+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Időtartam:
Indulási időpontok:

Tetszés szerint

Hívjon minket! +36 1 239 4848
Visszahívást kérek Üzenetet küldök

Port Louis, Botanikus kert és Cukor Múzeum


Port Louis Mauritius fővárosa. A kikötőváros minden kirándulót elbűvöl sokszínűségével, modern épületeivel, a mecsetekkel, templomokkal, a Creole Házzal és katonai erőddel. A program során lehetőség nyílik a piac meglátogatására, mely hatalmas egzotikus gyümölcs-, zöldség- és fűszerkínálattal várja a vásárolni vágyókat. A csodás Szent Ludvig katedrális mögött láthatjuk a város fölé emelkedő Fort Adelaide erődöt. Egy helyi étteremben ebédelési lehetőség. Ebéd után a Pamplemousses Garden botanikus kert meglátogatása, melyet a XVIII.században Pierre Poivre hozott létre. A kert a maga nemében a világ egyik leghíresebb parkja. Végül látogatás a Cukor Múzeumba, mely egy régi cukormalomból kialakított múzeum, régi gépekkel. A cukor és cukorgyártás történetével ismerkedhetünk meg. 

Szigettúra /Ganga Talao – Curepipe – Trou aux Cerfs- Vanilla Park 


A kirándulás a sziget belsejébe, a hegyvidék sűrű zöldjébe visz minket a tengerpart kékje után. Első állomásunk Ganga Talao, a krátertó a hinduk legszentebb helye Mauritius szigetén. A tóparton aprócska, díszes templomok és egy lenyűgöző, 33 méteres Shiva-szobor fogadja a látogatót. Majd látogatás Curepipe, a nyüzsgő, élettel teli kereskedővárosba, ami gyönyörű, kreol építészeti remekeivel ejti rabul a látogatót. Fő látnivalója mégis a Trou aux Cerfs, a tökéletes vulkáni kráter, melynek pereméről a kráter trópusi zölddel borított belsejébe és a vidék hegyekkel csipkézett panorámájára egyszerre vethetünk pillantást. Ezután továbbutazás a Vanilla Parkba, ahol különböző hüllő-, krokodil-, és teknősfajtákkal ismerkedhetünk meg. Utolsó állomásként a Gris-Gris kilátópontról csodás panorámában gyönyörködhetünk.

Tea túra és Vanilla Park 


Felkeressük a Trou aux Cerfs vulkáni krátert, majd Domaine des Aubineaux-t, mely a gyarmati időkből származó egyik legrégebbi ház Mauritiuson. A túrát a tea úttal folytatjuk, melynek során megtekintjük a Bois Cheri teagyárat. Az idegenvezető megismerteti az érdeklődőket a teagyártás lépéseivel, egészen a levelek leszedésétől kezdve a szárításon át a csomagolásig. A látogatást a teamúzeum teszi teljessé. Teakóstolásra is lehetőség nyílik a túra alatt. Végül a Saint Aubrin házat keressük fel, mely 819-ben épült telepes ház. Megtekinthető a „vanília Ház” a flamingó virág nevelde, és a rum desztilláló, valamint rum kóstolásra is lehetőség nyílik.

Blue Safari - merülés tengeralattjáróval 


Felejthetetlen élmény egy tengeralattjáró fedélzetéről megcsodálni a víz alatti világot. 35 méter mélyen korallokban gyönyörködhetünk és a tengeri élővilágot figyelhetjük meg.

Blue Safari - búvárkodás víz alatti scooterrel 


Víz alatti scooter segítségével azok is felfedezhetik Mauritius lenyűgöző vizi élővilágát, akik nem tudnak úszni, vagy búvárkodni. Az asszisztenssel együtt körülbelül 3 m mélységig lehet merülni. 

Casela Madárpark (qaudozás, oroszlán sétáltatás) - Chamarel 


A Casela Madárparkban több mint 140 ritka madárfaj - köztük a rózsás galamb, amely csakis Mauritius szigetén él. - majmok és óriás teknôsök láthatóak. Programlehetőségek (felár ellenében) a Madárparkban: quadozás, séta az oroszlánokkal.
Ebéd a parkban, majd továbbutazás Chamarel felé. Chamarel környékén a természet nem fukarkodik bájaival, bőkezűen festi zöldre a sziget belső vidékét. A látnivalók közül felkeressük a varázslatos hétszínű földet, de nem mulaszthatjuk el Mauritius legnagyobb vízesését, a több mint 100 méterről aláhulló, dübörgő áradatot sem. 

Kalózhajó Kirándulás 


(Az ár transzfert nem tartalmaz) Éljen át egy csodálatos kalandot kalózainkkal, egy csodálatos fa vitorlás kalózhajón!
Látogatást teszünk a népszerű Grand River délkelet-vízesés parján, búvárkodunk a gyönyörű keleti parti lagúnában, finom grill ebédet tálalunk fel a hajó fedélzetén, alkoholos és alkoholmentes italokat kínálnak egész nap. Élvezze az élő mauritiusi animációt a fedélzetén élő zenével és kalóz témájú szórakozási lehetőségekkel. És még szabad idő is marad az egyik képeslap szépségű Ile aux Cerfs szigetei strandon.


Az árak tájékoztató jellegűek! 

Ajánlatot kérek
Továbbküldöm e-mailben
Kinyomtatom

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés