+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Dél-Afrika utazás és szállás ajánlatok

Dél-Afrika

Dél-Afrika utazás és szállás ajánlatok

Dél-Afrika a napsütés és a gyönyörű panorámák országa. A természet kivételesen gazdag ásványkincsekkel, arannyal, gyémánttal, egyedülálló állat-és növényvilággal ajándékozta meg. Dél-Afrika kultúrált és fejlett ország, de a természetet érintetlen formájában csodálhatjuk meg. Az infrastruktúra az afrikai kontinensen itt a legfejlettebb, jó az úthálózat, a közlekedés. Dél-Afrika mindenki számára tartogat élményeket, új ismereteket az ősi és új világról. A déli Afrikát látni kell!


Dél-Afrika ismertető, hasznos tudnivalók

Főváros: Pretoria
Időeltolódás: + 1 óra
Elektromosság: az elektromos áram 220/230 Volt, a konnektor eltér az itthonitól, ezért az otthonról hozott elektromos készülékek használata csak adapterre oldható meg
Pénznem: rand; Az ismertebb nemzetközi valutákat országszerte váltják a legtöbb szállodában van pénzváltási lehetőség. A legtöbb helyen elfogadják a hitelkártyát. 
Egészségügyi előírások: Védőoltásra nincs szükség. A Krüger park bizonyos részein malária elleni gyógyszer szedése ajánlott. Palackozott víz is kapható a turisták által látogatott helyek többségén.
Hivatalos nyelv: Dél-Afrikában 11 hivatalos nyelv léteik: afrikaans, angol, ndebele, északi sotho, déli sotho, svázi, tsongo, tswana, venda, xhosa és a zulu. Az angolul beszélő turistának semmi gondja nem lehet a látogatása során.
Telefon: Dél-Afrika előhívószáma: 00 27, Magyarország hívása: 0936
Időjárás: Dél-Afrikában az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. Novembertől februárig a leghosszabbak a nappalok, ebből a szempontból az ottani november a mi májusunknak felel meg, az ottani február pedig a mi augusztusunknak. A nappali csúcs hőmérsékletek novembertől márciusig általában 24 és 30 °C között mozognak. Azért nem melegebb, mert Johannesburg és környéke 1700 méter magasan fekszik a tenger szintje felett, a déli partok mentén pedig érvényesül az óceán mérséklő hatása. Novembertől márciusig az ország keleti részén (Johannesburg és Durban környéke) a délutáni órákban gyakrabban kell esőre számítani, míg az ország délnyugati részén (Fokváros környéke) nagyon kicsi az eső valószínűsége.
Legjobb idő az utazáshoz: Dél-Afrikába egész évben nyugodtan lehet utazni, bár vannak bizonyos területek, melyek különböző évszakokban népszerűbbek: 
- Az északi területekre a téli hónapokban érdemes utazni. A szafarizás ekkor a legjobb, a hőmérséklet enyhe (maximum 20-23oC). Télen kevés eső esik.
- A déli területek nyári desztinációk kevés esőzéssel, a hőmérséklet elérheti a 28-30oC-t vagy még magasabbat. 
Öltözködés: Kényelmes, könnyű nyári viselet a leghasznosabb. Meleg ruhát mindenképpen érdemes vinni, mert éjszaka a hőmérséklet jelentősen lehűl. A kora reggeli és az esti szafarikhoz feltétlen szükséges a melegebb ruha. 
Útviszonyok: A közlekedés Dél-Afrikában nagyon könnyű a jól kiépített úthálózatokon. Dél-Afrikában, épp úgy, mint Angliában baloldali közlekedés van.  
Ajándék és adó: A külföldi látogatók az adót visszaigényelhetik, amit ajándékokra költöttek. Az adó, számla ellenében a repülőtéren igényelhető vissza. A számlán az üzlet adószámának is rajta kell lennie. Miután megkaptuk a beszálló kártyát, a vámhivatalnál kell bemutatni a számlát, miután lebélyegezték, a Vat Reclaim Office fogja visszatéríteni. Ilyen hivatalok találhatók a következő repülőtereken: Johannesburg, Durban és Cape Town.
Beutazási feltételek: A magyar állampolgárok 30 napot tölthetnek vízummentesen Dél-Afrikában. Az útlevélnek a hazautazás napjától számítva még legalább 30 napig érvényesnek kell lennie, és legalább két üres oldalt kell tartalmaznia. 

A dél-afrikai hatóságok 2014. október 1-jétől kezdődően belépéskor valamennyi kiskorú (18 év alatti) gyermek esetében megkövetelik az úti okmány mellett az eredeti születési anyakönyvi kivonatot, vagy annak három hónapnál nem régebbi hiteles másolata bemutatását. Amennyiben csak egyik szülővel, vagy szülői kíséret nélkül utazik a kiskorú személy, szükséges a szülők hozzájáruló nyilatkozatának bemutatása angol nyelvű fordítással, aláírás-hitelesítéssel ellátva. További részletek megtalálhatóak a www.konzuliszolgalat.kormany.hu weboldalon.

Magyarország nagykövetsége a Dél-afrikai Köztársaságban: 
Cím: 959 Arcadia Street Pretoria, Hatfield 0083
Postai cím: P.O.Box 13843 Hatfield, 0028 Pretoria
Telefon: 00-27-12430-30-30, 342-32-88
Ügyelet: 00-27-82-857-20-26
Fax: 00-27-430-30-29
E-mail: mission.prt@kum.gov.hu

Dél-Afrika aktuális időjárása

SOUTH AFRICA WEATHER

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés