+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

India utazás és szállás ajánlatok

India

India utazás és szállás ajánlatok

India nemcsak a világ második legnépesebb állama, de hatalmas területével Földünk egyik legváltozatosabb természeti kincseit és kultúráját tárja elénk. Ez az ország az ellentétek, a lélegzetelállító tájak országa. Gyönyörű nemzeti parkok, túlzsúfolt városok, mérhetetlen gazdagság, leírhatatlan nyomor, ősrégi kincsek és szupermodern technológia váltják egymást. India vallások, kultúrák, illatok, színek lenyűgöző kavalkádja.

India ismertető, hasznos tudnivalók

Főváros: Delhi
Időeltolódás: télen +4,5 óra, nyáron +3,5 óra 
Elektromosság: 220 V, a csatlakozó hárompontos, ezért adapter szükséges.
Pénznem: indiai rúpia (INR); A legismertebb hitelkártyákat –Masters, Visa, American Express, Diners - a nagyobb városokban sok helyen elfogadják. A 10.000 USD feletti valutát a vámnál be kell jelenteni.
Egészségügyi előírások: Az utazónak fokozottan kell ügyelnie a higiéniára. Csak palackozott vizet szabad fogyasztani. Lehetőleg kerülendő a jég fogyasztása, mivel ismeretlen eredetű vízből is készülhet. Nyers ételek, zöldségek, gyümölcsök fogyasztása nem ajánlott! Szállodákban, éttermekben a higiénia általában elfogadható, főtt-sült ételek fogyasztása ajánlható, míg nyers ételek (zöldségek, gyümölcsök) fogyasztásánál nem árt az óvatosság. Kötelező védőoltás nincs. A malária veszélye vidéken, meleg és párás éghajlatú területeken fokozottan fennáll.
Hivatalos nyelv: hindi, 21 regionális nyelv; egyéb beszélt nyelvek: angol
Országhívószám: +91
Éghajlat: Trópusi, szubtrópusi. Indiában három évszak van. A száraz hűvös tél novembertől februárig tart, ilyenkor a havi középhőmérséklet nem csökken 10 °C alá. A száraz, forró tavasz márciustól májusig tart, az esős évszak, azaz a monszun pedig májustól októberig söpör végig az országon.
Közbiztonság: A turisták által látogatott helyeken jó a közbiztonság, de értékeikre ügyeljenek.
Helyi viszonyok: A nagyvárosokban nagy a zsúfoltság, az emberek nagyon közvetlenek, megnyilvánulásaik gyakran tűnnek indiszkrétnek. A hölgyeknek nem árt férfi kísérettel közlekedniük. India az óriási ellentétek országa, számítsunk arra, hogy a mérhetetlen gazdagság és a végtelen nyomor szorosan egymás mellett él. Rengeteg az utcai koldus (gyerekek is), ha egyszer adtunk nekik valamit, nemigen tudjuk elzavarni őket.
Öltözködés: Javasoljuk a nem túl feltűnő, visszafogott öltözködést. Férfiaknak ajánlott a hosszú nadrág, hölgyeknek pedig a hosszú szoknya, fedett váll (egy tartalék kendővel is megoldható!), főleg a szent helyek látogatásakor. A párás levegő miatt természetes alapanyagból készült ruházat célszerű. Télen, illetve általában a légkondicionált helyiségek miatt egy pulóver, kardigán szükséges
Helyi ételek, italok: Az indiai a világ egyik leggazdagabb, legszínesebb választékú konyhája. Többek között érdemes kipróbálni a tandúri csirkét, a lasszi-t (édes vagy sós joghurtital), a toddi-t (erjesztett pálmanedv). Aki szereti a curry-vel fűszerezett ételeket, annak az ország maga a gasztronómiai paradicsom.
Beutazási szabályok: Magyar állampolgár érvényes útlevél és vízum birtokában utazhat be Indiába, mely beszerezhető India Magyarországi Nagykövetségén. A vízum érvényességi ideje 90 vagy 180 nap, amely Indiába való egyszeri vagy többszöri belépést tesz lehetővé.
India Nagykövetsége Magyarországon: 
Cím: 1025 Budapest, Búzavirág u. 14.
Tel: (06-1) 325 7742 Fax: (06-1) 325 7745
E-mail: chancery@indianembassy.hu
Web: www.indianembassy.hu 

Magyarország Nagykövetsége Indiában: 
Cím: 2/50-M, Niti Marg,Chanakyapuri New Delhi – 110021
Tel: (0091-11) 2611 4737 Fax: (0091-11) 2688 6742
E-mail: huembdel2@vsnl.com
Web: www.mfa.gov.hu/emb/newdelhi

India aktuális időjárása

INDIA WEATHER

Kiemelt ajánlataink

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés