+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Kenya utazás és szállás ajánlatok

Kenya

Kenya utazás és szállás ajánlatok

Ebben a fantasztikus országban mindent megtalál. Homokos korallzátony által védett tengerpartot, érintetlen természetet, Kelet-Afrika jellegzetes vadállatait eredeti környezetükben, szabadon, modern nagyvárost felhőkarcolókkal, nyüzsgő, forgalmas kikötővárost, üdülőövezetet és kicsiny falvakat, több ezer méter magas hegyeket, végtelen síkságokat, ligetes domboldalakat, hatalmas és aprócska tavakat, geológiai látványosságokat; óriási tea- és kávéültetvényeket, egzotikus gyümölcsöket termelő farmokat, történelmi emlékeket az őskortól a közelmúltig, az iszlám, a hindu és a keresztény kultúra izgalmas keverékét.

Kenya ismertető, hasznos tudnivalók

Kenyát a Külügyminisztérium a nem javasolt úti célok közé sorolta, ezért az utazást csak saját felelősséggel javasoljuk. További, aktuális információkért kérjük keresse fel a Külügyminisztérium honlapját!

Főváros: Nairobi Időeltolódás: nyáron 1 órával, télen 2 órával kell az órát előre állítani
Elektromosság: 220 V, a csatlakozó hárompontos, nem európai szabvány
Pénznem: Kenyai schilling (KSH); A bankokban, szállodákban szabadon lehet pénzt váltani. A hitelkártyát (Master, Visa) a szállodákban és a nagyobb üzletekben elfogadják. A parti árusoknál alkudni kötelező. A kenyai schillinget az országból kihozni nem szabad és a magyar bankok sem váltják be. A 2009 előtt nyomtatott dollárt nem fogadják el, ezért kérjük, csak ezen évjárat utánit vigyenek magukkal.
Hivatalos nyelv: szuahéli, angol
Egészségügyi tanácsok: Kötelező oltás nincs. Malária elleni gyógyszer szedése ajánlott (Nemzetközi Oltóközpont 1132 Bp., Váci út 70.). A gyógyszert az utazás kezdete előtt el kell kezdeni szedni. Egyéb gyógyszereket ajánlott magunkkal vinni. Minden hotelnek van saját orvosa, aki szükség esetén telefonon elérhető. A csapvíz fogyasztása nem ajánlott kérjük csak palackozott vizet fogyasszon. A kenyai hatóságok szigorúan szűrik a sárgaláz előfordulása szempontjából kockázatos országokból érkezőket. 
Időjárás: Esős évszakok: március és május között, valamint októbertől decemberig. Nairobi 1700 méteren fekszik, klímája egész évben kellemes. Az Egyenlítő közelsége 06.30-as napfelkeltét és 18.30-as sötétedést eredményez egész évben
Dohányzási tilalom Kenya nagyvárosaiban: Nairobiban, Mombasában és Nakuruban a közterületeken és a középületekben egyaránt betiltották a dohányzást. A tilalom ellenére dohányzókat őrizetbe veszik, és eljárás alá vonják, komoly pénzbírságot vetnek ki rájuk. 
Telefon: Kenya előhívószáma: 00254, Magyarország hívása: 0036. Mobiltelefon működik
Műanyag zacskó használatának, gyártásának és importálásának tilalma: 2017. augusztus 28-tól a kenyai kormányzat a Környezetvédelmi Szabályozási és Koordinálási Törvény (EMCA) hatályánál fogva bevezette valamennyi kereskedelmi és háztartásbeli felhasználásra gyártott műanyag zacskó használatának, gyártásának és importálásának tilalmát. Javasoljuk a Kenyába utazó és a Kenyában tartózkodó magyar állampolgárok számára, hogy bevásárlásaik alkalmával részesítsék előnyben az újrahasznosítható vászonszatyrokat, kosarakat stb. és mellőzzék a műanyag bevásárlószatyrok használatát.
Klíma, öltözködés: a hőmérséklet egész évben 28-35°C körüli. Decembertől áprilisig tart a meleg szezon. Nagyon könnyű, nyári öltözet ajánlott. Mindenképpen vigyenek magukkal minimum 15 faktoros napozókrémet. A szállodákban a vacsorához a férfiaktól elvárt a hosszú nadrág viselete. Az erős muszlim hatás miatt az utcán ne viseljünk nagyon kihívó ruhadarabokat.
Strandok: Mombasa északi partja nyüzsgősebb, a kedvezőtlen időjárás esetén előfordulhat a tengeri növények felhalmozódása. Mombasa déli partja hófehér, finomhomokos. Északi és déli partján apály-dagály idején a tengerben való fürdés korlátozott. Biztonság: mint minden nagyobb városban, Mombasában is ajánlott vigyázni értéktárgyainkra. Este kísérő nélkül az elhagyatott utcákon ne sétáljunk. Aranytárgyakat, ékszereket és az úti okmányokat ajánlatos a hotel széfjében elhelyezni.
Közlekedés: a taxi nem olcsó. Minden út előtt alkudjuk ki a fuvardíjat. A helyi közlekedési eszköz a matatu. Ezt főleg vállalkozó kedvű utasainknak ajánljuk.
Szafari: a túrák többsége földúton közelíthető meg. A meleg és a por miatt folyadékot feltétlenül vigyenek magukkal, valamint számítsanak arra, hogy a ruhaneműk porosak lesznek. A túrákra hosszú ujjú, vékony inget vagy pulóvert ajánlatos magunkkal vinni, mert a reggeli és esti órákban hűvös az idő. Kényelmes zárt cipő, kalap vagy kendő javasolt. Az álatokat a nyitott tetejű kocsiból csodálhatjuk meg. Az autót tilos elhagyni!
Telefonos magyar nyelvű asszisztencia: probléma esetén kérjük jelezzen a sofőrnek, akit perceken belül visszahívunk, és így munkatársunkkal magyarul beszélheti meg problémáját, kollégánk ezt követően intézkedik.
Beutazási feltételek: Felhívjuk a Kenyába látogató magyar állampolgárok figyelmét, hogy 2015. szeptember 1-től Kenya bevezette az elektronikus vízum igénylést. Irodánk az ügyintézést vállalja! (23.000,- Ft) 16 év alatt nem szükséges vízum. Az útlevélnek a tervezett visszautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Megérkezéskor belépési lapot kell kitölteni, a kitöltési útmutatót utazás előtt utasaink megkapják. 

Magyar Nagykövetség Kenyában:
Cím: Kabarsiran Avenue (off James Gichuru Road) Lavington, Nairobi, Kenya P.O.Box: 61146 Telefon: 00-254-20-444-2616, 00-254-20-444-2624
Ügyeleti mobil: 00-254 (0) 738 150 391; 00-254 706-233-1767
E-mail: nai.missions@mfa.gov.hu
Utazás előtt kérjük keressék fel a Külügyminisztérium honlapját.

Kenya aktuális időjárása

KENYA WEATHER

Kiemelt ajánlataink

További ajánlataink

Szállásajánlatok

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés