+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Thaiföld

Thaiföld utazás és szállás ajánlatok

Töltsön néhány felejthetetlen napot Thaiföldön! A garantált meleg és napsütés mellett megismerhetjük egy ősi kultúra emlékeit, művészetét és ételeit. A homokos tengerpart, a gyönyörű trópusi növényzet, a kristálytiszta tenger, a kirándulások és körutak egy életre szóló élménnyel gazdagítják.

Bangkok 

Krung Thep - "Az angyalok városa" - Bangkok thai neve, ami természetesen nem véletlen. A metropoliszban színes piacok, impozáns szállodák, élénk éjszakai élet várja a turistákat. Az utakon mindenütt templomok, virágokkal díszített Buddha-szobrok teremtenek varázslatos légkört. Próbálják ki a thai konyha specialitásait, vagy pedig csodálják meg a tipikus thai táncelőadásokat. A város tele van ellentétekkel, amelyeknek felfedezése mindenki számára felejthetetlen élményt fog nyújtani.

Pattaya 

Azok számára tökéletes választás, akik aktívan szeretnék eltölteni nyaralásukat. Számtalan étterem thai specialitásokkal, bárok, éjszakai klubok, diszkók gondoskodnak a turisták szórakoztatásáról. A homokos tengerparton különböző vízisportolási lehetőségek is rendelkezésre állnak.

Phuket 

Hosszú, finomhomokos strandjai miatt Thaiföld talán egyik legkedveltebb üdülőhelye, ahol pálmákkal övezett, csodálatos türkizkék öblöket találunk a mozgalmas Patong Beach-en és kicsit nyugodtabb Karon-ölben. A környező korallszigetekre hajókkal juthatnak el. Itt találják a legkedvezőbb feltételeket a vízi sportok szerelmesei is.

Koh Samui 

Elsősorban azoknak ajánlott, akik a pihenést, a nyugodt nyaralást keresik, de esténként azért a szórakozási lehetőségeket sem szeretnék kihagyni. Ehhez pedig minden adott Koh Samui szigetén: buja, zöldellő kertek, kókuszpálmák rengetege, kirándulásra csábító vízesések.

Thaiföld ismertető, hasznos tudnivalók

Főváros: Bangkok
Időeltolódás: + 6 óra 
Elektromosság: 220 Volt
Pénznem: Thai Bhat. A szállodákban vagy az erre kijelölt helyeken lehet pénzt váltani.
Nyelv: hivatalos nyelv a thai, az angolt inkább csak az idegenforgalmi helyeken beszelik.
Egészségügyi előírások: kötelező védőoltás nincs, de malária elleni védelem ajánlott. Csak palackozott víz fogyasztása javasolt. 
Országhívószám: 00 66 2 
Öltözködés: Könnyű nyári öltözéket ajánlott magunkkal vinni. Esténként és a reggeli órákban előfordulhat, hogy hűvösre fordul az idő. A kirándulásoknál fedetlen vállal, rövidnadrágban vagy miniszoknyában tilos belépni a templomokba.
Beutazási feltételek: a 30 napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól. Amennyiben az utazó nem légi határátkelőhelyen lép be Thaiföldre, csak 15 napot tartózkodhat vízummentesen az országban. Az útlevélnek a tervezett visszautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Magyar Nagykövetség Thaiföldön: 
Cím: President Park Condominium, 20th Floor, Oak Tower, 99 Sukhumvit Soi 24,  Klongtoey, Bangkok 10110
Telefon: 00-66-2661-1150, 2661-1151, 2661-1152, 2661-1155 
Ügyelet: 81-875-4610
E-mail:mission.bgk@mfa.gov.hu

Thaiföld aktuális időjárása

THAILAND WEATHER

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés