+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Amerikai Egyesült Államok

Amerikai Egyesült Államok utazás és szállás ajánlatok

Az itthon általunk nézett játékfilmek elsöprő hányada amerikai. Az, aki még soha sem járt az USA-ban, annak a fejében is ott halmozódnak annak a világnak az életképei. Hihetetlenül élvezetes turistaként odakint felfedezni, hogy a tévében, a moziban látott gesztusok, mimikák, utcai hangulatok, zajok mennyire tisztán visszaköszönnek. Amikor New Yorkban az utcákon itt-ott látjuk a csatornafedelek felől kicsapó gőzöket, filmjelenetek apró képsorai idéződnek fel.

Izgalmas látvány látni az etnikailag, bőrszínben, nemzetiségben annyira vegyes Amerikát, ahogy azt nevezik az olvasztótégelyt. New Yorkban érdemes (főként a Manhattan-t elhagyva) felfedezni a különböző etnikumok által meghatározott lakókörnyékeket (neighbourhoods). Sokszor előfordul, hogy egymáshoz közel eső metróállomásokból kijőve szinte a világ egy-egy másik pontján érezhetjük magunkat.

Van jó néhány dolog, amiben az amerikaiak bizonyosan a legjobbak a világon. Ilyen dolog: a szórakoztatás. Amerika meglátogatásakor ez meg-annyiszor megállapítható a turistákat szolgáló téma parkokban, rendezvényeken, látványosságoknál.

A gasztronómiai ínyencek rájöhetnek, hogy sok nép jellegzetes etnikai konyháját Amerikában talán még az eredetinél is tökéletesebben tudják prezentálni. A minőség mellett a mennyiségre sem lehet panasz.

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés