+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Puerto Rico utazás és szállás ajánlatok

Puerto Rico

Puerto Rico utazás és szállás ajánlatok

Puerto Rico a Nagy-Antillák szigetvilágának legkeletebbre fekvő tagja.

A szigethez tartoznak még a szomszédos Vieques, Culebra és Mona szigetek is. A szigetország az Amerikai Egyesült Államok társult állama.

A sziget fő tengelyét egy hegység alkotja, melynek magassága 900-1300 méter. Legmagasabb pontja a Punta, 1338 méter. A hegységtől északra sík vidék, dél felé pedig dombvidék foglal helyet. Ez a trópusokon fekvő ország elmondhatja magáról, hogy az időjárása egész évben stabil; a hőmérséklet 28C körül mozog.

A sziget két hivatalos nyelve a spanyol és az angol. A spanyol a többségi nyelv, de szinte kivétel nélkül mindenki beszél angolul is. Kolumbusz második útja alkalmával 1493. november 19-én kötött ki a szigeten. 1898-ban Spanyolország a spanyol–amerikai háború veszteseként kénytelen volt megválni a szigettől. Azóta az Amerikai Egyesült Államok birtoka. A szigetlakók 1917-ben, az első világháború közepén kapták meg az amerikai állampolgárságot.

A kultúra központja leginkább a zene. A rap és a reggae egy olyan életmódot generáltak, ami az amerikai kultúra jellegzetességeit fejezi ki épp úgy, mint Jamaica Rastafari életmódja. 

Puerto Rico hivatalos szimbólumai a Reinita mora madár, Flor de Maga virág, és a Kapok fafajta.

Puerto Rico aktuális időjárása

PUERTO RICO WEATHER

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés