+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Mauritius utazás és szállás ajánlatok

Mauritius

Mauritius utazás és szállás ajánlatok

Afrika keleti partjától kb. 3000 km-re, Madagaszkár mellett található ez az egzotikus, vulkáni eredetű trópusi sziget, amelyhez néhány körülötte elhelyezkedő atoll is tartozik. A sziget óriási ragyogó smaragdnak tűnik a szikrázó napfényben, különlegessége, egyedisége történelmén túl gazdag növény- és állatvilágában is megmutatkozik. Mauritiust nevezték már "Ezüst földnek", a Hattyúk szigetének, majd 1598-ban a holland kereskedők által kapta mai nevét. Mauritiust még nevezhetjük az "Örök nyár" szigetének is, hiszen a tengerpart vonulatában az éves átlaghőmérséklet 19-31 Celsius fok körüli. A nyár novembertől áprilisig, a tél pedig májustól októberig tart.

A sziget 67 km hosszú és 46 km széles, alapterülete 1865 km2. Először hollandok, majd franciák, később pedig az angolok gyarmatosították és csak 1968-ban vált  függetlenné. 1992 óta köztársaság. A sziget fővárosa Port Louis, amely örökségként még ma is az Indiai-óceán kapuja. Elővárosaival egy lüktető, forgalmas nyugat-európai kikötővároshoz hasonlít. Ez a sziget kereskedelmi és üzleti központja is. A szigetlakók szeretettel fogadják a távolról ide érkező turistát. A vulkanikus eredetű sziget 160 km hosszú, fehér homokos tengerpartján kívül még csodálatos látnivalókat kínál az idelátogató számára. Káprázatos látványt nyújtanak a botanikus kertek, a cukornád- és trópusi gyümölcs ültetvények hatalmas területei. A sziget érintetlen erdeiben szarvasok, vaddisznók és makákó majmok élik világukat szabadon. A sziget őshonos nagytestű galambféle madara, a DODO madár mára sajnos már a kipusztult fajok egyike. Ennek a madárnak a jelképe sok helyen feltűnik. Mind a pihenni vágyóknak, mind a búvárprogramok kedvelőinek csodálatos üdülést, varázslatos élményeket kínál ez az egzotikus világ.


Mauritius ismertető, hasznos tudnivalók

Főváros: Port Louis
Időeltolódás: +3 óra 
Elektromos áram: 230 V, a csatlakozók eltérőek lehetnek az európai szabványtól, ezért átalakító szükséges.
Pénznem: mauritiusi rúpia (MUR), de a legfőbb hitelkártyákat is elfogadják.
Nyelv: Hivatalos nyelv a kreol, de a helybeliek beszélnek általában angolul és franciául is.
Egészségügyi előírások: Kötelező oltás nincs
Ország hívószám: 230
Közlekedés: A szigeten baloldali közlekedés van érvényben, autóbérléskor különösen figyelni kell.
Beutazási feltételek: Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Mauritius szigetére, de az útlevélnek a visszautazás időpontjától számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Elérhető külképviseletek: Mauritiuson nincs magyar nagykövetség és konzuli hivatal, felügyelő képviselet Nairobiban van

Mauritius aktuális időjárása

MAURITIUS WEATHER

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés