+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Szenegál utazás és szállás ajánlatok

Szenegál

Szenegál utazás és szállás ajánlatok

Sétáltál már Aranyszínű homokpartok mentén? A szenegáli történelem és kultúra gazdag örökségét őrzik (UNESCO- Világörökség). Éld át Dakar vibráló városának pezsgését.

A lenyűgöző szavannák és a vadvilág szépségei, ahol többek között oroszlánok, krokodilok, orrszarvúak és színpompás madarak otthonra lelnek.

Szenegál egy Varázslatos még felfedezetlen élmény, az Új Desztináció, melyet nem szabad kihagyni!


Utazzon Szenegálba! Fedezze fel velünk az ország szépségeit: Dakart, M’bour tengerpartját, Bandia Nemzeti Parkot, a Fathala Magán Vadrezervátumot, a Rózsaszín-tavat és ismerje meg a helyiek hatalmas szeretét!


A HAZAI TELJES ÚTI AJÁNLATOK KÖZÖTT A LEGJOBBB ÁR-ARÁNY ÉRTÉK! 

Szenegál ismertető, hasznos tudnivalók

Pénznem: nyugat-afrikai valutaközösségi frank (CFA) Mindenképpen váltsunk helyi pénzt pl a szállodában, mert vásárlásnál ezt fogadják el. Hitelkártyát szállodában, nagyobb boltokban elfogadják.

Időjárás.Kellemes 24-27 fokos idő várható, kicsi valószínűsége a komolyabb esőnek.

Szállodaválasztás: Riu Baobab 5* hotel. Kitünő szállás, fantasztikus ételekkel, reggeli,ebéd,vacsora. All.Incl szálloda 0-24 ig lehet italt fogyasztani. Helyi és nemzetközi minőségi italok is elérhetőek. Három medence található, első aktív / gym,röplabda stb / második pool medence, vízben székekkel,asztalokkal, harmadik pihenős,úszó medence. Ezen kívül van csúszdapark 3 nagy felnőtt csúszdával és külön a gyermekeknek. A szálloda légkondicionált szobákat kínál vendégeinek gardróbbal, vízforralóval, hűtőszekrénnyel, széffel, síkképernyős TV-vel, erkéllyel és saját, zuhanyzós fürdőszobával. A Hotel Riu Baobab - All Inclusive szobáiban ágynemű és törölköző biztosított, strandtörölköző ingyenes, napozóágyak ingyenesek. Esténként Show műsorok szórakoztatják a vendégeket. Kérjük vacsorához ne strand ruhában érkezzenek! A szállodában idegenforgalmi adót kell fizetni 2 EU/ éj érkezéskor számlázzák!!!

Strandolási lehetőség: Homokos óceánpart. Fokozatosan mélyül.

Közlekedés: Bérelt autóval nem ajánljuk a közlekedést! Európai szemmel kautikusnak tűnik.

Taxik: A taxik gyakran rossz műszaki állapotúak, és a sofőrök vezetési szokásai kifogásolhatók. A taxiknak nincs mérőjük, ezért beszállás előtt ajánlott egyeztetni a viteldíjat. Csak hivatalos sárga-fekete színű taxival javasolt az utazás.

Biztonság: Felhívjuk az országba látogatók figyelmét, hogy Szenegál a beutazás és ott-tartózkodás szempontjából az "I-es és II-es, azaz Fokozott kockázattal látogatható ország, utazásra nem javasolt térséggel" kategóriába tartozik, így helyismeret nélkül javasoljuk gépkocsivezető alkalmazását.

 Az általános közbiztonság jó, sötétedés után is lehet biztonságosan taxizni, közlekedni, sétálni.

Ügyintézés helyi hatóságoknál és intézményekben: A helyi hatóságok munkarendje és munkaszervezése valamelyest eltér az Európában megszokottaktól, a munkanapok hétfőtől péntekig tartanak, a nyitva tartási idő azonban sok esetben csak irányadó. Az ügyintézés menetéről és a nyitva tartásról közvetlenül érdeklődjön az illetékes hivatalnál. A legtöbb hivatalban beszélnek franciául, viszont angolul csak nagyon kevesen, ezért amennyiben lehetséges, kérjen helyi segítséget.

Vallási és viselkedési kultúra: Szenegál népességének 90 százaléka muzulmán vallású, ezért kérjük, hogy a ruházkodás terén alkalmazkodjanak a helyi elvárásokhoz, ne viseljenek kihívó ruhákat. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy Szenegálban a szúfizmus irányzatához tartozó különböző muszlim csoportok dominálnak, amelyek az iszlám pacifista és mérsékelt ágához tartoznak, így Szenegálban a térdig érő ruházat is megengedett, szeszes italt éttermekben, turisztikai helyszíneken árusítanak.

Közegészség, egészségügyi helyzet: Az ország közegészségügyi helyzete jó. Különleges betegségek nincsenek. A meleg éghajlat miatt azonban előfordulnak ételmérgezések. Maláriafertőzés előfordulhat, de a fertőzöttség mértéke alacsony.

A védőoltásokról érdeklődjön a Nemzetközi Oltóközpontnál. Szenegál esetében nincs kötelező védőoltás, malária megelőzésére gyógyszer szedése javasolt.

Védőoltások: Szenegálban nincs oltási kötelezettség az országba történő belépéshez.

Rövid tartózkodás esetén ajánlott védőoltások: Hepatitis A, Sárgaláz elleni oltás

Abban az esetben kötelező a sárgaláz elleni oltási bizonyítvány a 9 hónapos vagy annál idősebb utazók számára, ha olyan országokból lépnek be Szenegálba, ahol fennáll a sárgaláz átvitelének kockázata, illetve ha olyan ország repülőterén utaztak át, ahol fennáll a sárgaláz átvitelének kockázata.

Vízum: Vízum turista vagy egyéb célú beutazás esetén: A magyar állampolgárok érvényes útlevéllel 90 napig tartózkodhatnak vízum nélkül Szenegálban. Ezt meghaladó tartózkodás esetén tartózkodási engedély szükséges.


Szenegál aktuális időjárása

SENEGAL WEATHER

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés