+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Zöld-foki szigetek utazás és szállás ajánlatok

Zöld-foki szigetek

Zöld-foki szigetek utazás és szállás ajánlatok

A Zöld-foki szigetek az Atlanti-óceán igazi gyöngyszeme. Afrikától mintegy 450 km-re, nyugatra fekszik. Egzotikus, érintetlen, turisták által alig felfedezett terület, ahol mindig meleg és napsütéses klíma valamint kristálytiszta tenger várja az ide látogatót. A szigeteket körülölelő Atlanti-óceán különleges világa kék bálnákkal, palackorrú delfinekkel és teknősökkel igazi különlegesség, fehér homokos strandjai lenyűgözik a nyaralni vágyókat.

Zöld-foki szigetek ismertető, hasznos tudnivalók

Főváros: Praia (Santiago-sziget)
Terület: 4 033 km2
Népesség: 420 979 fő 
Hivatalos nyelv: Portugál és kreol, de a turisták által látogatott helyeken és szállodákban általában beszélnek angolul, franciául és németül is. 
Pénznem: zöld-foki escudo (CVE). Behozatala és kivitele tilos, ezért a dollárt vagy az eurót javasoljuk, amellyel a legtöbb helyen fizethetnek is.
Időeltolódás: nyáron -2 óra, télen -3 óra. 
Áram: 220 V. Szinte minden szállodában használható a magyar szabvány szerinti dugós csatlakozó. 
Beutazási feltételek: Vízum turista célú beutazás esetén: 2019. január 1-jétől, rövidtávú tartózkodás esetén nem kell vízum, (30 nap).
A Zöld-foki Köztársaság által 2019. január 1-én bevezetett EASE – Efficient, Automatic and Safe Entry of Travellers rendszer egy online elektronikus platform, amelynek célja a Zöld-foki Köztársaságba történő utazások előzetes bejelentése, regisztrálása. A regisztrációt az utazás előtt minimum 5 nappal kell kezdeményezni. a www.ease.gov.cv  honlapon. (A regisztráció alapvető utazási adatok megadását jelenti, mint például az útlevél adatai, indulási és érkezési adatok, járatszám, szállás stb.)
A regisztráció során, a belföldi járatokon 150 CVE fizetendő, a nemzetközi járatokat illetőleg 3400 CVE (hozzávetőlegesen 31 EUR) a „repülőtéri biztonsági adó” összege, amely az online regisztráció során kerül levonásra.
A kötelező regisztráció alól mentesülnek az alábbi személyi körök:
-két év alatti gyermekek
-azok az utasok, akik olyan repülőn érkeztek, amely technikai, meteorológiai vagy bármilyen előre nem látható bizonyított ok miatt kénytelen visszatérni a reptérre 
-Átutazó utasok

Éghajlat: A szigeteken meleg, száraz óceáni éghajlat uralkodik, illetve a passzát erősen befolyásolja az időjárást. A páratartalom 70% körül mozog. Két évszakot lehet megkülönböztetni: november és július között száraz és enyhébb (hűvösebb), augusztus és október között melegebb és kissé csapadékosabb. 
Amikor érdemes utazni: A főszezon októbertől márciusig tart, de egész évben kellemes az idő. 
Védőoltás: Az utazáshoz nincs szükség kötelező védőoltásra, de az általános oltások javasoltak, mint a sárgaláz, tetanusz, Hepatitis A, B, stb. Részletesebb információkért kérjük, forduljon háziorvosához vagy a Nemzetközi Oltóközponthoz. 
Autóbérlés: Minimum 21 éves életkor és legalább 1 éves jogosítvány megléte, valamint nemzetközi jogosítvány kiváltása is szükséges, amelyre a Központi Okmányirodában van lehetőség. A szigeten összesen 3 benzinkút található. 
Egészségügyi ellátás: A csapvíz nem fogyasztható. Lehetőleg kerüljék az utcán vásárolt zöldségek, gyümölcsök fogyasztását. Hasmenéses megbetegedés előfordulhat, valamint érzékenyebb emberek esetében számolni kell az eltérő klíma okozta megterheléssel. Télen is használni kell magas fényvédő faktorszámú napkrémet, hogy elkerüljék a leégést. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez vagy az idegenvezetőhöz. 
Öltözködés: A ruházat maximálisan kényelmes, lehetőleg természetes anyagú legyen, elegáns ruha nem szükséges. A napsütés szinte mindig erős, ezért napolajjal, naptejjel és hatékony fejfedővel védekezzenek az erős napfény ellen. Napszemüveg és kényelmes nyitott lábbeli egészítse ki ruházatunkat.

Zöld-foki szigetek aktuális időjárása

CAPE VERDE WEATHER

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés