+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Gambia utazás és szállás ajánlatok

Gambia

Gambia utazás és szállás ajánlatok

Gambia az afrikai kontinens legkisebb szárazföldi országa. A miniállam beceneve „Mosolygó Part”. Tiszta tengervize, kellemes klímája, kiegyensúlyozott belpolitikai helyzete teszi kellemes tengerparti nyaralóhellyé. Tarka piacainak harsogása közepette igazán egyedi érzésvilággal találkozhatunk.

Gambia ismertető, hasznos tudnivalók

Főváros: Banjul
Ország előhívó: 220
Nyelvek: angol, mandinka, ful, volof
Vallások: mohamedán, keresztény, törzsi vallású
Hivatalos pénzneme: Dalasi
Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy Gambiában nincs magyar nagykövetség és konzuli hivatal, ezért az oda utazóknak a konzuli segítség nyújtása nem megoldott, illetve rendkívüli nehézségekbe ütközik, és hosszabb időt vesz/vehet igénybe. Az ország a beutazás és ott-tartózkodás szempontjából a "II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek" kategóriájába tartozik.  A terrorista veszély nem jellemző az országban, nem nagyon kell tartani a politikai jellegű demonstrációktól. Azonban Szenegálhoz hasonlóan, a Casamance régióval határos országrészben gyakran felbukkannak az MFDC lázadói, azok többnyire Gambiában keresnek menedéket a kormánycsapatok elől, illetve a keleti országrész a nyugat-afrikai fegyverkereskedelem egyik központja.
Gambia Afrika egyik legszegényebb államának számít. Itt is megvetette lábát a szervezett bűnözés. A kolumbiai és venezuelai drogkartellek bázisként használják az Európába irányuló kábítószer-csempészeti tevékenységükhöz. Mára már bizonyított összefonódás van az ilyen tevékenységet folytató illegális szervezetek és az AQIM között, amely terrorista akcióinak finanszírozásához a drog- és a fegyver-csempészetből származó bevételeket is felhasznál. Előfordulhat, hogy az óvatlan külföldi – tudta nélkül - kábítószer-csempészet áldozatává válik, aminek a következményei köztudottan súlyosak.
Serrekunda és Banjul térségben –csakúgy, mint világszerte más városokban­− találkozhatunk bűnözéssel, mint például a zsebtolvajlás, némelykor azonban erőszakos támadások is előfordulnak. Történhetnek olyan a hatóságok által kreált „szabálysértési esetek”, amikor a gambiai rendfenntartók pénzt remélve szabnak ki büntetést.
Az országba látogatók lehetőség szerint ne hordjanak magukon értékeket, pl. óra, nyaklánc, karkötő, gyűrű. Ne viseljenek táskát az utcán; a pénz tárolására ajánlott a ruha alatt hordott kisméretű, nyakba akasztható táska, deréktáska.
A sötétség beállta után nem tanácsos autóval a turista számára idegen területen/területre autózni, mert az egész ország területén nagy a balesetveszély. Kerüljék a demonstrációkat, a tömeges megmozdulásokat.
Néhány őrizetlen strandot javallott elkerülni! Támadás esetén ne tanúsítsanak ellenállást! A strandokon gyakran előfordul, hogy helyi férfiak zaklatják a turistákat különböző szolgáltatásokat ajánlva (pl. sofőr, túravezető), mindig legyenek körültekintőek.
Beutazási, tartózkodási és munkavállalási feltételek: Az országba történő belépés csak érvényes vízum és sárgaláz elleni oltásról szóló igazolás birtokában lehetséges.
Vízummal kapcsolatos információt az alábbi képviseletektől kérhet: 
A Gambiai Köztársaság nagykövetsége Párizsban:
Cím: 75008 Párizs, 117 Rue Saint Lazare
Tel: 0033-1/7274-8261, Fax: 0033-1/5304-0599
E-mail: ambgambia@yahoo.fr
Közegészség, egészségügyi helyzet: Egyre komolyabb méreteket ölt a Guineában kitört ebola-járvány a nyugat-afrikai régióban: Guineában, Libériában és Sierra Leonéban is.A konzuli szolgálat azt javasolja a magyar állampolgároknak, hogy a jelenlegi közegészségügyi helyzetben lehetőleg ne utazzanak a fenti országokba. Ezen államok mellett mindenképpen érintett lehet Ghána, Bissau-Guinea és Gambia is. A járvány terjedése esetén a helyi hatóságok esetleg olyan intézkedéseket is hozhatnak, ami megakadályozza az adott ország elhagyását.

Gambia aktuális időjárása

GAMBIA WEATHER

Szállásajánlatok

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés