+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

AZ IGAZI KUBA

Időtartam: 9 nap/ 7 éjszaka
Indulási időpontok:

2019.január 01- 2020.április 01

Hívjon minket! +36 1 239 4848
Visszahívást kérek Üzenetet küldök

Budapesti indulással minden szerdán, magyar idegenvezetéssel a helyszínen!

1.nap:

Elutazás Budapestről a délelőtti órákban, egy európai átszállással Havannába.Megérkezés Kubába a délutáni órákban. Meet&Greet repülőtéren, találkozás a helyi, magyarul beszélő idegenvezetővel, majd transzfer a hotelbe. Szálláshely elfoglalása.  

2. nap:

Havanna – Rum Múzeum - Hemingway
Reggeli után egész napos városnézésre indulunk Latin-Amerika legromantikusabb fővárosában, a megannyi művészt megihlető Havannában. Havanna mindenkit rabul ejt. Az egyedülálló hangulatú, igazi karibi nagyváros, egy időutazásra csábít minket, ahol egyszerre van jelen a Koloniális kor gyönyörű épületeivel, az ’50-es évek amerikai maffiájának kézjegye, a letűnt korok gazdagsága, és a jelen, a retro, a szocializmus. Panoráma városnézésre indulunk először Havanna modern városrészébe, átszeljük Havanna híres tengerparti sétányát a Malecon-t, mely a helyiek egyik kedvenc találkozóhelye, megcsodáljuk a Paseo-n lévő villákat, majd megállunk a Forradalom téren, ahol a José Marti emlékmű található. Visszafelé a világhírű, több mint 500 mauzóleummal és a leggazdagabb szoborparkkal rendelkező Colon temető mellett vezet utunk az óvárosba. Megismerkedünk a rumkészítéssel, a cukornád termesztés és feldolgozás lépéseitől végig követve a folyamatot egészen az érlelésig, hordóba töltésig, palackozásig, melyet kóstolóval zárunk. Lehetőség eredeti Havana Club relikviák vásárlására, valamint a jellegzetes kubai ital a cukornád lé, a Guarapo és az abból készült kitűnő kubai koktélkülönlegesség a Guarabana koktél megkóstolására. Ezt követően az óváros gyalogos felfedezésére indulunk, ahol egymást érik a kulturális és történelmi látnivalók, és amely 1988 óta az UNESCO világörökség része. Megtekintjük a Plaza de Armas-t a „Fegyverek terét”, a Kormányzói palotát, közben régiségekre vadászunk a helyi, autentikus antik piacon, átsétálunk a Plaza San Francisco-ra ahol megnézzük a Tőzsde palotát és az Assisi Szent Ferenc templomot, majd a Katedrális tér és a Plaza Vieja az „Öreg tér” megtekintése következik. Megebédelünk egy tipikus, helyi étteremben. Az ebédet követően pedig Hemingway nyomába szegődünk, ellátogatunk a híres Ambos Mundos hotelbe, ahol az „Akiért a harang szól” című műve is született, itt megtekintjük a hotelszobáját és az abban rendezett tematikus kiállítást. Majd betérünk Hemingway kedvenc törzshelyeire a La Bodeguita del Medio és a La Floridita bárokba, ahonnan a világhírű „Mojito” és „Daiquiri” koktélok indultak hódító útjukra. Majd megtekintjük a Forradalmi múzeum szabadtéri tárlatát, ahol a híres Granma hajót is láthatjuk melyen Fidel és a többi forradalmár partra szállt, hogy a forradalmat elindítsák. Délután visszatérés, a hotelbe. Este szabadprogram..
Fakultatív programlehetőség: A híres Tropicana Show megtekintése

3. nap:

Havanna – Vinales - Havanna
Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk az ország nyugati részébe, Piñar del Rio tartományba a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Viñales völgybe, melyet az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított. Piñar del Rio tartományt az ország „zöld” részének is nevezik, utunk a zöldellő dohányültetvények mentén vezet. Az itt található különleges klíma a titka a kiváló kubai dohánynak, a híres kubai szivar alapanyagának. A mai napon megismerkedünk a szivarkészítéssel, a dohánytermesztéstől és feldolgozástól egészen a szivarsodrásig. Mindezt autentikus formában, betérve egy igazi kubai dohánytermesztő családhoz, ahol végigvezetnek az ültetvényen, bemehetünk a dohányszárító csűrbe és szemügyre vesszük a tömött sorokban több méter magasról lógó érlelődő dohányleveleket. Közben megtanuljuk, hogyan ismerhetjük fel a jó minőségű dohánylevelet. Majd pedig megismerjük a szivarsodrás művészetét, a szemünk előtt készítik el a híres kubai szivarok egyikét. Utunk következő állomása a páratlan szépségű Viñales völgy, ahol a kilátónál megállva gyönyörködhetünk abban a lélegzetelállító panorámában, melyet a távoli „Mogote-k” vagy Boglya hegyek és az alattuk meghúzódó táj nyújt, és méltán lett a világörökség része. Ezt követően megebédelünk egy helyi étteremben. Majd pedig barlangi gyalogtúrára indulunk az indiánbarlangban, és csónakázunk a barlangi folyón. Programunk zárásaként megtekintjük a híres ókort ábrázoló falfestményt, a „Mural de la Prehistoria-t”, mely egyedülálló technikájával és gigantikus méretével nyűgöz le bennünket. Késő délután visszatérés Havannába. Este szabadprogram.
Fakultatív programlehetőség : Buena Vista Social Club koncert

4. nap: 

Havanna - Santa Clara - Sancti Spiritus - Trinidad
Reggeli a szállodában, majd indulás Santa Clara-ba. Az ország közepén fekvő város a kubai forradalom során vívta ki jelentőségét, hiszen itt dőlt el a forradalom sorsa 1958 Decemberében, amikor a Che Guevara vezette hadosztály elfoglalta az utánpótlást szállító páncélvonatot. Megtekintjük a híres páncélvonatot, illetve a Che Guevara Mauzóleumot ahol a híres hadvezér és több társa nyugszik. Ezt követően elfogyasztjuk ebédünket egy kellemes helyi étteremben, majd ebéd után továbbindulás Sancti Spiritus-ba, az 1514-ben alapított koloniális kisvárosba, mely szinte eredeti állapotban megőrzött koloniális belvárosáról híres. Itt található Kuba legrégibb kőhídja is, a Yayabo híd.Majd pedig tovább indulunk Trinidad-ba, a több mint 500 éve alapított koloniális kisvárosba, mely egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. Elsőként a híres Cukormalmok völgyébe érkezünk, mely szintén az UNESCO Világörökség része. A „Manaca Iznaga” cukornádültetvény és az egykori uradalom megtekintése. Itt lehetőség nyílik Kuba egyik védjegyének a „Manaca Iznaga Toronynak” megmászására, mely 7 emelet magasságával lenyűgöző panorámát nyújt számunkra a környező tájról. Tovább indulunk, majd érkezés Trinidad-ba, pontosabban az Ancon-félsziget tengerpartján lévő all inclusive szállodába. Este szabadprogram. Lehetőség Trinidad éjszakai életének felfedezésére.
Ellátás: Reggeli a hotelben, ebéd a program során. Vacsora all inclusive, korlátlan étel-, és italfogyasztás a hotelben!

5. nap:

Trinidad - Sancti Spiritus – Escambray hegység – Cukormalmok Völgye– Trinidad 
Reggeli a hotelben, majd Trinidad óvárosának felfedezésére indulunk. Ma egy újabb arcát fedezzük fel Kubának. Utazásunk nem csak térben történik, hanem időben is. Trinidad különlegessége, hogy sértetlenül megőrizte a koloniális kor hangulatát. Girbe-gurba kis utcácskáin sétálva az az érzésünk, mintha visszarepültünk volna az időben. Gyalogos városnézés az UNESCO világörökség részévé nyilvánított óvárosban, Plaza Mayor, Contra Bandido torony, Katedrális, La Santissima Trinidad tér és egy helyi múzeum megtekintése ahol megismerkedhetünk a cukorbárók mindennapi életével, megtudjuk hogyan is éltek egykor itt a cukorbárók. Majd tovább sétálunk az óvárosban és betérünk a híres Canchanchara bárba, ahol megkóstolható Trinidad autentikus itala, a cukornádpálinkából és mézből, máig eredeti recept alapján készített különleges Canchanchara koktél. A városnézést követően visszatérés a hotelbe. All inclusive ebéd a hotelben, délután pedig szabadprogram, fürdés a Karib-tengerben, napozás a hotel tengerpartján vagy a belső medencénél, vagy séta az Ancon-félsziget mintegy 4 km hosszúságú homokos strandján. Pihenés az all inclusive szálloda által nyújtott kényelemben.
(A Boutique csomagnál a hotel óvárosi, tehát itt nincs tengerpart, és nem all inclusive rendszerben működik! Itt ebéd és vacsora egy a hotelhez közeli magánétteremben). Este kihagyhatatlan lehetőség ellátogatni Trinidad főterére ahol igazi, autentikus salsa buliban lehet részünk, együtt táncolhatunk a helyiekkel, elleshetjük hogyan táncolják a vérbeli kubaiak a salsa-t és élvezhetjük a helyi kubai zenekar által játszott karibi ritmusokat a rabszolgalépcsőnél a Katedrális mellett.
Ellátás: All inclusive Reggeli-Ebéd-Vacsora a hotelben. Korlátlan étel-, és italfogyasztás!

6. nap:

Trinidad - Cienfuegos –Montemar Nemzeti Park – Guama - Varadero
Reggeli a hotelben, majd indulás Cienfuegos városába. Panoráma városnézés a híres Malecon-on, megcsodáljuk a tengerparti gyönyörű villákat, megállunk a Palacio de Valle palotánál, melynek építészeti gazdagsága egyedülálló. Majd Cienfuegos belvárosa felé vesszük az irányt, ahol sétás városnézéssel folytatjuk az egykori arisztokraták városának felfedezését. A francia telepesek által alapított Cienfuegos érdekessége egyedi, európai stílusjegyeket magánviselő építészeti stílusa. Végig sétálunk a város főutcáján a Prado-n, megcsodáljuk a José Marti teret, a Kormányzói palotát, a kiváló akusztikájáról híres Thomas Terry színházat és a Katedrálist. Majd rövid szabadidő, megpihenni egy helyi kávézóban, fényképezkedni, illetve nyitvatartástól függően egyénileg lehetőség van bemenni a Thomas Terry színházba és a Katedrálisba is. Majd továbbindulás Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a madár- és állatvilágáról híres Zapata félszigetre, ahol a Montemar Nemzeti Park található. Első állomásunk Guama, a Nemzeti Park fő látványossága. Itt egy motorcsónaktúrára indulunk a tengerbe vezető természetes lagúnán, a Laguna de Tresoro-n, ahol az érintetlen természetben vízi madarakat figyelhetünk meg, és termeszvárakat is láthatunk. Majd kikötünk a Taino indiánok szigetén, ahol az Aldea Taino rekonstruált indiánfalut tekintjük meg, megismerkedünk az őslakos indiánok szokásaival. Motorcsónakkal érkezünk vissza a kikötőbe és látogatást teszünk Kuba legnagyobb krokodilfarmján, ahol természetes körülmények között, közvetlen közelről figyelhetjük meg az óriáshüllőket, több százat is egyszerre. Meglátogatjuk a krokodil óvodát is, itt a bátrabbak kézbe is vehetik a még veszélytelen újszülötteket. Ebéd egy helyi étteremben. Majd pedig folytatjuk utunkat, körutazásunk utolsó állomása, Varadero felé. Érkezés a késő délutáni/esti órákban. Az idegenvezetői szolgáltatás vége. Szállás elfoglalása.
Ellátás: All inclusive reggeli és vacsora a tengerparti hotelekben, ebéd a program során

7. nap:

Varadero
Szabad program Varadero-n, pihenés a tengerparton, az All Inclusive hotel nyújtotta szolgáltatások igénybevétele. A szálloda sporteszközei is ingyenesen a rendelkezésünkre állnak: mini-katamarán, kajak, vízi bicikli, szörf. Napközben animációs programok, és esti Show műsor biztosítja a szórakozást a szállodában. Lehetőség további fakultatív programokra (Katamarán kirándulás delfinekkel fürdéssel, Boat Adventure, Jeep Safari, Mélytengeri horgászat, Delfin Show, stb.), melyre jelentkezés és befizetés a hotelben. Ellátás: All inclusive

8. nap:

Varadero - Havanna
Délelőtt szabad program. Délig kijelentkezés a hotelből. Extra térítés ellenében a helyszínen „Late check out” szolgáltatás igényelhető. Transzfer Varadero-ból a repülőtérre. Elutazás. Transzfer és elutazás idegenvezetői szolgáltatás illetve reptéri asszisztencia nélkül.

9. nap:

Hazaérkezés Budapestre a délutáni órákban. 

Árak

Indulási időpontok
3*-os Panzió
2020. jan. 01 - 2020. febr. 19
445.000 Ft/fő
2020. febr. 26 - 2020. márc. 25
450.000 Ft/fő
2020. ápr. 01 - 2020. ápr. 29
445.000 Ft/fő
Indulási időpontok
3*-os Economy
2020. jan. 01 - 2020. febr. 19
450.000 Ft/fő
2020. febr. 26 - 2020. márc. 25
455.000 Ft/fő
2020. ápr. 01 - 2020. ápr. 29
450.000 Ft/fő
Indulási időpontok
4*-os Standard
Indulási időpontok
4*-os Superior
2020. jan. 01 - 2020. márc. 25
505.000 Ft/fő
2020. ápr. 01 - 2020. ápr. 29
495.000 Ft/fő
Indulási időpontok
5*-os Premium
2020. jan. 01 - 2020. márc. 25
540.000 Ft/fő
2020. ápr. 01 - 2020. ápr. 29
535.000 Ft/fő

Az árak tartalmazzák: szállás a választott szálloda kategóriában megadott ellátással, teljes panzió a körutazás idején, a leírásban szereplő programok ebéddel és belépőjegyekkel, magyar nyelvű idegenvezetés a körutazás alatt, Varaderon magyar nyelvű asszisztencia.


Az árak nem tartalmazzák: repülőjegy+reptéri illeték kb. 259.000 Ft/fő-től, turista kártya 9.000 Ft/fő, kilépési illeték 25 CUC/fő (helyszínen fizetendő), útlemondási és BBP biztosítás (az érvényben lévő kubai szabályok szerint kötelező) , borravalók, fakultatív programok


A körutazás során vidéken az alacsony hotelkapacitás miatt konkrét hotel vagy csillag kategóriát nem garantálunk, itt elhelyezés tipikus körutas hotelekben (ami 3*/4*), melyek a kapacitás függvényében változhatnak.


A program min. 2 fő jelentkezése esetén is indul!


HOSSZABBÍTÁS LEHETSÉGES - Részletekről érdeklődjön irodánkban!

Ajánlatainkban jelzett áraink szabad helyek függvényében érvényesek!

A szállodaváltoztatás jogát (azonos kategórián belül), és az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

Ajánlatot kérek
Továbbküldöm e-mailben
Kinyomtatom

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés