+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Namíbia utazás és szállás ajánlatok

Namíbia

Namíbia utazás és szállás ajánlatok

Namíbia, a homokdűnék országa. Nem tartozik a tipikus afrikai országok közé, a sivatagi tájjal különös kontrasztot alkotnak az Atlanti-óceán hullámai.  

Az ország rendkívül gazdag élővilágával és természeti környezetével veszi le lábáról az idelátogatókat. Leghíresebb nemzeti parkja az Etosha park, ahol tanúi lehetünk többek között oroszlán, gepárd és orrszarvú etetésnek, a tengerparton eközben fókákkal, delfinekkel, pelikánokkal és flamingókkal találkozhatunk.

Namíbia ismertető, hasznos tudnivalók

Főváros: Windhoek
Nyelv: Az ország hivatalos nyelve az angol. A fehér lakosság tagjai (lakosság 8%-a) azonban leginkább afrikaansul és németül beszélnek.
Pénznem: Namíbiai dollár
Elektromosság: 220 Volt
Öltözködés: A nők konzervatívan öltözködnek, hosszú szoknyát viselnek, válluk sosem fedetlen. A visszafogott öltözködési stílust a külföldi nőktől is elvárják, illetlennek, tiszteletlennek, sértőnek érzik, ha egy nő túl sokat mutat meg magából. ne viseljünk túl feszes vagy túl nyitott ruhadarabokat.
Fontos tudnivalók: Az autóbuszok, a vonatok többnyire nem menetrend szerint közlekednek, előfordulhat, hogy néhány órát, vagy napot is késnek. Az üzletek, éttermek, turista szálláshelyek nem mindig találhatók nyitva a jelzett nyitvatartási idejükben. A magasabb beosztású, a közösség tagjai által megbecsült nők sosem fogyasztanak alkoholt nyilvános helyeken. Nyilvános bárokba, klubokba, szórakozóhelyekre nem illik a nőknek járniuk, mert kedvezőtlenül hat megítélésükre.
Éghajlata: Namíbia éghajlata szubtrópusi. Éghajlatát a nyári és a téli évszakok határozzák meg. A nyár (az úgynevezett esős évszak) általában október végétől április végéig tart. A hőmérő higanyszála napközben meghaladhatja a 30°C-ot is. Éjszaka 16-20°C alá csökken a hőmérséklet. A tél májusban kezdődik és októberig tart. A hőmérséklet éjszaka mínusz 5-8°C-ra is lesüllyedhet. Napközben a hőmérséklet kb. 20-25°C-ra emelkedik. Az ország nyugati része egész évben szeles és ritka a csapadék. Az Atlanti-óceán partján hideg délnyugati szelek fújnak. A víz hőmérséklete ritkán haladja meg a 15°C-ot. 
Közegészség, egészségügyi helyzet: A fővárosban rendelkezésre állnak megfelelő szintű egészségügyi intézmények, de előre történő kifizetést kérhetnek (hitelkártya vagy készpénz), még ha teljes körű biztosítással rendelkezik is a külföldi állampolgár. A veszettség, a malária és a kolera gyakori. Az utóbbi két betegség az ország északi területeire jellemzőbb. Nagyobb maláriaveszély az esős évszakban (januártól-áprilisig), amikor a "maláriazóna" délre húzódik, egészen Okahandja városáig. A gyermekbénulás szintén jelen van Namíbiában. A térség többi országához hasonlóan Namíbiát is súlyosan érinti az HIV/AIDS járvány, a lakosság közel 20%-a fertőzött. A turisták nagy részénél bőrirritációt okozhat a túlzott forróság és szárazság, amely ellen megfelelő ruházattal, fényvédő krémekkel, elegendő mennyiségű vízfogyasztással védekezni szükséges.
Beutazási feltételek: Magyar állampolgár vízum birtokában utazhat be Namíbiába, melyet Namíbia bécsi nagykövetségén kell a kiutazás előtt kérelmezni. (Nagykövetség: 1190 Bécs, Zuckerkandlgasse 2.; Tel: 0043-1/402-9371; Fax: 0043-1/402-9370; E-mail: nam.emb.vienna@speed.at; ww.embnamibia.at) Az útlevélnek legalább hat hónappal a beutazást követően még érvényesnek kell lennie, és legalább egy üres oldalt kell tartalmaznia.
Biztonság: Az Ebola-járvány veszélye miatt kérjük, kísérjék fokozott figyelemmel az azzal kapcsolatos híradásokat. A testnedvek útján terjedő, túlnyomó többségében halálos kimenetelű vírusos megbetegedés a dél-afrikai térségben egyelőre még nem ütötte fel a fejét.

Namíbia aktuális időjárása

NAMIBIA WEATHER

Kiemelt ajánlataink

Szállásajánlatok

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés