+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Tanzánia Szafari+Üdülés Zanzibáron februárban

Időtartam: 11 nap/ 9 éjszaka
Indulási időpontok:

2023.február 17 -27

Hívjon minket! +36 1 239 4848
Visszahívást kérek Üzenetet küldök

Időpont: 2023.február 17-27

Időtartam: 11 nap/ 9 éjszaka

Utazás: Budapestről, a Turkish Airlines menetrend szerinti járataival

Ellátás: Tanzániában teljes ellátás, Zanzibáron all inclusive ellátás1. nap: Budapest–Kilimandzsáró

Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban, a Turkish Airlines menetrend szerinti járataival, isztambuli átszállással Tanzániába.

2. nap: Manyara-tó

Érkezés Arushába a hajnali órákban, találkozás idegenvezetőnkkel a repülőtéren. Indulás terepjárókkal a Manyara tó területén található szálláshelyre. Pihenés, meleg ebéd. Délután vadles. A Nemzeti Park a tó partja és a Kelet-afrikai Rift-völgy meredek fala között található. Könnyen megfigyelhető a park élővilága. Az esernyőfák a tóparthoz közel kényelmes pihenőhelyet biztosítanak az álatoknak. Az akácok és a lejtőn lévő erdőségek árnyékul és eleségül szolgálnak az elefántnak. A füves tópart a nagyszámú bivalycsordáknak, flamingóknak és vízilovaknak ad otthont. Vacsora, szállás: Lake Manyara Hotel

3. nap: Serengeti Nemzeti Park

Reggeli után továbbutazás a Serengeti Nemzeti Parkba, Afrika leghíresebb, UNESCO világörökségi védelem alatt álló nemzeti parkjába. Útközben picnic ebéd. Délután vadles a parkban, mely 14.763 km² , hatalmas dimbes-dombos füves területtel rendelkezik, szinte eggyé válik a horizonttal. 3 millió emlősállatnak ad otthont, melyek közül több, mint 2 millió , évenként csordákban vándorol. Horkantó gnúk csapata cammog végig az ősi vándorló útvonalon. Több mint 1,5 millió gnú vesz részt évenként a vándorlásban a friss legelő felé, zebrák és gazellák társaságában a Serengeti déli részétől a Masai Mara Nemzeti Parkba vándorolnak (mely a Serengeti északi kiterjedése). Ha épp nincs vándorlás, a Serengeti parkban akkor is szenzációs szafariban lehet részünk: bivalycsordák, kisebb elefánt- és zsiráfcsoportok, ezernyi gazella, impala és antilop látható. Vacsora, szállás: Seronera Wildlife Lodge

4. nap: Serengeti Nemzeti Park -Ngorongoro Kráter

Reggeli után újabb izgalmas állatokban és élményben gazdag szafari túrára indulunk a Serengetiben. Itt érezzük leginkább Afrika színeit és hangjait, különösen a hajnali vadleseken, amikor ébred a szavanna. Láthatunk sok elefántot, kölykeiket vadászni tanító oroszláncsaládot, méltóságteljesen bandukoló zsiráfokat, és talán még a hőn áhított leopárdot is becserkészhetjük. Picnic ebéd után tovább indulás Ngorongoro perem vidékére.Vacsora, szállás. Ngorongoro Serena Lodge

5. nap: Ngorongoro -Zanzibar

Reggeli után leereszkedés a Kráterbe. Vadles. Ngorongoro Nemzeti Park a világhíres vadrezervátum a világ hét csodája közé tartozik. A Ngorongoro kráter, mely a világ legnagyobb vulkanikus krátere 19,2 km átmérőjű, 610 m mély és 304 km²-en terül el. Hatalmas számú, több mint 25.000 emlősnek szolgál otthonául. Rengeteg zebra és antilop, ezen kívül elefánt, gnú, gazella, bivaly, oroszlán, leopárd, varacskos disznó, gepárd és hiéna is megtalálható itt. Vulkánok, hegyek, síkságok, tavak, erdők és régészeti helyek teszik változatossá ezt a pompás tájat. A kráter magassága és perem körüli hőmérséklete miatt elég hűvös, főleg este. Erdőnövényekben gazdag, buja, tele van kúszónövényekkel, rikoltozó majmokkal, melyet a hajnali köd még elrejt előlünk. A meredek kráterfal nem akadályozza az állatokat a mozgásban, de sokan maradnak a kráter aljában, ahol élelem és víz bőségesen található. A kráter a védett fekete orrszarvúk otthonául szolgál. Picnic ebéd után visszaindulás Arushába, transzfer a Kilimanjaro repülőrérre, átrepülés kora esti órákban Zanzibarra, ahol meg fogunk ismerkedni a Szuahéli-part néhai kincses szigetének történetével, az ománi, perzsa és indiai fűszer ültetvények, illetve a rabszolga kereskedelem korával. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Zanzibár szigetén (6 éj). Szállás: A választott szállodában

6-10. nap: Zanzibár

Az elkövetkező napok folyamán szabad program a tengerparton. Zanzibár egy szigetvilág, mely két nagyobb szigetből – Zanzibár, Pemba - és számos szigetecskéből áll. Az Indiai óceánban helyezkedik el, kb. 25 mérföldre Tanzánia partjaitól. Zanzibár szigetét (Unguja) leírhatatlanul csodálatos homokos tengerpartok jellemzik, melyeket korallzátonyok szegélyeznek. És persze a történelmi Stone Town varázsa, melyről azt mondják, hogy az egyetlen működő ősi város Kelet Afrikában. Fakutlatív programok idegenvezetőnkkel.

11. nap: Zanzibár –Isztambul - Budapest

A hajnali órákban transzfer Zanzibár repülőterére, majd hazaindulás átszállással Budapest felé. Érkezés az esti órákban

Tudnivalók:
- száraz évszak, kellemes nyári meleg, nappal 25-33C fok, a szafárik során este-reggel 13-18 C, Zanzibáron 20C fok.
- higiénia a szállodákban megfelelő, de csapvíz nem iható. Sárgaláz elleni oltási könyv kötelező. Malária ellen tablettás védekezés javasolt. Magas faktorú naptej szükséges.
- a szafarik során az étkezések: vacsora, reggeli a szálláshelyeken, ebéd un. ebéd boxokból történik útközben (kivéve érkezés napja). Közlekedés: sokszor hepehupás, poros földutakon a szafari alatt.
- feszültség 220V, angol dugalj. Áramkimaradás lehetséges, de a hotelekben van generátor.
- Időeltolódás +1 óra.
- pénz TSH (tanzán shilling), minimális összeget érdemes csak váltani, szinte mindenhol USD-ban vannak az árak. A 2009 előtt nyomtatott dollárt nem fogadják el, ezért kérjük, csak ezen évjárat utánit vigyenek magukkal. A szállodákban hitelkártyával is lehet fizetni.
- Érkezés után legalább +6 hónapig érvényes útlevél szükséges.

Az aktuális covid beutazási szabályozásról kérjük érdeklődjön irodánkban!


Tervezett nemzetközi menetrend:
TK1036 Február 17 Budapest – Isztambul 0930 1330
TK567 Február 17 Isztambul -Kilimajaro1925 0240
TK567 Február 27 Zanzibár – Isztambul 0530 1250
TK1037 Február 27 Isztambul – Budapest 1925 1925
A Légitársaság fenntartja a jogot a menetrend változtatására!
Figyelem:
A csoport ültetését a járatokra a Légitársaság végzi. Ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseit (ablak,folyosó, stb) minden esetben kérjük a check –in pultnál legyenek szívesek jelezni.

Árak

Indulási időpontok
Részlegesen tengerre néző szoba
2023. febr. 17 - 2023. febr. 27
1.749.000 Ft/fő
Indulási időpontok
Garden junior suite
2023. febr. 17 - 2023. febr. 27
1.809.000 Ft/fő
Indulási időpontok
Courtyard junior suite
2023. febr. 17 - 2023. febr. 27
1.839.000 Ft/fő

Teljes összeg befizetése esetén árgaranciát vállalunk!

A részvételi díj tartalmazza:
-nemzetközi és belföldi repülőjegyet + illetéket
-magyar idegenvezetőt Kilimanjaróba érkezéstől - távozásig
-a szafari programot max.7 fős négykerék meghajtású terepjáróval, sofőrrel
-transzfereket minibusszal
-park belépőket
- 3 éjszaka szállást helyi besorolású 4* szafari lodgokban 2-ágyas elhelyezéssel
- 6 éjszaka szállást Zanzibáron a választott tengerparti hotelben, 2-ágyas elhelyezéssel
- teljes ellátást ital nélkül a szafari alatt (ebéddel kezdődik – ebéddel végződik) és all incluive ellátást Zanzibáron.


A részvételi díj nem tartalmazza:
-Elektronikus vízumoztatás 25.000 Ft/fő
-idegenforgalmi adó: 1USD/fő/éj Zanzibáron ( a szállodában kicsekkoláskor fizetendő)
-biztosítás: Javasolt sztornó +BBP kombinált biztosítás megkötése!
 -személyes jellegű kiadásokat (pl hordár, minibár,telefon)
-javasolt borravaló a szafari alatt: 40 USD/fő

Ajánlatot kérek
Továbbküldöm e-mailben
Kinyomtatom

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés