+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Vietnám Legjava

Hanoi, Halong-öböl, Hai An, Hue, Ho Chi Minh, Mekong-Delta, Phu Quoc sziget

Időtartam: 13 nap/ 10 éjszaka
Indulási időpontok:

2023 április 22-május 03

Hívjon minket! +36 1 239 4848
Visszahívást kérek Üzenetet küldök

Időpont: 2023 Április 22 - május 03

Időtartam: 12 nap / 9 éj

Utazás: Menetrendszerinti járatokon, átszállással, turista osztályon,

Elhelyezés: 4 csillagos szállodákban,

Ellátás: Körút során félpanziós ellátással, hajóútsorán teljes ellátással.1. nap:

Elutazás Budapestről a reggeli órákban, átszállással.

2. nap:

Érkezés Hanoiba a délutáni órákban. Vízumügyintézés után transzfer az óvárosi szállodánkba. Este pihenés, kötetlen program- idegenvezetőnk segítségével felfedezhetjük a várost!   

3. nap:

Halong öböl (2 napos hajóút) – luxus lakóhajón Peony Cruise

A kora reggeli órákban busszal utazunk Halong városba. Utunk során gyönyörködhetünk a Vörös Folyó deltájának tájképében, majd Tuan Chau szigethez érkezve szállunk luxus lakóhajónkra. A köszöntő ital után, a hajókon kötelező biztonsági eligazítás, majd végre elindul hajónk a csodálatos öböl felfedezésére, melyet a világ hét (új) csodái közt említenek. Sajnos a Ha Long öböl fő ága sem tudta elkerülni a tömegtúrizmus dömpingjét – a turista hajók szinte összefüggő ponton hidat képeznek ezen a szakaszon. Tapasztalatunk alapján, mi az ugyanolyan látványos, de még talán kevésbé látogatott Lan Ha öböl felé vesszük utunkat, hogy megőrizzük az „érintetlen” természet érzését!

Hajóutunk során teljes ellátásban részesülünk és alkalmunk nyílik megismerkedni a vietnámi konyha fogásaival, részt vehetünk főzőiskolán de akár a thai-chi mozdulatair elsajátíthatjuk.
Utunk a leglátványosabb mészkő formációk – hegyek – szigetek, illetve csendes öblök mellett vezet el (Da Chong Islet, Francia Világítótorony, Lan Ha-öböl, Con Vit Islet). Felkeressük az Ong Cam öblöt, ahol, kajakozhatunk, vagy fürdőzhetünk az öböl kristálytiszta vizében. A naplementét koktélok mellett élvezhetjük a fedélzetről. Vacsoránk után filmvetítés, zene és tintahal halászat szórakoztatja a vendégeket.
Az éjszakát a luxus lakóhajón töltjük.

4. nap:

Halong öböl – Hanoi

Korán reggel ismerkedhetünk a Tai Chi – vel a fedélzetem, mely a légzés a mozgás harmonizálásával teremti meg a belső nyugalmat. A könnyű reggeli után helyi evezősökkel fedezzük fel a környező barlangok szépségét. A nap folyamán a pihenés mellett megtanulhatjuk elkészíteni a tavaszitekercset. A korai ebéd elfogyasztása után még élvezhetjük a Halong öböl látványát a fedélzetről. Kikötés után buszokkal térünk vissza Hanoiba az ismert útvonalon.

Délután kezdetét veszi a Hanoi városnézés, melyet „gasztrotúrával” egészítünk ki. Felkeressük a Jáde Hegy Templomát, mely a Visszaszolgáltatott Kard tavának kis szigetén foglal helyet és a Húc - azaz pirosra festett gyaloghíd – köt össze a várossal, ez egyben Hanoi egyik szimbóluma is. Utunkat Hanoi legnagyobb piacának - Dong Xuan - látogatásával folytatjuk, majd a 36 utca hálózatából kialakult Óvárost fedezzük fel. Egy helyi étkezdében a szakács bemutatja a város specialitásainak készítését; Bun Cha Hanoi és Banh Coun, melyet meg is kóstolunk, majd kis BBQ streetfood étteremben folytatjuk kulináris utazásunkat. Desszertként friss gyümölcssalátát fogyasztunk és aki megkívánja, kipróbálhatja a „tojáskávét” (amit sörre is cserélhet). A helyi hangulat garantált…. Vietnám a poszt-kommunista korszakot élénk házi sörfőzéssel és a kávé újradefiniálásával ünnepli. Utunk során számos kiváló házisört és kávékölteményt fogyaszthatunk – az olaszos ristretto-tól a keményhabos-tojásfehérjés-sűrített tejes „vietnámi cappuccino-ig”.

5. nap:

Hanoi városnézés – utazás repülővel Danang-on keresztül Hoi An-ba

Reggeli után, kezdetét veszi az egésznapos Hanoi városnézésünk, mely során felkeressük a Ho Chi Minh komplexumot a Mauzóleummal, Elnöki Palotával, majd az Egyoszlopú Pagoda és Kultúra temploma következik, mely kivételes hely az imádkozásra, és a vietnamiak oktatás, irodalom és Konfucius iránti tiszteletének kifejezésére. Az 1070-ben létrehozott épületegyüttes adott később helyet az ország első egyetemének.

Ebéd után a Néprajzi Múzeumot keressük fel, mely Vietnám 54, színes etnikai csoportját mutatja be. Ezután bringóhintóval kalandozunk ( csak akkor kell tekerni, ha kedvünk van hozzá) az Óváros utcáin és felkeressük a manapság turista látványosságnak számító régi vasútvonalat, ahol a mai napig vonatok közlekednek a sikátoros utcák házai és kávézói közt – melyek gyakran a síneket is elfoglalják, így ha vonat érkezik, akkor gyorsan „sátrat kell bontani”.
Kora este tovább repülünk - Danang érintésével - Hoi An városába, ahol az éjszakát fogjuk tölteni.
Az UNESCO világörökség védettségét élvező városka Vietnám talán leghangulatosabb települése.
A Thu Bon folyó partjára épült városka a 16-17. században Délkelet-Ázsia egyik legfontosabb nemzetközi kereskedelmi kikötője volt, így a város építészetére, kultúrájára jelentős befolyást gyakoroltak a külföldi kereskedők (kínaiak, japánok, hollandok, portugálok, indiaiak). Az óváros hagyományos, színpompás kivilágításáról kapta a „lampionváros’ nevet Hoi An.

6. nap:

Hoi An a „lampionváros” és vidéki falvak felfedezése

Napunkat a gazdag földművelő hagyományokkal rendelkező Tra Que falu felkeresésével kezdjük. Rövid utunkat biciklikkel fogjuk megtenni, gondozott veteményesek mellett elhaladva, ismerkedve a vidéki tájképpel. Azok számára, akik nem szívesen bicikliznek, autós transzfer biztosított. Megismerkedhetünk a falu történetével és a helyiek életével. Láthatjuk, hogyan készítik elő és művelik földjeiket, bekapcsolódhatunk munkás hétköznapjaikba - érdeklődésünknek megfelelően művelhetjük a földet (semmi sem kötelező). Egy család fog vendégül látni egy közösen elkészített ebédre, megkóstolva a helyi specialitásokat.

Aki még szívesen biciklizne, azokkal szívesen felkeressük a közeli homokos tengerpart szakaszt, egy gyors fürdőzésre.

Ebéd után visszatérünk Hai An-ba és megkezdjük a csodálatos kisváros felfedezését. A leghíresebb nevezetesség, a Japán Fedett Híd, mely a Japán és Kínai negyedeket köti össze. A híd bejáratait oldalanként két kutya- illetve két majomszobor őrzi, közepén pedig egy kicsi szentély található.

Sétánkat a közel két évszázados Tan Ki Vietnám kereskedőház megtekintésével folytatjuk, melynek fa szerkezete pompás állapotban fennmaradt. Alkalmunk nyílik a XVII. és XVIII. században épült külföldi hatású kereskedőházakkal is összehasonlítani.

Vacsora után részt vehetünk a Hoi An „emlék shown”, mely a kikötőváros 400 éves gazdag történelmét mutatja be a hagyományos vietnámi művészetek és a modern színpadi show elemeit vegyítve egy nagyon látványos előadás keretében.

7. nap:

Hue – a császári főváros város felfedezése

Reggel indulunk Hue városába. Utunk során a Hai Van és Lang Co hágokon keresztül átkelünk a Truong Son hegyláncon – számos Pazar kilátópontot érintve. Érkezésünket követően elfogyasztjuk ebédünket és kezdetét veszi a városnézés.

1789-ben választotta fővárosának Hue-t az első vietnámi császár, aki a Gia Long nevet választotta uralkodásához és lett a Nguyen-dinasztia alapítója. Ez bátor lépés volt, hiszen nem kevesebbet, mint Vietnám függetlenítését tűzte ki célul, felszabadítva az országot a vasököllel irányító északi szomszéd, a kínai császár uralkodása alól.
Sorsdöntő volt a város stratégia elhelyezkedésének kiválasztása a Parfűm-folyó partjám, hiszen az Indo-Kínai kereskedelmi útvonal nagyobb ellenőrzése volt a tét. A város megerődítéséhez a Franciákat hívta segítségül, így a korabeli fejlett építészetnek megfelelően az agyagfalakat 6 méter magas és 2,5 km hosszú várfal váltotta fel, melyet vizesárok övezett!
Szimbolikus, hogy a város a kínai tiltottváros másolata, és a császári vörös színt is lilára cserélte Gia Long, ezáltal is tüntetve a kínai hatalom ellen. A „bíbor tiltott város” egészen 1820-ig, a csázár haláláig, illetve a 1880-ig a Franciák gyarmatosításáig őrizte jelentőségét. Fővárosi titulusát a kommunisták hatalomra jutásával vesztette el, amikor a császári múlttal szakítva, Hanoi kapta meg ezt a címet.
Városnézés során a Császári Citadellát, a Bíbor Tiltott Várost fogjuk felkeresni főbb épületeit meglátogatva, illetve ellátogatunk a Nguyen-Dinasztia hét síremlékéhez, valamint megtekintjük a Thien Mu - Égi Hölgy pagodája, mely hét emeletével a város szimbóluma és az egyik leglátványosabb épülete.
Az éjszakát Hue-ben töltjük.

8. nap:

Hue – utazás repülővel Ho Chi Minh városba, Cu Chi alagútrendszer

Reggel transzfer Danang repülőtérre, majd utazás Ho Chi Minh városba és tovább a Cu Chi alagútrendszerhez.

A nap során felkeressük a Cu Chi alagútrendszert, mely 250 km hosszan kötötte össze Saigont a Kambodzsai határral. A helyenként három szintes rendszer számtalan csapóajtó, lakórész, korház, fegyvergyár, raktár volt található. Látogatásunk során felfedezhetjük, hogy milyen volt az élet a föld alatt a Vietkong-ok számára az amerikai háborúban. Betekintést nyerünk a Dél-Vietnami Nemzeti Felszabadítási Front, azaz a Vietkongok heroikus ellenállásának körülményeibe. Ebben az értelmetlen ideológiai összecsapásban, mely a harmadik legpusztítóbb katonai összecsapás az emberiség történelmében, a vietnámi oldalon – becslések szerint – 1 millió katona és 4 millió civil, míg az amerikai oldalon közel 60 ezer katona vesztette életét a 20 éves háborúban.

Este visszatérés Ho Chi Minh városba, a történelmi Saigonba, ahol az éjszakát töltjük.

9. nap:

Mekong Delta – Saigon – Phu Quoc sziget

Kora reggel indulunk a Mekong Deltába. A hatalmas kiterjedésű, aprólékosan gondozott rizsföldeken áthaladva érjük a 75 kilométerre fekvő My Tho városát, mely a Mekong Delta kapuja. A városban megtekintjük a régió legszebb pagodáját, a Vinh Trang pagodát. A 4 ágú deltát sampanokon (hosszú hajó) fedezzük fel elhaladva örökzöld szigetek mellet – Sárkány, Unikornis, Főnix, Teknős szigetek –, ismerkedve a folyólakó vidékiek életével. Quoi An faluban felkeresünk egy tipikus „kókusz házat” és megismerhetjük a helyiek életét és a kókuszdió számtalan felhasználását „az esküvőktől a temetésekig” (lovaskocsizás, evezős csónak, méz és Mekong whisky kóstolás….) át.

Délután visszatérünk Saigonba és repülővel érjük el Phu Quoc szigetét, ahol tengerparti üdülésünket fogjuk tölteni.

10 nap:

Phu Quoc sziget, tengerparti üdülés

Phu Quoc édeni szigete az ország legnagyobb és egyben legnépszerűbb szigete is. A régió viszonylatában a thaiföldi Koh Samui vagy Phuket szigeteihez szokták hasonlítani természeti adottságait tekintve. Szerencsére itt még nincs olyan tömegturizmus, mint vetélytársain.

A nyaralás Phu Quoc tengerpartjain egy igazi ízelítő a trópusi paradicsomból. Vietnám déli részén, a Thai-öbölben fekvő szigetet a helyiek Smaragd szigetnek nevezik, melyet köszönhet buja növényzetének, gazdag élővilágának és elefántcsont színű, lágy homokos tengerpartjának.

11. nap:

Hazautazás Saigoni városnézéssel

A smaragd szigetet a reggeli órákban hagyjuk el repülővel és térünk vissza Saigonba. Kihasználva az időt a nemzetközi járat esti indulásáig, megtekintjük a történelmi Saigon városát.

Félnapos városnézésünk (idő és forgalom függvényében) a Rue Catinat – modernkori Dond Khoi úton kezdődik. A vásárlóutca keresztülszeli a koloniális belvárost, elhaladunk az európai jegyeket viselő Hotel De Ville – mai városháza, az Opera, a neoromán stílusú Notre Dame Katedrális és a központi Postahivatal mellett. Utunkat a modern város látványosságaival folytatjuk. A régi Függetlenségi Palota látványos tankostroma jelölte a Dél-Vietnám bukását 1975 Április 3.án és kapta a forradalmi keresztségben az Újraegyesítési Palota nevet. Pár kiállított tank őrzi a sikeres offenzíva emlékét. Városnézésünket a Ben Thanh piacon zárjuk – idő függvényében.

Transzfer a repülőtérre, majd az esti órákban elutazás Budapestre átszállással.

12. nap:

Átszállásunk után, érkezés Budapestre a kora reggeli órákban


Árak

Indulási időpontok
Kétágyas szobában
2023. ápr. 22 - 2023. máj. 03
535.760 Ft/fő

+Nemzetközi repülőjegy és illeték 270.000,- Ft/fő
+4 belföldi repülőjegy és illeték 500 USD/ fő helyszínen fizetendő 


Fenti árakból 2022.augusztus 31.-ig történő jelentkezés esetén 50.000,- Ft/fő kedvezményt biztosítunk!
Teljes összeg befizetése esetén árgaranciát vállalunk!


A részvételi díj tartalmazza:

-Szükséges transzferek a helyszínen,

-Részletezett programok a szükséges belépőkkel,

-Elhelyezés megbízható 4 csillagos szállodákban a szárazföldön

-Elhelyezés a 4+ csillagos Peony Cruise hajón a Ha Long öbölben

-Körúton és a Halong öbölben teljes ellátás, a szigeten félpanzió – reggelivel és ebéddel,

-Meghívólevél – vízumelőkészítés díja

- A csoportot helyi idegenvezető ás magyar csoportkísérő vezeti


Nem tartalmazza

-Nemzetközi repülőjegyek és illetékek, turista osztályon, átszállással. 270.000,- Ft/fő garantált csoportos foglalás!

-4 belföldi repülőjegy és illeték turista osztályon, Hanoi > Danang > Saigon > Phu Quoc > Saigon útvonalon, - 500 USD/ fő helyszínen fizetendő

-Utas és Útlemondási biztosítások,

-Vízumdíj, helyszínen fizetendő USD 25,

-Italfogyasztás,

-Javasolt borravaló USD 30,

-Fentiekben nem részletezett, személyes jellegű kiadások,


Ajánlatot kérek
Továbbküldöm e-mailben
Kinyomtatom

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés