+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Kenyai nemzeti parkok

Időtartam:
Indulási időpontok:
Hívjon minket! +36 1 239 4848
Visszahívást kérek Üzenetet küldök

Fedezze fel velünk az afrikai szavanna vadvilágát! A Földön csak két országban, Tanzániában és Kenyában látható az állatok szabad vonulása természetes körülmények között. Ezt Önnek is látnia kell!

Lake Nakuru

Nairobitól 156 km-re északra található. A 188 km² alapterületű nemzeti parkot 1960-ban nyilvánították védett területté. Utunk során részesei lehetünk a csodálatos Rift Valley hasadék látványának, mely a Holt-tengertől Mozabikig húzódik. A Lake Nakuru nagyon sekély tó, kiterjedése 62 km². A kis és nagy flamingók hatalmas populációija a kétmilliós számot is elérheti. A tollazatuk színe az egész tájat csodálatos rózsaszínűvé varázsolja. A tó mellett elterülő nemzeti parkban szinte minden állatfaj megtalálható, köztük a keskenyszájú orrszarvú is, amely Kenyában itt látható a legnagyobb számban.

Masai Mara

Nairobitól 175 km-re délnyugatra található, 1.672 km² alapterületű rezervátum. Kenya leghíresebb parkja, a tanzániai Serengeti Nemzeti Park északi kiterjedése. A nemzeti Parkban megcsodálhatjuk a Big Five-nak nevezett öt nagyvadat (oroszlán, kafferbivaly, orrszarvú, elefánt, leopárd) s mellettük gepárdot, számos más antilop- és zebrafélét, vízilovat és a változatos madárvilágot is megfigyelhetjük. A kínálkozó táplálék bősége miatt az oroszlánok populációja itt az egyik legsűrűbb egész Afrikában. A Mara-folyóban vízilovak játszanak, a folyóparton krokodilok sütkéreznek. Évente gnúk milliói vándorolnak északra az esőt követve.

 Amboseli

Nairóbitól 240 km-re délkeletre található, 392km²-nyi területet foglal magába. A park teljesen sík, füves terület, közvetlenül a tanzán határon, a Kilimanjaro (5.895 m) lábánál fekszik. Több mint 50 fajta emlős otthonául szolgál. Igen gazdag patásokban, rengeteg elefánt él itt, de természetesen oroszlánnal és egyéb macskafélékkel, valamint sakállal, hiénával, marabuval, keselyűvel is találkozhatunk.

Tsavo East-West

Tsavo East Nairobitól 334 km-re délkeletre található, 11.742 km²-nyi alapterületen. Tsavo West Nairobitól 235 km-re délkeletre található, 9.065 km²-nyi alapterületen. A két Tsavo együtt Kenya legnagyobb nemzeti parkja, félúton található Nairobi és Mombasa között. A két nemzeti parkot 2 állandó folyó osztja fel, a Tsavo-és az Athi-folyó. A Tsavo West a fejletebb része a parknak. A legcsodálatosabb természeti látnivaló a Chyulu hegy által táplált Mzima forrás (naponta 20 millió liter kristálytiszta víz) és a Ngulia lejtő. Enyhén bozótos, nyugati oldalán hegyekkel határolt terület. A park igen gazdag antilopban, zebrában és elefántban, de szép számmal található itt pávián, zsiráf, sas és keselyű is. Kis szerencsével oroszlánokat is megfigyelhetünk néhány méter távolságból.


A szafariprogramokat mindenféle kombinációban kínáljuk

Nairobiból : 1-2 napos Lake Nakuru, 2-3 napos Masai Mara, 2-3 napos Amboseli, 3-4 napos Lake Nakuru-Masai Mara, ezenkívül Samburu, Treehotel, Rift Valley, Tanzánia
Mombasából : 1-2 napos Tsavo, 3 napos Tsavo-Amboseli, 2-3 napos Masai Mara
Szafariprogramokat egyéni igények alapján is összeállítunk!
Tetszés szerinti indulással, 8, 10, 12, 14 éjszakás programlehetőségek

Az utazás megszakítható Nairobiban külön költség nélkül, a szafariprogramok innen olcsóbban és kényelmesebben megoldhatóak.

Ajánlatot kérek
Továbbküldöm e-mailben
Kinyomtatom

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés