+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Hawaii utazás és szállás ajánlatok

Hawaii

Hawaii utazás és szállás ajánlatok

Hawaii-t a híres trópusi üdülőparadicsomot, talán senkinek sem kell bemutatni. Amerika és Ázsia között félúton helyezkedik el a Csendes-óceán közepén, alig több mint 1 millió lakossal. Lakosságának egyharmada japán, egyharmada polinéz, egyharmada pedig nem ázsiai (főleg fehér) származású. A lakosság természetesen elsősorban a turizmusból él, de emellett fontos szerep jut a mezőgazdaságnak is, kitűnő ananász, kávé és cukornád ültetvények vannak szerte a szigeteken.

A turisták zöme elsősorban repülővel érkezik, de a merészebbek, és akik több szabadidővel rendelkeznek luxushajóval is megtehetik az utat az Egyesült Államok nyugati partvidékéről rendszeresen induló járatokkal. Éghajlatára a májustól októberig tartó meleg, száraz nyár és a novembertől április végéig tartó hűvösebb, és csapadékosabb tél jellemző.

A tipikus Hawaii-i strand a picit durva szemcsés, aranybarna homokos, és nagy lávaköves alakzatokkal szegélyezett. A sziklák tájékán sok színpompás hal gyülekezik. A tengervíz színe a sötétkéktől a parthoz közeli zöldeskék között váltakozik. A tengervíz ritkán kristályszerűen átlátszó, mert a homok, az óceán hordalékai (korall, sodródó növények, organizmusok), az áramlatok mindenféle üledékei felverődnek és homályosítanak. A strandok fövenyei tiszták, gondozottak, nincsenek a homokban kellemetlen rovarok.

Hawaii aktuális időjárása

HAWAII WEATHER

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés