+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

FAKULTATÍV PROGRAMOK NEW YORKBAN

Időtartam:
Indulási időpontok:

2019.január 01 - december 31

Hívjon minket! +36 1 239 4848
Visszahívást kérek Üzenetet küldök

Szabadság szobor-Ellis Island

Minden nap 8:30 -kor indul a túra és kb 4,5 órás program
A Hudson torkolatánál, Liberty Islanden álló rézszobor New York egyik legismertebb látnivalója. A szabadságot jelképező, fáklyát tartó nőt Franciaország adományozta az Egyesült Államoknak a függetlenségi nyilatkozat aláírásának centenáriumára. 1886-ban készült el, azóta a városkép meghatározó tagja.Erre a szigetre érkeztek a bevándorlók a világ minden tájáról - a hőskorszakban, 1892 és 1954 között körülbelül 12 millióan. Ma az ő leszármazottaik alkotják az ország lakosságának 40 százalékát. A múzeumot nagyon ajánlom mindenkinek, rendkívül érdekesek a bevándorlók itteni napjait dokumentáló fotók és ismertetők. Minden érkezőt tüzetes orvosi, erőnléti, pszichológiai vizsgálatnak vetettek alá, kikérdezték őket anyagi és büntetőjogi helyzetükről. Ennyi emberről képtelenség lett volna külön nyilvántartást vezetni, így a legfontosabb dolgokat (súlyos betegség, stb.) magukra a bevándorlókra írták rá krétával. Szerencsére azért maradtak fent adatok, ha nem is mindenkiről, melyekben akár mi is megnézhetjük, hogy van-e az őseink között amerikai bevándorló. Az Ellis Island ingyenesen hozzáférhető adatbázisát az Ellis Island Foundation honlapján találjuk. Csúcsidőben napi ötezer ember esett keresztül a kissé megalázó vizsgálatokon, ami átlag 3-5 órán keresztül tartott. Az ide érkezők 98 százaléka léphetett álmai földjére, a maradék 2 százalékot visszazsuppolták a hajókra. A gőzhajók kötelesek voltak visszavinni a kiutasított szerencsétleneket kiindulási pontjukra, akik közül sokan inkább megpróbáltak átúszni Manhattanbe vagy öngyilkosságot követtek el. Az egyik nagy teremben mindenféle használati és dísztárgyakat láthatunk az itt megfordult népektől - például "Jó reggelt" hímzéssel díszített kis abroszt.
58 Euro/felnőtt, 48 Euro/gyerek 

Szex és New York módjára                                                          

Minden nap 11:00 -kor indul a túra
Hódítsd meg New York csodálatos világát Carrie és a Lányok nyomdokain keresztül. Pletykálj, vásárolj és koktélozz ott és úgy ahogy a Szex és New York sztárjai tették stílusosan egy lesötétített amerikai limuzinban. Meglátogatjuk Steve és Aiden bárját illetve felfedezzük a híres , kis butikokat a Meat Packing körzetében.
42 Euro/fő

Helikopteres sétarepülés Manhattan felhőkarcolói felett                    

  Egy 15 perces helikopteres túra alatt különös perspektívából ismerheted meg New York-ot, ahol az ilyesféle városnézésnek nagy hagyománya van. A hatos mólónál induló (Pier 6) helikopteres túrákat ajánljuk, amelyek leginkább Dél-Manhattanre és a Central Park környékére összpontosulnak. 
 125 Euro/fő+ 35 Euro helyszini adó 

Hajókirándulás a Manhattan sziget körül                       

Hajókirándulás során Manhattan egy új arcát ismerhetjük meg. A vízről nyílik a legszebb kép a felhőkarcolókra, a város hihetetlen méretére, és a Szabadság-szoborra. 
 2,5 órás túra: 35 Euro/felnőtt, 24 Euro/gyerek
1,5 órás túra: 29 Euro/felnőt, 21 Euro/gyerek 

 Riksás túra a Centrál Parkban                                                                         

2 órás túra , minden nap 9:00-20:00 óráig.
Ha nincs ellenedre, hogy valakit a kilóiddal terhelj, ismerkedhetsz a várossal riksában ülve is, ami egy bicikli és egy fotel furcsa hibridje. A New York-ban pedálos taxiként is nevezett eszköz Ázsiából lehet ismerős, de Manhattan több pontján találkozni lehet velük. Akárcsak hintóból, ezekből is a Central Park környékén van a legtöbb.
91 Euro/fő 

Broadway musical                                          

A jegy nem lemondható, nem visszaváltható
A new york-i Broadway számít a musical Mekkájának. ne hagyja ki ezt a lehetőséget, ha New Yorkban jár.
A musicalek kezdetben nem tartoztak a leglátogatottabb színházi előadások közé, ám a 19. századi angol és amerikai musicalek megtörték ezt a hagyományt, és hatalmas tömegeket vonzottak a színházba. A népszerűség és a musicalek színvonala egymást gerjesztették, míg nem olyan darabok születtek, mint a West Side Story (1957), a Hair (1968), Az Operaház fantomja (1986) vagy a Miss Saigon (1989). Ezeket a darabokat azóta is elképesztő sikerrel viszik színpadra a világ minden részén, és természetesen a Broadway és a West End állandó előadásait képezik. Ha szeretné látni a Mamma Miát vagy a Producereket színpadon foglalja le jegyét már itthon! 

-Oroszlánkirály csütörtök-szombat 160 Euro/fő
-Aladdin csütörtök-szombat 135 Euro/fő
-Nyomorultak kedd-csütörtök,szombat 105 Euro/fő                                           péntek-vasárnap 133 Euro/fő
-Operaház fantomja hétfő-szerda, péntek 121 Euro/fő                                       csütörtök 109 Euro/f                                         szombat 127 Euro/fő
-Chicago hétfő-szombat 114 Euro/fő                                                                   vasárnap 131 Euro/fő 

További fakultatív programokról érdeklődjön irodánkban!

Ajánlatot kérek
Továbbküldöm e-mailben
Kinyomtatom

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés