+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

GORILLA TÚRA UGANDÁBAN

Időtartam: 7 nap / 5 éjszaka
Indulási időpontok:

2021 . január 01 -december 31

Hívjon minket! +36 1 239 4848
Visszahívást kérek Üzenetet küldök

1. NAP: BUDAPEST - ENTEBBE

Indulás Budapestről a kora délutáni órákban egy európai átszállással Entebbe-be.

2. NAP: ENTEBBE

Érkezés a hajnali órákban Entebbe reptérre, majd transzfer a szállodába. Pihenés (1 éj)

3. NAP: ENTEBBE-LAKE MBURO NEMZETI PARK

Reggeli utazás Kampalán keresztül a Lake Mburo Nemzeti Parkhoz (kb. 5 óra utazás jó minőségű úton). Útközben a Mpigi őslakosok hagyományos dobkészítési technikáinak megtekintése, valamint az Egyenlítőnél is megállunk fotózásra. Utunkat papirusz földeken, trópusi esőerdőkön keresztül, illetve az Ankole síkság érintésével folytatjuk. Érkezés a Lake Mburo Nemzeti Parkba, mely az ország egyetlen teljes tóval rendelkező nemzeti parkja. Délután egy hajókirándulás keretében felfedezzük a változatos állat- és növényvilágot: krokodilok, vízilovak, pelikánok, kócsagok, papucscsőrű gólya (mely nagy ritkaságnak számít). Vacsora és szállás lodge-ban vagy kempingben. (1 éj)

4. NAP: BWINDI

Kora reggeli vadles után, elutazás a Bwindi Nemzeti Parkba Kabale-n keresztül. Kb. 6 órás utazás után megérkezés a szállásra. Vacsora és szállás a Mahogany Springs Lodge-ban (2 éj)

5. NAP: BWINDI ÁTHATOLHATATLAN ERDEJE

Hajnalban indulás az erdőbe, mely a Földön élő gorillák több mint felének ad otthont. A vezető rövid tájékoztatást ad, majd kezdetét veszi a gorillák utáni kutatás. Fontos tudni, hogy a séta akár 1 órát, akár 8 órát is igénybe vehet! Jó fizikai erőnlét ajánlott! Vacsora és szállás a Mahogany Springs Lodge-ban.

6. NAP: BWINDI-ENTEBBE

Kora reggel visszaindulás Kampala-n keresztül Entebbe-be, a szállodába (1 éj)

7. NAP: ENTEBBE - BUDAPEST

Hajnalban hazaindulás Budapestre egy európai átszállással, menetrend szerinti járattal. Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Az árakról érdeklődjön irodánkban!

Lake Mburo Nemzeti Park

A park nagy kiterjedésű lápos területtel rendelkezik. 370 km2-es területével Uganda legkisebb nemzeti parkja. Ennek ellenére meglehetősen változatos felszínnel rendelkezik: erdős területek, akáciákkal szőtt völgyek, szezonális és állandó mocsarak váltogatják egymást kopár hegyoldalakkal, sziklás területekkel és sűrű bozótokkal. A tónak köszönhetően gazdag állat- és növényvilágnak ad otthon a park. Megtalálható itt a zebra, az impala, a nyársas antilop, a kafferbivaly; a tóban megfigyelhetőek a krokodilok, pelikánok, vízilovak, kócsagok, kormoránok, halász sasok és a ritka papucscsőrű gólya is.

Bwindi Nemzeti Park 

A park Uganda dél-nyugati részén, a Rift-völgy nyugati szélén található. Területe 331 km2, 1160 m tengerszint feletti magasságon fekszik. Az évi átlaghőmérséklet 7-20oC között alakul, a leghidegebb időszak június-július között van. Bwindi 326 gorillának ad otthont, mely több mint a fele a világon élő összes gorillának. Emellett 346 madárfaj és több mint 200 pillangófaj is élőhelyre lelt a parkban. Növényvilágát tekintve 324 fafajta található meg itt, melyből 10 csak itt figyelhető meg Ugandában.

Hasznos tudnivalók: 

- Bwindiben 4 gorilla család él, melyeket látogatni lehet. Ezek a Mubare csoport (20 gorilla és 1 ezüsthátú), Habinyanja csoport (18 gorilla és 1 ezüsthátú), Rushegura csoport (10 gorilla és 1 ezüsthátú), Kuringo csoport (19 gorilla és 2 ezüsthátú).

- Érdemes legalább 3 hónappal utazás előtt lefoglalni az utat, mivel a napi látogatók száma korlátozott.

- A túrák általában 08:30-kor indulnak, és minimum pár órát, de akár egy egész napot is igénybe vehetnek! Jó fizikai erőnlét ajánlott! A találkozás nem garantált, mivel nem állatkert.

- Egy csoport maximum 8 főből állhat, és a résztvevők mindegyike 15 éven felüli kell, hogy legyen!

- Kötelező a sárgaláz, a Hepatitis A és a tuberkulózis elleni oltás!

- Vízum szükséges

- Érdemes magunkkal vinni: kényelmes, nem csúszós túra bakancsot, esőkabátot a gyakori nedves időjárás miatt, napkrémet, kalapot, szúnyog riasztót, ebédcsomagot, melyet a szállás biztosít

- Szabályok melyeket KÖTELEZŐ betartani: fertőző betegek nem léphetnek a park területére (pl: influenza, hasmenés, stb.), a csoport tagjai maradjanak együtt, ne kerítsék be az állatokat, 7 méternél közelebb nem menjen a gorillákhoz, tilos enni és dohányozni a gorillák 200 méteres körzetében, tüsszentés és köhögés esetén forduljon el, és takarja el orrát/száját egy zsebkendővel, tilos szemetelni

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! 

Ajánlatot kérek
Továbbküldöm e-mailben
Kinyomtatom

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés