+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Bali utazás és szállás ajánlatok

Bali

Bali utazás és szállás ajánlatok

Bali sziget Indonéziában. A Kis-Szunda-szigetek legnyugatibb tagja, Jávától keletre, Lomboktól nyugatra fekszik. Indonézia 33 tartományának egyike, a tartományi főváros, Denpasar a déli részén található. A sziget ad nagyrészt otthont Indonézia hindu kisebbségének. Az ország legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja, híres a magas fokon űzött művészetekről, beleértve a táncot, szobrászatot, festészetet, bőr-, és fémművességet valamint a zenét.

A legfontosabb városok közé tartozik a sziget északi kikötője, Singaraja, amely a gyarmati időkben volt Bali fővárosa, valamint a sziget déli partjának közelében fekvő jelenlegi tartományi főváros és egyben a legnagyobb város, Denpasar.

A szigetet korallzátonyok övezik. A déli részen levő strandok homokja általában fehér, míg az északiak és a nyugaton fekvők fekete homokkal borítottak. Az északkeleti Padangbai strandjain mindkettő megtalálható: a nagyobbik strand fehér, míg a délebbi sokkal sötétebb.

Bali ismertető, hasznos tudnivalók

Főváros: Denpasar
Időeltolódás: +6óra Magyarországhoz képest
Elektromos áram: 220/240V, a csatlakózó hárompontos, nem európai szabvány.
Pénznem: Indonézia hivatalos pénzneme az Indonéz Rúpia.(IDR) FONTOS! Az 1996 előtt nyomott 100 USD bankjegyeket nem váltják. 
Nyelv: Az ország helyi nyelve a Bahasa Bali, mely a kasztrendszerhez igazodva differenciálódik beszélt formájában. A hivatalos nyelv a Bahasa Indonesia. Ezen a nyelven folyik az oktatás is, és a hivatalokban is ez használatos. Angol nyelven nagyon sokan beszélnek, de elterjedt a német, a japán és a francia nyelv is.
Egészségügyi előírások: kötelező védőoltások nincsenek. A csapvízfogyasztásra nem alkalmas, mert tisztított tengervíz, de mindenhol kapható palackozott víz.
Telefon: Bali hívószáma: 0062, hazatelefonáláskor Magyarország 0036 hívószámmal hívható. Nyilvános telefonkészülékek nincsenek, a szállodákból megoldható a telefonálás, de igen drága. Mobiltelefon kivihető, de a lefedettség nem teljes. Érdeklődjön mobil szolgáltatójánál! 
Hőmérséklet: Az ország éghajlata egyenlítői, trópusi. Az országban mindössze egy évszak van, mint máshol az egyenlítő mentén. Az évi csapadék mennyiség nagyon magas. Legjobb, ha a száraz évszakban látogatunk el ide, május és október között.
Öltözködés: Az ajánlott öltözet szellős, pamut, vagy len, többrétegű. Vacsoránál a könnyed elegancia elvárt (férfiaknak hosszú nadrág)
Érkezés: Jakartába és Balira juthatunk el legegyszerűbben. Jakartába a legtöbb nemzetközi légitársaság indít járatokat, de Bali is majdnem ennyi beutazót fogad. Vízi úton is megközelíthető, kényelmes és gyors hajójáratokkal Malájzia és Sumatra között.
Beutazási feltételek: Magyar állampolgárok – kizáró idegenrendészeti ok hiányában – megérkezéskor vízumjogosultak (visa on arrival). A 7 napos érvényességű vízum illetéke 10, a 30 napig érvényes vízumé 25 USD. Az útlevélnek a tervezett beutazás napjától még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Elérhető külképviseletek: Bali
Cím: Consulate of the Republic of Hungary c/o Marintur Jl. Raya Kuta 88, Bali-Indonesia
Előhívó: (62-361) 
Telefon: 757-557, 757-558 
Tiszteletbeli konzul: Cristofoli Gabriella 
Fax: 735-232 
E-mail: g-cristofoli@yahoo.com

Bali aktuális időjárása

BALI WEATHER

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés