+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Tanzánia utazás és szállás ajánlatok

Tanzánia

Tanzánia utazás és szállás ajánlatok

Afrika keleti részén, az Indiai-óceánnal határosan, Kenya és Mozambik között fekszik. Síkságaival, tavaival, hegyeivel, keskeny, alacsonyan fekvő partszakaszaival Tanzánia a legnagyobb kelet-afrikai ország. Tanzánia hatalmas, nyílt síkságain az ember nagyon-nagyon kicsinek érzi magát. Sehol máshol a Földön nem látható ennyi állat, melyek szemlélését megkönnyítik a Tanzániára jellemző síkságok. Elefánt-, bölény-, víziló- és csimpánz koncentrációi is a világ legnagyobbjai közé tartoznak. Nemzeti parkok, kráterek, és az ország elengedhetetlen tartozéka, a gyönyörű szép "fűszersziget": Zanzibár.


FONTOS: Az általunk kínált szafari programok PRIVÁT szafarik! A privát szafarik alatt a 4x4-es autókban csak annyi fő lesz , ahányan befizettek, tehát nem tömött autókban történik a program! 

MI MINDIG MINŐSÉGBEN UTAZUNK, UTAZTATUNK! 

Tanzánia ismertető, hasznos tudnivalók

Főváros: Dodoma 
Időeltolódás: Nyáron 1órával, télen 2 órával kell az órát előre állítani. 
Elektromosság: 220 V, a csatlakozó hárompontos nem európai szabvány. 
Pénznem: Tanzán schilling (TSH). A legfőbb hitelkártyákat elfogadják: Visa, Mastercard és JCB a legjobban elfogadottak, de az American Express és a Diners Club is elfogadott. 

A 2006 előtt nyomtatott dollárt nem fogadják el, ezért kérjük, csak ezen évjárat utánit vigyenek magukkal.

Hivatalos nyelv: szuahéli, angol 
Egészségügyi tanácsok: Az Európából érkezőknek nincs szükségük sárgalázoltásra, azonban azok számára, akik olyan afrikai országból érkeznek, azoknak kötelező a sárgalázoltás. Malária elleni gyógyszer szedése ajánlott (Nemzetközi Oltóközpont 1132 Bp., Váci út 70.). A gyógyszert az utazás kezdete előtt el kell kezdeni szedni. Egyéb gyógyszereket ajánlott magunkkal vinni. Minden hotelnek van saját orvosa, aki szükség esetén telefonon elérhető. A csapvíz fogyasztása nem ajánlott, kérjük csak palackozott vizet fogyasszon.  A kórházi ellátás a fővárosban elfogadható minőségű. Az ország más részein azonban rendkívül alacsony színvonalú.               
Telefon:
Magyarországról +255 27 ezután a 7 jegyű telefonszám. Tanzániából +36 + körzetszám + telefonszám. Internet szolgáltatás akadozhat. 
FIGYELEM! 2019. június 1-től Tanzánia betiltja a műanyag zacskók használatát!
Klíma, öltözködés: A hőmérséklet egész évben 25-35 °C körüli. Decembertől áprilisig tart a meleg szezon. Nagyon könnyű, nyári öltözet ajánlott. Minimum 15 faktoros napozókrémet mindenképpen vigyünk magunkkal. A szállodákban a vacsorához a férfiaktól elvárt a hosszú nadrág viselése. Az erős muszlim hatás miatt az utcán ne viseljünk nagyon kihívó ruhadarabokat. 
Strandok: A zanzibári parton a dagály-apály jelenség miatt apálykor a fürdőzés korlátozott. A Nungwi Beach-en a jelenség minimális.
LMBTQ jogok: Az ország törvényei szerint a homoszexualitás büntetendő és nem elfogadott. Az LMBTQ közösség szervezeteit a hatóságok folyamatosan zaklatják annak ellenére is, hogy a társadalmi tolerancia növekedőben van. Az LMBTQ közösséghez tartozó honfitársainknak fokozott óvatosságot és körültekintést javaslunk!
Biztonság: Mint minden nagyobb városban, itt is ajánlott vigyázni értéktárgyainkra, este kísérő nélkül ne sétáljunk az elhagyatottabb utcákon. Aranytárgyakat, ékszereket, és útiokmányokat ajánlatos a hotel széfjében elhelyezni. 
Szafari: A túrák többsége földúton közelíthető meg. A meleg és a por miatt folyadékot feltétlenül vigyenek magukkal, valamint számítsanak arra, hogy a ruhaneműk porosak lesznek. A túrákra hosszú ujjú, vékony inget vagy pulóvert ajánlatos magunkkal vinni, mert a reggeli és esti órákban hűvösre fordul az idő. Kényelmes zárt cipő, kalap vagy kendő javasolt. Az állatokat a nyitott tetejű kocsiból csodálhatjuk meg. Az autó elhagyása tilos! 
Telefonos magyar nyelvű asszisztencia: Probléma esetén kérjük jelezzen a sofőrnek, akit perceken belül visszahívunk, és így munkatársunkkal magyarul beszélheti meg problémáját, aki intézkedik ezt követően! 
Beutazási feltételek: Belépéskor vízum szükséges, mely 50 USD/fő, helyszínen intézendő.  Online vízumügyintézésre is lehetőség van irodánkban 25.000,- Ft/fő. Vízum mindenkinek kötelező, beleértve a gyermekeket is! Az útlevélnek a tervezett visszautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Megérkezéskor belépési lapot kell kitölteni.
A szárazföldi Tanzánia és Zanzibár szigete közötti mozgás országon belüli utazásnak számít, így ehhez külön vízumra nincsen szükség.
2023.július 1.-től az idegenforgalmi adót felemelték az alábbiak szerint: 4*/5* - 5 USD/fő/éj  |   2*/3* - 4USD/fő/éj | 1* - 2 USD/fő/éj
Elérhető külképviselet: Tanzániában nincs magyar nagykövetség és konzuli hivatal. Tiszteletbeli konzul Dar-Es-Salaamban, felügyelő képviselet pedig Nairobiban van. 

Felügyelő külképviselet: Nairobi 
Cím: P.O. Box 31895, Dar-Es-Salaam / Tanzánia 
Telefon: Mobil: 255/007 744 299 753; Iroda: 255/ 222 700 720 
E-mail: macon@ud.co.tz

Tanzánia aktuális időjárása

TANZANIA WEATHER

Kiemelt ajánlataink

Szafari programok Arushaból

Szafari programok Dar El Salaamból

Szafari programok Zanzibárból

Összeállítható csomagok

További ajánlataink

Szállásajánlatok

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés