+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Dominikai Köztársaság utazás és szállás ajánlatok

Dominikai Köztársaság

Dominikai Köztársaság utazás és szállás ajánlatok

Dominika, a hófehér homokú öblök országa, ahol kristálytiszta türkizkék tenger, gazdag növényzet, modern, minden igényt kielégítő szállodák, és trópusi klíma várja a napfény és a vízi sportok szerelmeseit.

A fehér homokos tengerpart, az ízletes és változatos karib konyha, az emberek vidámsága, vendégszeretete és a helyi, különleges hangzású zene, a merengue fogva tartó ritmusa jelentős mértékben hozzájárul az ország varázsához.

Dominikai Köztársaság ismertető, hasznos tudnivalók

Főváros: Santo Domingo
Időeltolódás: Magyarországhoz viszonyítva –5 óra, nyári időszámítás idején -6 óra az időeltérés.
Elektromos áram: 110 V, 60 Hz. Az elektromos konnektorok lehetnek amerikai típusúak (lapos villájú dugósak) vagy európai típusúak (kerek villájú dugósak). A négy- és ötcsillagos szállodákban általában van 220 V-os konnektor is. Ajánlatos adapter beszerzése.
Hivatalos pénznem: Dominikai peso, váltópénze a centavos. Ezeket az országba be, és onnan kivinni tilos, de USD-t is elfogadják. Az országba bevihető külföldi, illetve helyi valuta mennyisége nem korlátozott, de nagyobb összegű készpénz bevitele esetén írásos nyilatkozattétel javasolt. A legtöbb nemzetközi hitelkártyát elfogadják a nagyvárosokban és az üdülőhelyeken, a kisebb településeken készpénz használata javasolt.
Hivatalos nyelv: spanyol, de használatos az angol és német nyelv is.
Egészségügyi tanácsok: kötelező védőoltás nincs, de Hepatitis-A és malária ellen érdemes beoltatni magunkat, mert a trópusi körülmények kedveznek ezeknek a betegségeknek. Az éghajlatváltozás és a szokatlan konyha miatt egy házi patika összeállítása (gyomor és bélbántalmak, megfázás elleni gyógyszerek, valamint szúnyogriasztó) ajánlott. A csapvíz helyett a palackozott vizeket ajánljuk fogyasztásra.
Időjárás: egész évben kellemes az éves átlaghőmérséklet 25-30 fok kb. 80%-os páratartalommal, télen száraz évszak van, ilyenkor a levegő lehűlhet 15-20 fokra is, és időnként rövid, heves esőkre is lehet számítani. Ezért könnyű hosszúnadrágot és kardigánt is érdemes bekészíteni. A tenger egész évben fürödhető.
Beutazási szabályok: Turista célú beutazás esetén nem vízum, hanem a 15 napos tartózkodásra feljogosító, helyben hosszabbítható ún. "Turista kártya" beszerzése szükséges. A Turista kártya Dominika bonni nagykövetségén vagy érkezéskor a repülőtéren is beszerezhető, díja kb. 10 USD. Kilépési illeték 20 USD. Az útlevélnek a visszautazás időpontjától számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Kérjük nem magyar állampolgárságú utasainkat érdeklődjenek a nagykövetségen a vonatkozó szabályokról. A beutazási szabályok be nem tartásáért és az abból eredő költségekért nem vállalunk felelősséget! 
Vámszabályok: 5.000 dollárnak megfelelő külföldi vagy helyi valuta vihető ki. A személyes használatra szolgáló tárgyak vámmentesen bevihetők: A későbbi félreértéseket elkerülve kérjük, hogy értéktárgyait beviteli nyilatkozatban rögzítsék.
Diplomáciai képviselet: Magyarországnak nem működik a szigeten nagykövetsége, helyette a Kubai Magyar Nagykövetség jár el. 

Dominikai Köztársaság aktuális időjárása

DOMINICAN REPUBLIC WEATHER

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés