+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Maldív-szigetek utazás és szállás ajánlatok

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek utazás és szállás ajánlatok

A csodálatosan szép szigetvilág az Indiai-óceánon található, India és a Sri Lanka szomszédságában, mintegy 1192 apró szigetből áll. Gyönyörű, fehér homokos partok, azúrkék színű tengeröblök, lenyűgöző vízi világ – akár a földi paradicsom.

Maldív-szigetek ismertető, hasznos tudnivalók

Főváros: Malé
Időeltolódás: +4 óra Magyarországhoz képest, Sri Lankához viszonyítva -1 óra.
Elektromos áram: 220/240V, a csatlakózó hárompontos, nem európai szabvány.
Pénznem: a nemzetközi valuta a Rufiyaa (RF), a szigeteken USD-t és hitelkártyát (Master, Visa) elfogadnak.
Nyelv: a maldívi nyelv (divehi), az Indo-Iráni nyelvcsoport tagja. A turisták által látogatott helyeken mindenki beszél angolul.
Egészségügyi előírások: kötelező védőoltások nincsenek. A csapvízfogyasztásra nem alkalmas, mert tisztított tengervíz, de mindenhol kapható palackozott víz.
Telefon: Maldív-szigetek hívószáma: 0096, hazatelefonáláskor Magyarország 0036 hívószámmal hívható. Nyilvános telefonkészülékek nincsenek, a szállodákból megoldható a telefonálás, de igen drága. Mobiltelefon kivihető, de a lefedettség nem teljes. Érdeklődjön mobil szolgáltatójánál! 
Hőmérséklet: egész évben nyár van. A levegő 30-33°C körüli, állandó gyenge légmozgással. A víz sekély, kristálytiszta 27°C. Főszezon: december közepétől-április végéig tart. Május és november között is meleg van, de ekkor már felhősebb az ég, magasabb a páratartalom, és nagyobb az esőzés valószínűsége.
Öltözködés: nagyon könnyű, nyári öltözet, kalap vagy kendő ajánlott. A korallszigeteken célszerű gumiszandált vagy strandpapucsot viselni. Az erős napsütéstől óvjuk bőrünket magas faktorszámú napozókrémmel. Safari Travel javaslata: utazás előtt egy-két alkalommal ajánlatos szoláriumba menni. Mindenképpen ajánlatos búvárszemüveget, pipát és békatalpat magunkkal vinni, mert rendkívül gazdag a vízi világ, ami csodálatos élményt nyújt majd.
Érkezés: érkezéskor a repülőtérről kilépve jobb és baloldalon pultok találhatóak. Mindegyik szigetnek van saját pultja, a pultok felett ki vannak írva a szigetek nevei. Kérjük, keresse meg az ön által foglalt sziget pultját és adja oda a Safari Travel által kiállított vouchert. Ezután a pultnál található partnerünk odakíséri önöket a hajóhoz, amely a transzfert biztosítja.
Transzfer: Hidroplán transzfer esetén max. 20 kg csomagot, és plusz max. 5 kg kézipoggyászt lehet költségmentesen felvinni, feladni a gépre. Ezen felül a csomagokért külön fizetni kell (kb. 2.-USD / kg) Ezt nagyon-nagyon szigorúan veszik! Mihelyt lemegy a nap, azaz sötétben egyetlen transzfer sem indul el, sem a hidroplán, sem a hosszabb kishajó transzferek. Kizárólag 06.00 és 18.00 óra között lehetséges a hidroplán transzfer! Csak a North Male Atoll-on található szigetekről/re indul transzfer éjszaka is. Kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén szintén előfordulhat, hogy Male-ban kell éjszakázni.
Elutazás: a recepciónál szobaszám szerint ki vannak írva a hajótranszferek indulási időpontjai. Kérjük, hazaindulás előtt nézze meg, hogy hány órára kell kint lenni a kikötőbe a hajó indulásánál.
Figyelem! A male-i repűlőtérre érkezéskor a vámvizsgálatnál a szeszesitalokat, buddhaszobrokat elveszik, melyet a visszautazásnál visszaadnak. 
Beutazási feltételek:
a Maldív-szigetekre beutazó magyar állampolgároknak vízummal kell rendelkezniük. Vízumkérelmet érkezéskor a maléi nemzetközi repülőtéren lehet benyújtani. A helyben kiállított vízum érvényességi ideje legfeljebb 30 nap, ami a Maldív-szigeteken való tartózkodás során meghosszabbítható. Az útlevélnek a visszautazás időpontjától számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
A törvény, mely szerint a külföldiek 25 USD reptér-fejlesztési hozzájárulási díjat kötelesek fizetni kiutazáskor az Ibrahim Nasir Nemzetközi Repülőtéren, 2017. április 4-étől lép életbe.
Elérhető külképviseletek: A Maldív-szigeteken nincs magyar nagykövetség és konzuli hivatal, felügyelő képviselet Új-Delhiben van

Maldív-szigetek aktuális időjárása

MALDIVES WEATHER

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés