+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Egyesült Arab Emirátusok

Egyesült Arab Emirátusok utazás és szállás ajánlatok

Az Egyesült Arab Emirátusok az Arab-félsziget északkeleti részén, a Perzsa-öböl partján fekszik. Hét emírség alkotja, amelyek közül a két legjelentősebb Abu Dhabi és Dubai. A tengerparton luxusszállodák sorakoznak, a városban ugyanúgy megtalálják a hipermodern felhőkarcolókat, mint a régi széltornyokkal díszitett házakat és a város határában kezdődő homoksivatagot. Mivel Dubai vámmentes övezet ezért rendkívül kedvezően lehet vásárolni a bevásárlóközpontokban és a bazárokban is, ahol alkudni kötelező.

Dubai

Az üzleti élet és a turizmus közel-keleti központja. A 700 ezer lakosú város a második helyet foglalja el a hét emirátust alkotó Egyesült Arab Emirátusok között. Méltán nevezik az ellentétek városának is, hiszen itt a legmodernebb üvegpaloták ugyanúgy részei a városnak, mint a régi széltornyokkal díszített házak és a város határában kezdődő homoksivatag.A Kelet és Nyugat, a régi és az új mesés gazdagsága tárul az idelátogató szeme elé. Európai szemmel nézve egzotikus világ, mert hagyományaik épp oly jelentős szerepet kapnak mindennapjaikban, mint a legmodernebb és legdrágább technológiával felépített újdonságaik. Dubai modern arcával, szolgáltatásaival egy gazdag és pazar XXI. századot idéz, de az itteniek ugyanolyan büszkén őrzik hagyományaikat, szokásaikat és a híresen nagy tiszteletüket a vendég, a látogató iránt, mit századokkal ezelőtt.

Abu Dhabi

A fővárosban, Abu Dhabiban 1960-ban még nem volt vízvezeték és áram. Ma már mindenütt toronyházak, paloták és modern mecsetek díszítik, zöldellő parkok, kertek, felhőkarcolók és üvegpaloták váltják egymást. A városban igencsak kellemesen érezheti magát az, aki szereti a visszafogott egzotikumot, a tisztaságot és a luxust. Aki kevésbé mediterrán alkat, napközben megfelelő oltalmat találhat a légkondicionált üzletekben és bevásárlóközpontokban, ahol igazán pazar árukínálattal találkozhat.

Ras al Khaimah

Az ország legészakibb emírsége, mely kiváló választás a turisták számára. Hosszú sétákat tehetnek gyönyörű, érintetlen tengerpartján, ezen kívül kiváló kirándulási lehetőségeket is kínál.

Sharjah

Dubaitól északkeletre helyezkedik el és a harmadik legnagyobb emírség, ami a terület méretét és a lakosok számát illeti. A város központjában a két lagúnát egy egyedi kanális köti össze, a környéken ezenfelül festői kis utak és sétányok helyezkednek el, tehát a várost sokszor nevezik méltón arab Velencének. 

A terület nemcsak mint fő kulturális központként ismert, hanem mint az iszlám törvények és hagyományok szigorú betartásáról híres helyként is. A város szimbóluma a nyitott Korán és ez az egyetlen emírség, ahol nem lehet legálisan alkoholt venni, fogyasztani. A szigorúság jellemzi az öltözködést, a ruhák választását is, ezért vigyázzon arra, hogy milyen ruhákat csomagol be a bőröndjébe (a férfiakra is ugyanez érvényes).

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés