+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

SRÍ LANKA KLASSZIKUS KÖRUTAZÁS + ÜDÜLÉS

Időtartam: 10 nap/ 7 éjszaka
Indulási időpontok:

2020.junius 25-július 05
2020.július 23-augusztus 02
2020.augusztus 20-30
2020.szeptember 17-27
2020.október 08-18
2020.október 22-november 01

Hívjon minket! +36 1 239 4848
Visszahívást kérek Üzenetet küldök

1. nap:

Utazás Budapestről Srí Lankára átszállással.

2. nap:

Érkezés Srí Lankára, transzfer a tengerparti üdülővároskába, Negombo-ba, szállás elfoglalása. Az utazás fáradalmainak kipihenése, strandolás. Szállás Negombo-ban.

3. nap:

Reggeli után utazás Sigiriya-ba az út mentén érdekes tájkép tárul elénk, rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények, falvak váltják egymást. Délután kirándulás Polonnaruwa romvárosba, mely a XI-XII. sz.-ban volt a szingaléz birodalom virágzó központja, majd a feledés homályába süllyedve benőtte a dzsungel. Mára a paloták, templomok, medencék, gigantikus kőszobrok jelentős részét feltárták, a hely a Világörökség részét képezi. Szállás Sigiriya-ban vagy környékén.

4. nap:

Reggel Sigiriya „oroszlán-sziklájának” meghódítása, melyre az V. sz.-ban a menekülő Kassapa király építtetett erődöt. A palota romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. A ligetes tájon magasodó magányos szikláról nagyon szép panorámában gyönyörködhetünk. Sigiriya után látogatás egy közeli faluba, ahol bepillantást nyerhetünk a helyiek életébe, melyet egy főzőbemutató zár. Délután fakultatív kirándulási lehetőség: dzsipszafari a Minneriya Nemzeti Parkban (kb. 50 USD/fő), mely főként elefántjairól ismert. Szállás Sigiriya-ban vagy környékén.

5. nap:

Reggel után indulás Kandy-be, útközben Dambulla sziklakolostor megtekintése, mely szintén a Világörökség része. A szobrokkal és festményekkel díszített barlangszentélyek a buddhizmus különböző korszakainak jellegzetes örökségei. Továbbutazás Matale-ba, egy fűszerkertbe, ahol kóstolóval egybekötött bemutató várja a vendégeket. Kora este érkezés a hegyvidéki Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába. Az egyik legismertebb buddhista zarándokhely a Sri Dalada Maligawa (A Fog temploma) meglátogatása. Szállás Kandy-ben.

6. nap:

Reggeli után egész napos program, indulás Nuwara Eliya-ba. Az ide vezető út az ország legfestőibb, hajtűkanyarokkal, kisebb vízesésekkel tarkított tája. A hegyvidéki várost az egykori angol gyarmatosítók tették máig népszerű üdülőhellyé. Koloniális stílusban épült, régi favázas szerkezetű házai, parkjai kis időre Európába repítik vissza az utazót. Angol kezdeményezésre telepítették ide az első teaültetvényeket a XIX. sz. végén, s a kitűnő minőségű ceyloni tea gyorsan világhírre tett szert. Az ültetvényeken az ott dolgozó asszonyok színes szárija tarkállik. Egy teaültetvény és teagyár meglátogatása, majd visszautazás Kandy-be. Szállás Kandy-ben.

7.nap:
Reggeli után látogatás és séta a gyönyörű Peradeniya Botanikus Kertben, majd indulás a tengerpartra. Útközben megálló a Pinnawala Elefántárvaháznál, ahol a dzsungelben árván maradt állatokat gondozzák. Szállás a választott tengerparti szállodában.

8-9. nap:

Pihenés, strandolás a homokos tengerparton. A szállodák különböző fakultatív program lehetőségeket kínálnak: városnézés, katamarán hajókázás a tengeren, motorcsónakázás a lagúnában.

10. nap:

Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.

11.nap:

Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Árak

Indulási időpontok
Kétágyas szoba
2020. okt. 08 - 2020. okt. 18
507.000 Ft/fő/7 éj
2020. okt. 22 - 2020. nov. 01
587.000 Ft/fő/7 éj
Indulási időpontok
Kétágyas szoba
2020. okt. 08 - 2020. okt. 18
521.000 Ft/fő/7éj
2020. okt. 22 - 2020. nov. 01
577.000 Ft/fő/7éj

Az árak tartalmazzák: A repülőjegyet illetékkel, budapesti indulással, menetrend szerinti járatokkal, a körutazást légkondicionált járművel (autóbusz létszámtól függően), a szállást kétágyas szobákban, a reggelis ellátást, helyi angol nyelvű idegenvezetőt és a magyar nyelvű csoportkísérőt, valamint a reptéri transzfereket és vízumot.

Az árak nem tartalmazzák: belépőjegyek ára kb. 120USD/fő (a helyszínen fizetendő), útlemondási biztosítás 1,5%, választható baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás, borravaló, fényképezési és kamerázási engedély .

A program minimum 10 fő jelentkezése esetén indul!

A magyar nyelvű csoportkísérő csak a július 23., augusztus 20. és az október 22. indulású csoportoknál áll rendelkezésre

A szállodaváltoztatás jogát (azonos kategórián belül) és az árváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az árak a legalacsonyabb turistaosztályú repülőjeggyel értendőek, magasabb osztály esetén az ár emelkedhet!

Ajánlatot kérek
Továbbküldöm e-mailben
Kinyomtatom

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés