+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Kuba utazás és szállás ajánlatok

Kuba

Kuba utazás és szállás ajánlatok

Csodálatos, fehér homokos partok, barátságos "bennszülöttek", salsa, régi autók és finom Mojito koktélok, és ez csak néhány a rengeteg érvből.

Az egyik legkedveltebb és legszebbnek mondott kubai üdülőhely Varadero. Több mint 20 km hosszan húzódó, fehér homokos strandja ideális helyszín a kikapcsolódni vágyóknak kb. 2 órányira van Havannától, így arra is lehetőség nyílik, hogy ellátogassanak a kubai fővárosba. Egész évben nyár van, s a víz hőmérséklete is mindig kellemes, így bármikor érdemes ide látogatni.

Kuba ismertető, hasznos tudnivalók

Főváros: Havanna
Időeltolódás: télen -6, nyáron -5 óra az eltérés
Elektromos áram: 110 V / 60 Hz, de a hotelek többsége rendelkezik 220 V-tal, a hálózati csatlakozók amerikai rendszerűek, ezért átalakító használata szükséges.
Pénznem: kubai pesó (CUP) és konvertibilis pesó (CUC). A kubai pesó (CUP) ki- és bevitele tilos. A konvertibilis peso (CUC) váltását még a megérkezéskor, a repülőtéren érdemes elvégezni, mert a beutazáshoz szükséges taxit is ezzel a valutával lehet csak fizetni. Csak a szükséges mennyiségű pénzt váltsák át CUC-ra. Eurót érdemes magunkkal vinni, mert a valuták közül az USD-t váltják a legrosszabbul (USD váltásakor 10% különadót számolnak fel). Nemzetközi hitelkártyák forgalma nem elterjedt, az amerikai érdekeltségű bankok által kiállított kártyákat nem fogadják el (CITI, AMEX, DINER'S CLUB, Budapest Bank stb.). Kártyával fizetni jellemzően nem lehet, csak ATM készpénzfelvételre lehet használni.
Hivatalos nyelv: spanyol
Egyéb beszélt nyelvek: angol (kevesen beszélik)
Egészségügyi előírások: kötelező védőoltás nincsen. Az országban a csapvíz fogyasztása nem javasolt, csak palackozott vizet igyunk. Az éghajlatváltozás miatt egy házi patika összeállítása ajánlott.
Ország hívószám: +53
Éghajlat: Trópusi, keleti és északkeleti passzát hatásokkal. A július és az augusztus rendkívül forró, a szeptember és az október pedig a hurrikánok évszaka.
Helyi ételek, italok: A ’lomo ahumadó’ (fűszeres füstölt sonka), a ’chuleta’ (vékony, szaftos hússzelet, a ’heladó’ (fagylalt). Jellemző alkoholos italuk a rum, szinte minden kevert alkoholban megtalálható: a mentás mojito-ban, a Cuba libre-ben (kóla és rum), a Cubanito-ban (rum és paradicsomlé). Guarapo: cukornád szárából préselt, jéggel kínált lé.
Beutazási feltételek: magyar állampolgár csak turistakártya (Tarjeta de turista) birtokában utazhat be Kubába, mely irodánkban beszerezhető 17500,- Ft/fő áron. Az útlevélnek a visszautazás időpontjától számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.Az ország elhagyásakor kiutazási illetéket kell fizetni, melynek díja jelenleg 25,- CUC/fő.
Kuba Nagykövetsége Magyarországon 
1021 Budapest, Normafa út 55/a
Telefon/fax: (+36-1) 325-7290, 438-5950 
E- mail: consulcuba@embacuba.hu 
Web: www.embacuba.hu
Magyarország Nagykövetsége Kubában 
Cím: Calle G. No. 458.entre 19. y 21. Vedado, Havanna
Tel: (0053-7) 833 3365 Fax: (0053-7) 833 3286
E-mail: mission.hav@mfa.gov.hu
Web: www.mfa.gov.hu/emb/havanna

Kuba aktuális időjárása

CUBA WEATHER

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés