+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Mexikó utazás és szállás ajánlatok

Mexikó

Mexikó utazás és szállás ajánlatok

A Közép-Amerikában elhelyezkedő Mexikó, - nevét a fővárosról kapta - a Csendes-óceán és a Karib-tenger között fekszik.

Ha fehér homokos tengerpartra és türkizkék vízre vágysz, vulkánokat akarsz mászni, ősi indián civilizációk emlékeit felkutatni, vagy barlangok cseppkővilágában búvárkodni, jó helyen jársz! Mexikóban ezt mind megteheted és még sok minden mást! Az aztékok és maják birodalmában 10 000 kilóméternyi tengerpart vár rád, csak azt kell eldönteni, hogy melyik részét szeretnéd megismerni először.

Mexikó ismertető, hasznos tudnivalók

Főváros: Mexikóváros

Időeltolódás: télen -6, nyáron -5 óra az eltérés

Elektromos áram: 110 V / 60 Hz, de a hotelek többsége rendelkezik 220 V-tal, a hálózati csatlakozók amerikai rendszerűek, ezért átalakító használata szükséges.

Pénznem: Mexikói Peso (MXN)  Érdemes eurót is vinni és mindenképpen meg kell nézni több pénzváltó ajánlatát. Nagyok az eltérések a vételi árfolyamoknál.

Hivatalos nyelv: spanyol Mexikó a világ legnépesebb spanyol nyelvű országa

Egyéb beszélt nyelvek: angol (kevesen beszélik)

Egészségügyi előírások: kötelező védőoltás nincsen. Az országban a csapvíz fogyasztása nem javasolt, csak palackozott vizet igyunk. Az éghajlatváltozás miatt egy házi patika összeállítása ajánlott.

Ország hívószám: +52

Éghajlat: A mexikói utazásunk optimális időzítésének éghajlati vonatkozása nagy mértékben függ attól, hogy a hatalmas ország mely és milyen magasságú vidékei kerülnek be a tervünkbe. Nagy általánosságban kijelenthető, hogy november (sőt inkább december) és április között a legjobb Mexikóba utazni, mert ez a szárazabb időszak. Kevesebb eső esik.
Van azonban az időzítésnek nem csak éghajlati hanem árérzékenységi vonatkozása is. Decemberben, januárban, valamint márciusban és áprilisban, a húsvét körüli időszakban Mexikóban utazási főszezon van, ami nagyon erősen megnyilvánul az árakban, főleg a szálláshelyek és a repülőjegyek vonatkozásában.
Jóllehet a magyar turisták kevésbé utaznak Mexikó északi részére, azért el kell mondanunk, hogy ott a január és március közötti időszakban hideg van és havazik, főleg a magasabban fekvő helyeken
Viszont Mexikó déli részén a mi telünk és kora tavaszunk idején nincs túl nagy hőség, és a páratartalom sem problémás.
Május és november közötti mexikói utazásnál számolni kell az időjárási kockázatokkal. Július és szeptember között a sok csapadék az utazási programot is szétáztathatja.

Beutazási feltételek: Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak be Mexikóba turistaként. A turistaként való tartózkodás feltételei: érvényes útlevél a tartózkodás teljes idejére, maximum 180 napig tartó tartózkodás 1 éven belül, vissza vagy tovább utazásra szóló repülőjegy. A beutazáskor a határon úgynevezett migrációs kártyát (FMM-t) kell kitölteni, amit az országba lépéskor lepecsételnek. Kilépéskor ezt a kártyát fel kell mutatni. Elvesztése pénzbüntetéssel jár és a kiutazáskor ismételt kitöltése kötelező.


Magyarország Nagykövetsége Mexikóban  

Cím: Cerrada las Golondrinas No. 24. Col Doctores, Alfredo V. Bonfil. Esquina con Prolongación Bonfil. Cancún Quintana Roo, 77560.

Tel: 00-52998-845-4637 (mobil) 
Fax: 00-52848-83-10

E-mail: roberto@musamexico.org

Web:https://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?mexiko 

Mexikó aktuális időjárása

MEXICO WEATHER

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés