+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Vietnám utazás és szállás ajánlatok

Vietnám

Vietnám utazás és szállás ajánlatok

Ez a sokak által még felfedezetlen, csodálatos ország számtalan egyedi természeti és történelmi látnivalót kínál. Északon a Vörös folyó deltája, délen a Mekong torkolatvidéke határolja, közte pedig magas hegységeket, buja őserdőt, zöldellő rizsföldeket találunk. Vietnámban sikerült az, ami sok helyütt nem, az ország és lakossága megőrizte kultúráját és hagyományait, de nyitott maradt az újdonságra. Ez a sokszínűség teszi lehetővé, hogy az ország nagyvárosai, műemlékei mellett azt a páratlan természeti környezetet is megcsodálhassuk, ami egyedülálló Ázsiában. Legyen szó triciklis városnézésről, vagy egy felejthetetlen naplementéről a Halong-öbölben, Vietnám nem okoz csalódást. Utazásra ajánlott időszak: szeptembertől áprilisig (a nyári hónapokban jellemző a gyakori heves esőzésekkel járó monszun). 

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást. https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs 

Vietnám ismertető, hasznos tudnivalók

Vietnám az a hely Dél-Kelet Ázsiában, amelyet sokan csak a hadijelentésekből ismernek, de igazából mégis nagyon keveset tudunk róla. Az ország olyan kincseket tartogat az utazó számára, melyek egy életre rabul ejtik őt.

Országnév: Vietnámi Szocialista Köztársaság

Népesség: 66 200 000 f?

Kiterjedés: 330 341 km2

Főváros: Hanoi

Lakosság: vietnami (85%), thai, meo, laoszi (13%), egyéb (2%).

Hivatalos nyelv: vietnámi.

Vallás: buddhista (93%), római katolikus (7%).

Időeltolódás: +6 óra

Pénznem: dong, 1 VND = 10 háo = 100 xu. Nemzetközi hitelkártyák több helyen elfogadottak. A külföldi fizetőeszközök be- és kivitele nem korlátozott, a belföldi tiltott.

Vízum: szükséges

Egészségügyi előírások: fertőzött területekről érkezőknek kötelező a sárgaláz elleni védettség igazolása. Palackozott víz fogyasztása ajánlott.

Időjárás: trópusi, az esős évszak májustól októberig tart.

Igazából nincs jó vagy rossz időszak a vietnámi látogatásra. Amikor az egyik régiót esők áztatják, hideg van, vagy elviselhetetlenül nagy a hőség, az ország más területein kellemesen süt a nap.

A déli országrészben két évszakot különböztethetünk meg: az esős évszak májustól novemberig (legcsapadékosabb június és augusztus között), a száraz évszak decembertől áprilisig - ezen belül a legforróbb és legpárásabb időszak február végétől májusig - tart. Az ország középső területein májustól októberig száraz, decembertől áprilisig pedig esős időszak a jellemző. A hegyvidékek időjárása hűvösebb, mint az alacsonyabban fekvő területeké, itt az éjszakai hőmérséklet 0 C alá is süllyedhet. Északon a hűvös és nyirkos tél (novembertől áprilisig), és a forró nyár (májustól októberig) váltogatja egymást. Tájfunok kialakulására leginkább a júliustól novemberig terjedő időszakban számíthatunk az északi és középső területeken.

Étkezés: A vietnámi konyha változatos és laktató. Ami leginkább megkülönbözteti a kínaitól az az, hogy nem öntik le szószokkal a fogásokat, hanem, a közös tálból evőpálcikákkal kiemelt falatot magunknak kell belemártani a külön tálkákban kapott öntetekbe. Levessel (pho) kezdődik minden étkezés, amit sertés-, marha-, csirke -és vadhúsból, csigából, halból és tenger gyümölcseiből választott második fogás követ, bőséges zöldségkörettel és rizzsel. Aki szereti a kenyeret, az az egykori francia gyarmatosítóknak köszönhetően friss baguettet kérhet. Befejezésként zöld teát és gyümölcsöket (banán, mandarin, papaya) szolgálnak fel. Természetesen a hagyományos európai ételeket is megtaláljuk az étlapokon.

Közlekedés: nemzetközi jogosítvány szükséges, helyi vizsgával kiegészítve.

Vietnámban többféle tömegközlekedési eszköz közül választhatunk. A naponta induló belső repülőjáratokkal szinte mindegyik nagyobb város elérhető Amit nem árt tudni: a külföldiek sajnos a dupláját fizetik a repülőegyért. A vasutat inkább azok válasszák, akiknek sok idejük van és szeretik a "kalandos" utazásokat. Ugyanez vonatkozik a buszokra is. Az említett okok miatt a turisták vagy szervezetten, a vietnámi utazási irodák színvonalas buszjárataival, vagy egyénileg, motorkerékpárt bérelve érik el céljukat Hanoiban, Da Nangban és Ho Chi Minh városban a taxit is nyugodtan leinthetjük, mert olcsón és megbízhatóan juthatunk el vele a megadott címre. A riksa vietnámi megfelelője a cyclo. Ezzel nem árt odafigyelni, mert sokszor vidéki munkanélküliek mennek a városba cyclózni és sokszor a turistának, térképpel a kezükben nagyobb a helyismerete, mint a pedált hajtó mosolygó vietnámiaknak. Vietnám keleti határa a tenger rengeteg hajóval és csónakkal. Ha vizi járművel utazunk, néhány járatot kivéve mindenhol kialkudhatunk egy olcsó kirándulást, amit sokszor a kapitány idegenvezetése egészít ki.

Elektromosság: 220V.

Vásárlás: Az utcai árusoknál mindig, a boltokban legtöbbször alkudozás után fizessünk, így biztosak lehetünk abban, hogy valós árat adtunk ki az emléktárgyakért, selyemért és szobrokért.

Kiemelt ajánlataink

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés