+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Malajzia utazás és szállás ajánlatok

Malajzia

Malajzia utazás és szállás ajánlatok

Malájzia Délkelet-Ázsia egyik legvonzóbb országa: trópusi tájak, pálmafás strandok, változatos városok, sokszínű kultúra, vendégszerető lakosság. A félsziget a maláj, kínai és indiai kultúra sajátosságait öleli fel, itt található a minden tekintetben modern főváros, Kuala Lumpur. Csodás szigeteivel, fehérhomokos partjaival, luxusszállóival és szépséges tájaival Malajzia bármely turista álomcélpontja lehet.

Kuala Lumpur 

Kuala Lumpur Malajzia fővárosa és egyben legnépesebb városa is. Itt található az ország kereskedelmi és gazdasági központja. Számtalan látnivaló várja a városba érkezőt. Olyan építészeti csodákat láthatunk, mint a Twin Towers, amely Kuala Lumpur egét karcolja a maga 452 méteres magasságával.

Langkawi 

Malajzia legismertebb nyaralóhelye, egy 99 szigetből álló szigetvilág az Andamán-tengeren. A Budapest nagyságú szigetet buja dzsungel koronázza, a rizsteraszok között festői szépségű falvakat, a partokon pedig fehérhomokos álomstrandokat találunk.

Penang 

Az ország északnyugati részén elhelyezkedő Penang Malajzia egyik legértékesebb helye. Kínai hagyományokat örző világát csak részben érintette a modern fejlődés. Régi kínai épületekkel, piacokkal, templomi ceremóniákkal találkozhatunk. A sziget népszerű üdülőhely is egyben: pálmafákkal szegélyezett finom homokos partjával túristák tömegeit vonzza egész évben a területre.

Malajzia ismertető, hasznos tudnivalók

Főváros: Kuala Lumpur
Időeltolódás: +7óra Magyarországhoz képest
Elektromos áram: 220/240V, a csatlakózó hárompontos, nem európai szabvány.
Pénznem: Indonézia hivatalos pénzneme a Ringgit.(MYR) 
Nyelv: Az ország helyi nyelve bahasza maláj, angol.
Egészségügyi előírások: kötelező védőoltások nincsenek. A csapvízfogyasztásra nem alkalmas, mert tisztított tengervíz, de mindenhol kapható palackozott víz.
Telefon: Malájzia hívószáma: 0060, hazatelefonáláskor Magyarország 0036 hívószámmal hívható. Nyilvános telefonkészülékek nincsenek, a szállodákból megoldható a telefonálás, de igen drága. Mobiltelefon kivihető, de a lefedettség nem teljes. Érdeklődjön mobil szolgáltatójánál! 
Hőmérséklet: Trópusi. Esős időszakok: augusztus-szeptember a félsziget nyugati partján, október-február a félsziget keleti részén és Kelet-Malajziában. Egész évben meleg és párás a levegő. A hőmérséklet általában 20-30°C között van, a páratartalom pedig 90%-os. A monszun hatása igazán csak a félsziget keleti részén érezhető, itt van igazi esős évszak, de ekkor az eső csupán rövid időre szakítja meg a napsütést, inkább a futó záporok jellemzőek.
Öltözködés: Malajzia muzulmán ország, ezért a hölgyvendégek lehetőleg ne fürdőruhában látogassanak el a halászfalvakba és a kisvárosokba. Egyébként a nyaralóöltözet mindenhol megfelel, ám néhány étteremben és éjszakai szórakozóhelyen elvárják az elegánsabb megjelenést.
Beutazási feltételek: Magyar állampolgárok 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak turizmus céljából Malajziában. Az útlevélnek a hazautazástól számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Elérhető külképviseletek: Penang Felügyelő külképviselet: Kuala Lumpur 
Cím: Penang c/o FASTRON Sdn. Bhd.
Bayan Lepas FIZ 3 11900 
Előhívó: (60)(4)
Telefon: 644-9937
Ügyelet:
Tiszteletbeli főkonzul: Fáskerty Gábor 
Fax: 643-9500

Malajzia aktuális időjárása

MALAYSIA WEATHER

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés