+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

FAKULTATÍV PROGRAMOK ZANZIBÁRON

Időtartam:
Indulási időpontok:
Hívjon minket! +36 1 239 4848
Visszahívást kérek Üzenetet küldök

EGÉSZ ÉVBEN MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

1, Jozani trópusi esőerdő +Delfinles:

Egy erdőtúrát teszünk Zanzibár legnagyobb esőerdejében. Itt megmutatják a gyógynövényeket es minden mást, amit a mai napig használnak a falubeliek az erdőből. Majd megnézzük a Re Colobus nevű védett majmokat, amik csak itt élnek az egész világon. A majmokat általában nem kell keresni, mert elég közel jönnek es hagyjak magukat fényképezni - habár teljesen vadon élnek. Ezután a Mangrove erdőbe megyünk, ahol sokmindent megtudhatunk erről az érdekes es misztikus kinézetű erdőről. Később a sziget legdélibb pontján (Kizimkazi) szállunk hajóra, ahol egy rövid hajóút után delfincsaládok raja úszkál körülöttünk. Be lehet ugrani közéjük és legjobban snorkelling felszereléssel lehet őket jól látni, alattunk mellettünk a vízben. Hajóról nézve is kitűnő a látvány. A delfinek vadon elő delfinek, nem lehet etetni őket. Erre a programra nagyon korán reggel kell indulni.
140 USD / fő

2,  Fűszertúra + Stone Town +Börtön sziget:

Igazan érdekes és ismeretbővítő jellegű ez a túra. Egy hatalmas fűszerfarmon kacskaringózva bemutatják a trópus gyümölcseinek és fűszereinek fáit, bokrait. Majd egy szórakoztató produkció után ( meglepetés) vegigkóstóljuk a szezonális gyümölcsöket. Később Zanzibár város legrégibb része ez, ami ma mar a Világörökség része. Végigmegyünk a kacskaringós, szűk sikátorokon, megnézzük Freddy Mercury szülőházát. Elmegyünk a hal és zöldségpiacra, ahol megnézzük a trópusi választékot. Lehetőség van múzeumba menni (Palace múzeum/Csodák Palotája), megnézni a régi rabszolga-piacot és természetesen shoppingolni!!  A Börtön-sziget Stone Town-nal szemben van egy fél órás hajóútra. A nevet a rajta levő több mint 100 éves börtönről kapta, amit természetesen megtekintünk. Itt élnek az óriás szárazföldi teknősök (Albadra Tortoise) egy hatalmas vadasparkban, néhány pávával és dik-dikkel. Meg lehet simogatni ezeket a több száz kilós csodákat!
140 USD / fő

3, Lakatlan -lagúna:

A legideálisabb program a természet lágy ölén való pihenésre. Egy védett területen belüli lakatlan szigetre/lagúnába hajózunk. Egy csodaszép kis sziget, tele több-ezer éves óriáskagyló beágyazódásokkal. Itt lehet úszni, napozni, a közeli homokdűnére elmenni, sznorkelezni es a helyi horgászást is kipróbálni. Délben, helyben elkészített, luxus, grillezett- seafood ebéd kerül az asztalra, de inkább gyékényre. Visszahajózás kívánságra akar naplementekor.
160 USD / fő

4, Chumbe sziget:

A világ egyik legszebb sznorkelling helyszíne ez a kis sziget es a körülötte levő korallzátony. Ma már ez is a Világörökség része. Az egész napos programra csak 1-2 nappal korábban lehet helyet foglalni a napi maximum 14 látogató közé. Csodálatos sznorkelezés, kis előadás, többfogásos finom ebéd, a közeli világítótorony megmászása (nem kötelező), a kis erdő és a szigeten levő bio-hotel megtekintése a program. Interneten több információt is lehet találni erről a szigetről.
140 USD / fő

5, Szigettúra:

Ezen a túrán egy  kisbusszal megyünk körbe a szigeten a legészakibb ponttól majdnem a legdélebbig. Útba ejtünk majdnem minden olyan látnivalót, ami nincs benne a többi programban. Megnézzük a legnagyobb óriás viziteknős rezervátumot - úszni is lehet a teknősökkel! Megnézzük a több száz éves kézi hajóépítést, egy ősrégi rabszolga barlangot, ahol egy szakaszt a bátrabbak végigmászhatnak. Majd egy trópusi lepkeközpontot, hüllőközpontot, egy szinten több száz éves Perzsa fürdőt.  Majd délben egy kis déli faluban állunk meg egy helyi családnál ebédelni.
150 USD / fő

A programok a helyszínen fizetendőek!
Az árak tájékoztató jellegűek !
5 főtől kedvezmény.

Ajánlatot kérek
Továbbküldöm e-mailben
Kinyomtatom

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés