+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

NYÁRI NAGY ÁLLATVÁNDORLÁS KENYÁBAN + KILIMANJARO MÁSZÁS

AFRIKA ALULRÓL, FELÜLRŐL

Időtartam: 14 nap / 12 éjszaka
Indulási időpontok:

2021. JÚLIUS 16 - 29.

Hívjon minket! +36 1 239 4848
Visszahívást kérek Üzenetet küldök

1. nap:

Délután indulás Budapestről egy átszállással.

2. nap:

Megérkezés Nairobiba a hajnali órákban. Megkezdjük 5-6 órás utunkat a Masai Mara Nemzeti Parkba a Nagy Hasadék-völgyön keresztül, Kenya leghíresebb Nemzeti Parkjába a Serengeti fensíkon található Masai Mara Nemzeti Parkba.Itt csodálhatjuk meg a több millió állat vándorlását. Ebéd, majd délutáni vadles. Vacsora és szállás a Mara Sopa Lodge-ban.

3 - 4 nap:

Egész napos vadles a Masai Mara-ban.

5. nap:

Kora reggeli vadles és reggeli után indulás vissza Nairobiba. Délután átrepülés Kilimanjaro repülőterére. Transzfer a szállásra. Szállás a Weru Weru Lodge-ban.

6. nap:

Reggeli, majd egy kis pihenő után irány Kikuletwa meleg vizű forrása, ahol egy kristály tiszta vizű tóban fürödhetünk a Kilimanjaro lábánál. Utána transzfer vissza szállodába. Szállás a Weru Weru Lodge-ban.

7. nap:

Arusha - Machame kapu – Machame tábor (1.840 m – 3.025 m)

Távolság: 16 km, szint: fel 1.185 m

Túra időtartama: körülbelül 5-6 óra

Reggeli után a Kilimanjaro déli lejtőinél található Machame település érintésével a nemzeti park bejáratához utazunk. Útközben megállunk egy út menti mini marketben feltölteni készleteinket, s mintegy másfél óra zötykölődés után érkezünk az 1840 méteren található Machame-kapuhoz. Amíg vezetőnk az engedélyeket intézi, lesz időnk végignézni azt a nagy nyüzsgést, ahogy teherhordóink a 6 napos expedíciónk felszerelését összepakolják, lemérik, majd kényelmes, laza tempóban nekivágunk túránk első szakaszának. Nagyon fontos, hogy kezdettől fogva rendkívül lassan, kimért lépésekkel haladjunk. Erre vezetőnk újra és újra emlékeztet is: „Pole, Pole” ! A biztos csúcshódításnak ez az egyik titka! Az első két órában széles, erdei úton haladunk, csekély emelkedővel, majd egy keskeny ösvényre térünk át, s már igazi esőerdőben, hatalmas faóriások között visz tovább az utunk. Itt valóban nehéz gyorsan haladni – nem annyira a terep, sokkal inkább az állandó fényképezésre csábító vadregényes táj miatt. A mohával vastagos benőtt fák, a lecsüngő liánok, a sok színes virág, a fák lombkoronájában zajongó majomcsapatok mind megtorpanásra késztetnek. Táborhelyünk felé közeledve elhagyjuk az esőerdő övezetét, s magasra nőtt bokros, ligetes térségbe érünk. Egy tisztáson, 2950 méteres magasságban fekszik a Machame-táborhely, ahol érkezésünkkor már állnak is sátraink, s kísérőink forró teával várnak. Akinek van még energiája, azzal napnyugtanézés céljából feljebb kapaszkodunk még egy kicsit az ösvény mentén, majd várhatóan jó étvággyal fogyasztjuk el első tábori vacsoránkat. Szállás: sátorban, ellátás: reggeli, vacsora. 

8. nap:

Machame tábor – Shira tábor (3.025 m – 3.840 m)

Távolság: 8 km, szint: fel 815 m

Túra időtartama: körülbelül 4-5 óra

Kora reggel sátrunkból kibújva jó eséllyel megcsodálhatjuk a még távolból íncselkedő Kibo sajnos mind jobban visszahúzódó gleccsernyelveit, majd reggeli után felkerekedünk, hogy ismét egy közel ezer méteres emelkedést abszolváljunk következő táborhelyünkig. Míg tegnap még az esőerdőben kapaszkodtunk felfele, ma egészen más jellegű tájon, ligetes, bokros térségeken keresztül, 2-3 méteres Erikafák között vezet utunk, egykori lávafolyások különleges alakzatai mellett. A Shira-platóhoz közeledve már találkozunk a Kilimanjaro talán legjellegzetesebb növényei, az óriás szeneciók és lobéliák néhány méretes példányával. Napközben várhatóan reánk ereszkedik az ebben a magasságban szinte mindennapos ködtakaró, amely aztán az esti órákban szétoszlik. Táborhelyünk 3840 méteren fekszik, ahonnan a délután folyamán lesz időnk elbóklászni a közeli lávabarlangokhoz, avagy kisétálni a plató szélére, a napnyugta fényeit megcsodálni. Szállás: sátorban, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora.

9. nap:

Shira tábor – Láva torony – Barranco tábor (3.840 m – 4.630 m – 3.950 m)

Távolság: 10 km, szint: fel: 790 m, le 680 m

Túra időtartama: körülbelül 6 - 7 óra

Érdemes ismét korán kelnünk, hogy tanúi lehessünk, amint a felkelő nap narancs fénybe vonja a szomszédos Mount Meru felhők fölé tornyosuló, 4566 méter magas csúcsát és a mára már nagyrészt lepusztult Shira-kráter markáns gerincvonulatát. Mai túranapunkon aztán újra sokat változik a táj, ahogy a Kilimanjaro következő éghajlati övezetébe lépünk. A táborhelyünket elhagyva szinte azonnal a magashegységi sivatag kopár, sziklás vidékén találjuk magunkat. 4000 méteres magasság fölött úgy érezzük, hogy valóban egy kősivatagban járunk. Lassú, kimért lépésekkel haladva, kisebb pihenőket tartva mintegy 3-4 óra alatt érkezünk meg a 4630 méteres magasságban található Láva-toronyhoz, amelyet a jobb akklimatizáció miatt érintünk. A torony lábánál fogyasztjuk el ebédcsomagunkat, amiből erőt meríthetünk az előttünk álló ereszkedéshez. Először egy meredek, sziklás szakaszon küzdjük le magunkat, majd lankásabb részekre érve az egész túra egyik leglátványosabb, legkülönlegesebb szakasza következik az ösvény mentén mind sűrűbben megjelenő óriás szeneciókkal és lobéliákkal. A délutáni órákban érkezünk meg a Machame-útvonal legszebb táborhelyére, a fenséges Barranco-fal lábánál, óriás szeneciók erdejében létesített Barranco-táborba. Táborhelyünkről nézve különösen látványosak a napnyugta narancsszínű fényei a szemközti Nagy Barranco-fal szikláin. Szállás: sátorban, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora.

10. nap: 

Barranco tábor – Barafu tábor (3.950 m – 4.620 m)

Távolság: 13 km, szint: fel: 900 m, le: 300 m

Túra időtartama: körülbelül 6 – 7 óra

Túránk ma a Kibo csúcsát teljesen megkerülő körtúra útvonal déli szakaszán halad, túlnyomórészt 3500 és 4200 méteres magasságok közt, hullámzó terepen. Táborhelyünket elhagyva előbb óriási lobéliák és szeneciók erdején át ereszkedünk le a patakmederhez, majd egy meredek kapaszkodás vár ránk a tegnap már megcsodált Nagy Barranco fal oldalában. A sziklás terepen gyakran kezünket is használnunk kell az előrejutáshoz. Cserébe egy gyönyörű, sziklateraszon kapunk egy kis pihenőt, felettünk a Kibo, előttünk a Mt Meru. A Karanga-völgybe leereszkedve ismét dúsabb vegetáció fogad, majd egy kisebb kaptató után a Karanga-táborban (3940 m) segítőink már meleg ebéddel várnak. Innen ösvényünk újra a magashegységi sivatag kopár sziklavilágában vezet tovább, fejünk felett a Kibo gleccsernyelveivel. Végül még egy kemény kaptató következik túránk legmagasabban fekvő táborhelyére: egy hegygerincen, 4620 méteres magasságban felépített Barafu-táborba, ahonnan remek kilátást élvezhetünk a Mawenzi csipkézett sziklatömbjére. A holnapi csúcsmászás előtt ajánlatos időben hálózsákjainkba bújni, s szunnyadni néhány órát! Szállás: sátorban, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora.

11. nap:

Barafu tábor – Uhuru csúcs – Mweka tábor (4.620 m – 5.895 m – 3.068 m)

Távolság: 17 km, szint fel: 1.275 m, le: 2.827 m

Túra időtartama: körülbelül 13 óra

A csúcstámadás napja! Még éjfél előtt megkapjuk az erőt adó meleg teát, némi harapnivalót, összekészülődünk, termoszainkat is feltöltjük forró teával, aztán éjfélkor nekivágunk az éjszakának. A fejlámpáink fényében araszolunk a meredek omladéklejtőn a már megszokott, kimért tempóban. „Pole, pole!” Közel 1200 méteres szintkülönbséget kell leküzdenünk a kráter pereméig. A Stella Point 5745 méteres magasságában találkozik ösvényünk a Marangu útvonallal. Itt rövid pihenőt tartunk, s miközben erőt gyűjtünk, megcsodáljuk, ahogy a felkelő nap sugarai beragyogják a baloldalt húzódó Rebmann-gleccser jég alakzatait. Innen „már csak” 150 méternyi magasság és még egy óra lassú botorkálás választ el attól, hogy Afrika legmagasabb pontján, a Kilimanjaro tetején álljunk! Uhuru, azaz Győzelem-csúcs: 5895 méter! Van okunk az ünneplésre nekünk is! A kötelező jellegű csúcsfotók elkészülte után aztán a már ismerős útvonalon indulunk lefele, hatalmas gleccserek mentén. A Stella Point-ot elérve az időközben felolvadt, lazává vált törmeléklejtőn már jóval gyorsabban le tudunk ereszkedni a Barafu-táborba, ahonnan pár óra pihenés és jó étvággyal elfogyasztott ebéd után még 3-4 órás, hosszú ereszkedés vár ránk lefele a 3100 méteren fekvő Mweka táborhelyig. Útközben a kopár sziklasivatagot újra mind gazdagabb növényvilág váltja fel. Táborhelyünkön vacsoránk elfogyasztása után kétségtelenül fáradtan, de jól eső érzéssel zuhanunk hálózsákjainkba e rendkívül hosszú, fárasztó, de örökre emlékezetes nap után. Szállás: sátorban, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

12. nap: 

Mweka tábor – Mweka kapu (3.068 m – 1.800 m)

Távolság: 15 km, szint le: 1.268 m

Túra időtartama: körülbelül 3-4 óra

Utolsó túraszakaszunk a Mweka ösvényen haladva már csak amolyan levezetés a tegnapi csúcshódítás után. A tábort elhagyva ismét az esőerdő fenséges, mohákkal vastagon borított fái és égig érő páfrányok között találjuk magunkat. A magashegyi sivatag kopár tájai után most még inkább élvezzük a zöld, dús vegetációt, az ösvény mentén nyíló színes virágokat, s a fák ágai közt kis szerencsével a különösen látványos fekete-fehér szőrű colubus majmokat is megfigyelhetjük. Mintegy négy óra túrázás után érjük el a Mweka-kaput, ahol búcsút intünk kísérőinknek, átvesszük a csúcsmászást igazoló oklevelet, s némi alkudozás után kezünkben Kilimanjaro sörrel, felsőtestünkön pedig egy frissen vásárolt „just done it” feliratú Kilimandjaro pólóval baktathatunk vissza banánültetvények között a közelben várakozó buszunkhoz, ami alig egy óra alatt visszarepít minket Moshiba, kényelmes szállásunkra. Szállás a Weru Weru Lodge-ban

13. nap:

Kipihenjük a mászás fáradalmait. Szállás a Weru Weru Lodge-ban.

14.nap:

Hajnali transzfer a repülőtérre, majd indulás vissza Budapestre egy átszállással.


Részvételi díj: 1.179.000.- Ft/fő + (kb. 290.000.- Ft/fő repülőjegy + illeték), 200.- USD/fő (Kenya) + 300.- USD/fő (Tanzánia) helyszíni befizetés


A teljes részvételi díj tartalmazza:

- nemzetközi és belföldi repülőjegyet illetékkel
- magyar nyelvű csoportkísérőt a szafari alatt
- a szafari programot 6 fős négy kerék meghajtású terepjáróval, sofőrrel
- transzfereket minibusszal
- park belépőket
- 3 éjszaka szállást a Mara Sopa Lodge-ban 2-ágyas elhelyezéssel
- teljes ellátást a szafari alatt
- a reptéri transzfereket Tanzániában a csoporttal való érkezés és indulás esetén
- az utazást bérelt autóbusszal Tanzániában
- a részletes leírásban szereplő programokat
- 4 éjszaka szállást kényelmes hotelben, Moshi-ban
- 5 éjszaka szállást a gyalogtúra során sátrakban a gyalogtúra ideje alatt teljes ellátást reggelivel, ebéddel és vacsorával
- 4 reggelit Moshi-ban
- a magyar nyelvű csoportkísérőt 


A teljes részvételi díj nem tartalmazza:

-elektronikus kenyai vízum. Díja: 21.000.- Ft/fő
-elektronikus tanzániai vízum. Díja: 21.000.- Ft/fő
-személyes jellegű kiadásokat (pl hordár, borravaló, minibár, telefon)
- borravaló Kenyában a sofőrnek: 20-30.- USD/fő
- borravaló a serpáknak a Kilimanjarónál: 350.- USD/fő 


Ajánlatot kérek
Továbbküldöm e-mailben
Kinyomtatom

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés