+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

TANZÁNIA SZAFARI + ZANIZBÁR ÜDÜLÉS A FŐSZEZONBAN

BETELT!

Időtartam: 11 nap / 9 éjszaka
Indulási időpontok:

2020 február 22 - március 03.

Hívjon minket! +36 1 239 4848
Visszahívást kérek Üzenetet küldök

Időpont:        2020.február 22.-március 03.
Időtartam:     11 nap/ 9 éjszaka
Utazás:           Budapestről, a Turkish Airlines menetrend szerinti járataival
Ellátás:           Tanzániában teljes ellátás, Zanzibáron all inclusive ellátás 


1.nap: Budapest–Kilimandzsáró

Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban, a Turkish Airlines menetrend szerinti járataival, isztambuli átszállással Tanzániába.

2. nap: Manyara-tó

Érkezés Arushába a kora reggeli órákban, találkozás idegenvezetőnkkel a repülőtéren. Indulás terepjárókkal a Manyara tóhoz. A Nemzeti Park a tó partja és a Kelet-afrikai Rift-völgy meredek fala között található. Könnyen megfigyelhető a park élővilága. Az esernyőfák a tóparthoz közel kényelmes pihenőhelyet biztosítanak a fára mászó oroszlánnak. Az akácok és a lejtőn lévő erdőségek árnyékul és eleségül szolgálnak az elefántnak. A füves tópart a nagyszámú bivalycsordáknak, flamingóknak és vízilovaknak ad otthont.

Szállás: Country Lodge Karatu

3. nap: Serengeti Nemzeti Park

Reggeli után továbbutazás a Serengeti Nemzeti Parkba , Afrika leghíresebb, UNESCO világörökségi védelem alatt álló nemzeti parkjába. A park 14.763 km², hatalmas, dimbes-dombos füves területtel, mely szinte eggyé válik a horizonttal. 3 millió emlősállatnak ad otthont, melyek közül több, mint 2 millió évenként csordákban vándorol. Horkantó gnúk csapata cammog végig az ősi vándorló útvonalon. Több mint 1,5 millió gnú vesz részt évenként a nyári vándorlásban a friss legelő felé, zebrák és gazellák társaságában a Serengeti déli részétől a Masai Mara Nemzeti Parkba vándorolnak (mely a Serengeti északi kiterjedése). Februárban épp nincs állatvándorlás, a Serengeti parkban akkor is szenzációs szafariban lehet részünk: bivalycsordák, kisebb elefánt- és zsiráfcsoportok, ezernyi gazella, impala és antilop látható.

Szállás: Serengeti Sopa Lodge

4. nap: Serengeti Nemzeti Park

Reggeli után újabb izgalmas állatokban és élményben gazdag szafari túrára indulunk. A Serengetiben érezzük leginkább Afrika színeit és hangjait, különösen hajnalban, amikor ébred a szavanna. Láthatunk sok elefántot, kölykeiket vadászni tanító oroszláncsaládot, méltóságteljesen bandukoló zsiráfokat, és talán még a hőn áhított leopárdot is becserkészhetjük.

Szállás: Serengeti Sopa Lodge

5. nap: Ngorongoro

Reggeli után, utazás a Ngorongoro Nemzeti Parkba. A világhíres vadrezervátum a világ hét csodája közé tartozik. A Ngorongoro kráter, mely a világ legnagyobb vulkanikus krátere 19,2 km átmérőjű, 610 m mély és 304 km²-en terül el. Hatalmas számú, több mint 25.000 emlősnek szolgál otthonául. Rengeteg zebra és antilop, ezen kívül elefánt, gnú, gazella, bivaly, oroszlán, leopárd, varacskos disznó, gepárd és hiéna is megtalálható itt. Vulkánok, hegyek, síkságok, tavak, erdők, és régészeti helyek teszik változatossá ezt a pompás tájat. A kráter magassága és perem körüli hőmérséklete miatt elég hűvös, főleg este. Erdőnövényekben gazdag, buja, tele van kúszónövényekkel, rikoltozó majmokkal, melyet a hajnali köd még elrejt előlünk. A meredek kráterfal nem akadályozza az állatokat a mozgásban, de sokan maradnak a kráter aljában, ahol élelem és víz bőségesen található. A kráter a védett fekete orrszarvúk otthonául szolgál

Szállás: Bougainvillea Safari Lodge

6. nap: Arusha – Zanzibár  

Reggeli után az Arusha repülőterére indulunk és átrepülünk Zanzibár szigetére, ahol megismerkedhetnek a Szuahéli-part néhai kincses szigetének történetével, az ománi, perzsa és indiai fűszer ültetvények, illetve a rabszolga kereskedelem korával. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Zanzibár szigetén (5 éj).

Szállás: A választott szállodában

7-10. nap: Zanzibár

Az elkövetkező napok folyamán szabad program a tengerparton. Zanzibár egy szigetvilág, mely két nagyobb szigetből – Zanzibár, Pemba - és számos szigetecskéből áll. Az Indiai óceánban helyezkedik el, kb. 25 mérföldre Tanzánia partjaitól. Zanzibár szigetét (Unguja) leírhatatlanul csodálatos homokos tengerpartok jellemzik, melyeket korallzátonyok szegélyeznek. És persze a történelmi Stone Town varázsa, melyről azt mondják, hogy az egyetlen működő ősi város Kelet Afrikában. Fakutlatív programok idegenvezetőnkkel.

11. nap: Zanzibár –Isztambul - Budapest

A hajnali órákban transzfer Zanzibár repülőterére, majd hazaindulás átszállással Budapest felé. Érkezés az esti órákban.Program és szálloda változtatás jogát irodánk fenntartja.


4 ÉJ SZAFARI + 5 ÉJ ZANZIBÁR
(a választott szállodában)
Részvételi díjak (Ft/fő)Repülőjegyek
(nemz.+belső) illetékek

1-ágyas felár
Doubletree by Hilton Resort ****
kertre néző szoba
950.000285.000190.000
Riu Palace Zanzibar*****
(felnőtt hotel)

kertre néző junior suite
1040.000285.000280.000

La Gemma dell’Est *****
kertre néző szoba

Junior suite felár: 60.000 Ft/fő

1010.000285.000260.000

Fenti árak előfoglalási kedvezményt tartalmaznak: 2019.október 10.-ig történő jelentkezés esetén érvényesek! A részvételi díj tartalmazza:
-magyar idegenvezetőt Kilimanjaróba érkezéstől - távozásig
-a szafari programot max. 7 fős négykerék meghajtású terepjáróval, sofőrrel
-transzfereket minibusszal
-park belépőket
-4 éjszaka szállást helyi besorolású 4* szafari lodgokban 2-ágyas elhelyezéssel
-5 éjszaka szállást Zanzibáron a választott tengerparti hotelben, 2-ágyas elhelyezéssel
-teljes ellátást ital nélkül a szafari alatt (ebéddel kezdődik - reggelivel végződik) és all incluive ellátást Zanzibáron. 


A részvételi díj nem tartalmazza:  
-nemzetközi és belföldi repülőjegyet+illetéket: 285.000,- Ft/fő 
-Vízum Tanzániába: 21.000,- Ft/fő ( online vízum) 
-idegenforgalmi adó: 1USD/fő/éj Zanzibáron ( a szállodában kicsekkoláskor fizetendő)
-biztosítás: Javasolt sztorno+BBP kombinált biztosítás megkötése :65.700,- Ft/fő (önrész nélkül )
-személyes jellegű kiadásokat (pl hordár, minibár,telefon)
-javasolt borravaló a szafari alatt: 50 USD/fő


Gyerek kedvezmény 12 év alatt: 40% a részvételi díjból 
- Szülőkkel egy szobában 1 gyermek elhelyezése esetén érvényesek, külön lekérésre: 

  Doubletree by Hilton Resort szálloda esetén: kertre néző szobában 
  La Gemma szálloda esetén: kertre néző szobában 

- 2 gyermek elhelyezése külön lekérés és visszaigazolás alapján lehetséges! 
- A repülőjegy csoportos tarifa, nincs gyermek kedvezmény!  

 

Tudnivalók:
- száraz évszak, kellemes nyári meleg, nappal 25-33C fok, este-reggel: a szafarik során 13-18 C, Zanzibáron 20 -23 C fok, magas páratartalom.
- higiénia a szállodákban megfelelő, de csapvíz nem iható. Sárgaláz elleni oltási valamint a malária ellen tablettás védekezés javasolt. Magas faktorú naptej szükséges. 
- a szafarik során az étkezések: vacsora, reggeli a szálláshelyeken, ebéd un. ebéd boxokból történik útközben. Közlekedés: sokszor hepehupás, poros földutakon a szafari alatt.
- feszültség 220V, angol dugalj. Áramkimaradás lehetséges, de a hotelekben van generátor.
- Időeltolódás +1 óra.
- pénz TSH (tanzán shilling), minimális összeget érdemes csak váltani, szinte mindenhol USD-ban vannak az árak. A 2009 előtt nyomtatott dollárt nem fogadják el, ezért       kérjük, csak ezen évjárat utánit vigyenek magukkal. A szállodákban hitelkártyával is lehet fizetni.
- Az útlevélnek 6 hónapig érvényesnek kell lennie hazaérkezés után számítva.


Tervezett nemzetközi menetrend:

TK1034    Február 22    Budapest-Isztambul    1335 1735
TK567      Február 22    Isztambul-Kilimanjaro  2025 0550
TK567      Március 03    Zanzibar-Isztambul      0445 1345
TK1037    Március 03    Isztambul-Budapest     1910 1910 

A Légitársaság fenntartja a jogot a menetrend változtatására!


Figyelem:

A csoport ültetését a járatokra a Légitársaság végzi. Ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseit (ablak,folyosó, stb) minden esetben kérjük a check –in pultnál legyenek szívesek jelezni.


Ajánlatot kérek
Továbbküldöm e-mailben
Kinyomtatom

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés