+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Madagaszkár

Madagaszkár utazás és szállás ajánlatok

Madagaszkár a világ negyedik legnagyobb szigete az Indiai-óceánban található, Afrika délkeleti partjaitól a Mozambik-csatorna választja el. A szigetország majdnem 165 millió éve szakadt el az afrikai kontinenstől, így egy teljesen egyedi, különleges és látványos állat-, és növényvilág fejlődött ki a szigeten. A madagaszkári állat-, és növényfajok 80%-át a világon egyedül itt találjuk meg, többek között összesen 70 lemúrfajtát, a világ legkisebb és legnagyobb kaméleonját, összesen 930 orchidea fajt, és még sorolhatnánk.

A természet, a tájak és az éghajlat nagyon változatos: az esőkben is bővelkedő keleten buja, zöld trópusi őserdőkkel borított hegyeket találunk, a sziget közepén mérsékeltebb a hőmérséklet és a tájat teraszos rizsföldekkel díszített fennsíkok alkotják, a meleg nyugaton pedig, ahol ritka az eső, sziklás és füves síkságok, a szárazabb és meleg éghajlathoz szokott növényzet (például majomkenyérfák) uralják a vidéket. Körös-körül pedig mindenhol képeslapba illő, fehér homokos, csodálatos partszakaszok szegélyezik a szigetet.

Madagaszkár fő vonzereje az érintetlen természet és a romlatlan társadalom. A természet itt teljes sokszínűségében, kreativitásában, szelídségében és szépségében mutatkozik be. A lakosság vendégszeretete elvarázsol, a tömegturizmus és a gazdasági fejlettség hiánya miatt, vagy inkább ennek köszönhetően mindenhol olyan emberi értékekre lelünk, melyek sajnos egyre ritkábbak a modern társadalomban: őszinteség, nyitottság, mosoly, vidámság, nyugodt életritmus és bizalom. A madagaszkáriak jelszava a „mora-mora”, azaz lassan-lassan: soha senki nem siet, és mégis minden megoldódik...

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés