj nem tartalmazza:

- Online Tanzánia vízum: 21.000 Ft/fő

-idegenforgalmi adó: 1USD/fő/éj Zanzibáron (szállodában fizetendő, kicsekkoláskor)

-biztosítás. Javasolt sztorno+BBP kombinált biztosítás megkötése

-javasolt borravaló sofőröknek a szafarin: 40-50 USD/fő

-személyes jellegű kiadásokat (italfogyasztások, hordár, minibár, telefon,)
Tudnivalók:   

- száraz évszak, kellemes nyári meleg, nappal 30-33C fok, este-reggel: a szafarik során 13-18 C, Zanzibáron 25 -28 C fok, magas páratartalom.

- higiénia a szállodákban megfelelő, de csapvíz nem iható. Sárgaláz elleni oltási valamint a malária ellen tablettás védekezés javasolt. Magas faktorú naptej szükséges.

- a szafarik során az étkezések: vacsora, reggeli a szálláshelyeken, ebéd un. ebéd boxokból történik útközben. Közlekedés: sokszor hepehupás, poros földutakon a szafari alatt.

- feszültség 220V, angol dugalj. Áramkimaradás lehetséges, de a hotelekben van generátor.

- Időeltolódás +1 óra.

- pénz TSH (tanzán shilling), minimális összeget érdemes csak váltani, szinte mindenhol USD-ban vannak az árak. A 2009 előtt nyomtatott dollárt nem fogadják el, ezért kérjük, csak ezen évjárat utánit vigyenek magukkal. A szállodákban hitelkártyával is lehet fizetni.


Ajánlatot kérek
Továbbküldöm e-mailben
Kinyomtatom

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés