+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Egyesült Arab Emirátusok utazás és szállás ajánlatok

Egyesült Arab Emirátusok

Egyesült Arab Emirátusok utazás és szállás ajánlatok

Az Egyesült Arab Emirátusok az Arab-félsziget északkeleti részén, a Perzsa-öböl partján fekszik. Hét emírség alkotja, amelyek közül a két legjelentősebb Abu Dhabi és Dubai. A tengerparton luxusszállodák sorakoznak, a városban ugyanúgy megtalálják a hipermodern felhőkarcolókat, mint a régi széltornyokkal díszitett házakat és a város határában kezdődő homoksivatagot. Mivel Dubai vámmentes övezet ezért rendkívül kedvezően lehet vásárolni a bevásárlóközpontokban és a bazárokban is, ahol alkudni kötelező.

Dubai 

Az üzleti élet és a turizmus közel-keleti központja. A 700 ezer lakosú város a második helyet foglalja el a hét emirátust alkotó Egyesült Arab Emirátusok között. Méltán nevezik az ellentétek városának is, hiszen itt a legmodernebb üvegpaloták ugyanúgy részei a városnak, mint a régi széltornyokkal díszített házak és a város határában kezdődő homoksivatag.A Kelet és Nyugat, a régi és az új mesés gazdagsága tárul az idelátogató szeme elé. Európai szemmel nézve egzotikus világ, mert hagyományaik épp oly jelentős szerepet kapnak mindennapjaikban, mint a legmodernebb és legdrágább technológiával felépített újdonságaik. Dubai modern arcával, szolgáltatásaival egy gazdag és pazar XXI. századot idéz, de az itteniek ugyanolyan büszkén őrzik hagyományaikat, szokásaikat és a híresen nagy tiszteletüket a vendég, a látogató iránt, mit századokkal ezelőtt.

Abu Dhabi 

A fővárosban, Abu Dhabiban 1960-ban még nem volt vízvezeték és áram. Ma már mindenütt toronyházak, paloták és modern mecsetek díszítik, zöldellő parkok, kertek, felhőkarcolók és üvegpaloták váltják egymást. A városban igencsak kellemesen érezheti magát az, aki szereti a visszafogott egzotikumot, a tisztaságot és a luxust. Aki kevésbé mediterrán alkat, napközben megfelelő oltalmat találhat a légkondicionált üzletekben és bevásárlóközpontokban, ahol igazán pazar árukínálattal találkozhat.

Ras al Khaimah 

Az ország legészakibb emírsége, mely kiváló választás a turisták számára. Hosszú sétákat tehetnek gyönyörű, érintetlen tengerpartján, ezen kívül kiváló kirándulási lehetőségeket is kínál.

Sharjah 

Dubaitól északkeletre helyezkedik el és a harmadik legnagyobb emírség, ami a terület méretét és a lakosok számát illeti. A város központjában a két lagúnát egy egyedi kanális köti össze, a környéken ezenfelül festői kis utak és sétányok helyezkednek el, tehát a várost sokszor nevezik méltón arab Velencének.A terület nemcsak mint fő kulturális központként ismert, hanem mint az iszlám törvények és hagyományok szigorú betartásáról híres helyként is. A város szimbóluma a nyitott Korán és ez az egyetlen emírség, ahol nem lehet legálisan alkoholt venni, fogyasztani. A szigorúság jellemzi az öltözködést, a ruhák választását is, ezért vigyázzon arra, hogy milyen ruhákat csomagol be a bőröndjébe (a férfiakra is ugyanez érvényes).

Egyesült Arab Emirátusok ismertető, hasznos tudnivalók

Főváros: Abu-Dhabi
Időeltolódás: + 3 óra.   
Elektromosság: 220 Volt.
Hivatalos pénznem: Dirham. A váltás nem okoz gondot, mivel sok bank és pénzváltóhely található. A bankkártyákat elfogadják, kivétel a bazárnegyedben, ahol viszont az USD-t is elfogadják.
Nyelv: A hivatalos nyelv az arab, de az angolt mindenhol beszélik.
Egészségügyi előírások: Védőoltásra nincs szükség.
Országhívószám: +971
Öltözködés: Hölgyeknek térdig érő szoknya ajánlott. A nagyobb bevásárló centrumokban az aktív légkondicionálás miatt nem árt egy vékony felsőrészt magunkkal vinni. 
Vásárlás: szinte minden árucikket megtalálni. A bazárokban alkudni kell -20% . Különösen jó áron kapható arany, méterárú, táska, bőrönd, műszaki berendezések. Legnagyobb bevásárlóközpont neve: CityCenter.
Nyitva tartás: Az üzletek többsége pénteken zárva van. Egyébként 09-22-ig tartanak nyitva. A kisebb boltok 09-12.00-ig és 17.00-22.00-ig tartanak nyitva. 
Étkezés: Sok kitűnő étterem található a világ minden ízével, a hazai áraknál olcsóbban. A vezető gyors büfé hálózatok szintén jelen vannak. Az utcára nyíló büfék is kitűnő ízeket kínálnak jó áron. Az üdítő és az ásványvíz szintén hazai árak alatt vannak. A csapvíz fogyasztása nem ajánlott.
Közlekedés: Ajánlott a taxi. Főleg a vajszínű taxik, mivel ezek rendelkeznek taxi órával. Hosszabb útra is érdemes taxival menni, de akkor előre kell alkudni. 
Közbiztonság: nyugodtan sétálgathatunk, a közbiztonsággal nincs probléma.
Beutazási feltételek: 2014. március 22-től magyar állampolgárok a beutazás napjától legalább 6 hónapig érvényes magánútlevéllel előzetesen beszerzett vízum nélkül léphetnek be az Egyesült Arab Emírségekbe. A belépéskor díjmentesen kiállított vízum 30 napos tartózkodást tesz lehetővé, ami egy alkalommal további 30 nappal meghosszabbítható (a meghosszabbítást a lejárat előtt, személyesen lehet kérvényezni az idegenrendészeti hatóság (General Directorate of Residence and Foreigners' Affairs), dubai vagy abu dhabi ügyfélszolgálatán. Az útlevélnek a visszautazás időpontjától számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
2014. március 31-től Dubai Emírségben „Tourism Dirham” néven idegenforgalmi adót vezetnek be, amelynek mértéke a szállodák kategóriája alapján kerül megállapításra, és a helyszínen fizetendő.
5*-os szálloda esetében 20 AED (kb. 4 EUR)/ szoba / éj
4*-os szálloda esetében 15 AED (kb. 3 EUR)/ szoba / éj
2*-os és 3*-os szálloda esetében 10 AED (kb. 2 EUR)/ szoba / éj
Magyarország nagykövetsége az Egyesült Arab Emirátusokban: 
Cím: Al Khazna Tower (a Najda Street-en levő Nissan Autószalon melletti épület)
Levelzési cím:POB 44450 Abu Dhabi
Telefon: 00-971 (2)-6766-190
Ügyeleti mobil: 971-50-8117-835 (14 - órától kizárólag sürgős esetben)
Fax: 00-971 (2)-6766-215
E-mail: mission.abu@kum.gov.hu

Egyesült Arab Emirátusok aktuális időjárása

UNITED ARAB EMIRATES WEATHER

Kiemelt ajánlataink

Szállásajánlatok

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés