+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Seychelle-szigetek utazás és szállás ajánlatok

Seychelle-szigetek

Seychelle-szigetek utazás és szállás ajánlatok

A Seychelle-szigetek egyedülálló. Az egyetlen gránit sziget az óceán közepén, a világ legnagyobb korál atollja, melyet egy sereg látványosság tesz a világ utolsó "Édenkertjévé". A szigeteket kivételes szépsége és a gondosan megóvott növény- és állatvilága tette híressé.

A Seychelle-szigetek Madagaszkártól északkeletre, az Indiai-óceánban található. A szigetek mindegyikének saját karaktere és varázsa van. A Seychelle-szigeteknek 80.000 lakosa van, nagy részük a három legnagyobb szigeten (Mahé, Praslin és La Digue) lakik. Az itt élő emberek rendkívül barátságosak, kedvesek, segítőkészek. Előfordulhat, hogy meghívják a turistát ebédre, vacsorára. A Seychelle-szigeteket már időszámításunk szerint 500-ban felfedezték, de a szigetet először az angolok gyarmatosították. 1903 óta autonóm terület.


Seychelle-szigetek ismertető, hasznos tudnivalók

Főváros: Victoria
Időeltolódás: Télen +3, nyáron +2 óra.
Elektromosság: 220/240 Volt. 3 pontos csatlakozóhoz adapter szükséges, melyet a nagyobb hotelekben be lehet szerezni. 
Pénznem: Seychelles Rúpia, váltópénze a cent. A pénzváltáskor kapott blokkot őrizzük meg, mert kiutazáskor kérhetik. Kiutazáskor, mikor beváltjuk a pénzt, ne legyen nálunk nagy mennyiségű Rúpia, mert nem tudják visszaváltani. Pénzvisszaváltás a repülőtéren és bankokban lehetséges. Hitelkártyát elfogadnak a legtöbb helyen.
Nyelv: angol, francia, egyéb beszélt nyelv a kreol
Egészségügyi előírás: Nincs oltási kötelezettség. Sárgalázzal fertőzött országból érkezőnek azonban be kell mutatnia a sárgaláz elleni oltásról szóló igazolását. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott.
Országhívószám: +248. Az ún. Seytel-kártyákkal nyilvános telefonállomásról olcsóbban lehet hazatelefonálni, mint a szállodából.
Klíma: trópusi, éves átlaghőmérséklete 28 ˚C, a tengervíz átlaghőmérséklete 26 ˚C, a relatív páratartalom 70%. Rövidebb trópusi záporok egész évben előfordulhatnak.
Öltözet: Egész évben könnyű, nyári öltözet ajánlott. A jobb éttermekben és a szállodákban étkezésekhez a férfiaknak hosszú nadrág ajánlott. Kirándulásokra strapabíró cipőt vegyenek fel. A fürdőruhát, naptejet és napszemüveget ne felejtsék otthon!
Közlekedés: fordított közlekedés, de nincs nagy forgalom
Nyitvatartás: Az üzletek általában hétfőtől péntekig, 8:00-16:00 óráig tartanak nyitva. Ebédszünet 12:00-13:00 óráig. Bankok Victoriában találhatóak, hétfőtől péntekig 8:30-13:00 óráig vannak nyitva. Praslin-on és La Digue-n a bankok nyitva tartása rendszertelen, előfordul, hogy csak a hét bizonyos napjain vannak nyitva. 
Ajándékok: Fából készült kézimunkák kínálják magukat, de figyeljenek oda, hogy korallból és teknőspáncélból készült árut ne vegyenek, egyrészt, mert kivitelét szigorúan tiltják, másrészt pedig a teknősöket a kihalás veszélye fenyegeti! Egyedülálló ajándék lehet a tengeri kókusz, amely akár 18 kg is lehet. Erotikus formája miatt sok legenda szól róla.
Sport: Sok szálloda ajánl sportolási lehetőségeket. Márciustól májusig és szeptembertől novemberig különösen a búvároknak kedvez az időjárás. Ezekben a hónapokban a tenger relatív nyugodt, víz alatt nemritkán több mint 30 méterre el lehet látni és a víz hőmérséklete is 29 fok körül mozog. 
Borravaló: A hotelekben és szállodákban az ár már gyakran tartalmazza a borravalót, néhány étterem azonban felszámít 10% szervízdíjat. Amennyiben elégedettek vagyunk a szolgáltatással, adhatunk külön borravalót. 
Beutazási feltételek: Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel 1 hónapig vízum nélkül tartózkodhatnak az országban. Az útlevélnek visszautazástól számított 6 hónapig kell érvényesnek lennie. 

Kinti képviselet: 
Cím: Kingsgate Travel Centre, Victoria, Mahe, Seychelles
Tel.: +248 292 811
Tiszteletbeli konzul: Anna Butler-Payette

Seychelle-szigetek aktuális időjárása

SEYCHELLES WEATHER

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés