+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

CSIMPÁNZLES TANZÁNIÁBAN

Gombe Nemzeti Park 3nap/2éj

Időtartam: 3 nap / 2 éjszaka
Indulási időpontok:

2024. február 01 -május 31

Hívjon minket! +36 1 239 4848
Visszahívást kérek Üzenetet küldök

FONTOS: Az általunk kínált szafari programok PRIVÁT szafarik! A privát szafarik alatt a 4x4-es autókban csak annyi fő lesz , ahányan befizettek, tehát nem tömött autókban történik a program!
MI MINDIG MINŐSÉGBEN UTAZUNK, UTAZTATUNK!

GOMBE NEMZETI PARK 


A Tanzánia és Kongó nyugati határán található Gombe Nemzeti Park leginkább Jane Goodallról, legendás angol csimpánzkutatóról híres, aki Tanzániában, a gombéi dzsungelben tanulmányozta évtizedeken keresztül a vadon élő csimpánzokat.

A Tanganyika-tó vad partján található Gombe-patak buja erdőkkel és tiszta tóra néző szelídíthetetlen hely. A túrázás és az úszás szintén népszerű tevékenység itt, miután a csimpánzok megtekintésére szolgáló napi expedíció véget ért.

A Gombe-patak fő vonzereje nyilvánvalóan a park határában védett csimpánzcsaládok. Vezetett séták állnak rendelkezésre, amelyek az erdő mélyére viszik a látogatókat, hogy megfigyeljék és együtt üljenek a rendkívüli főemlősökkel egy egész délelőtt – ez egy hihetetlen élmény. A csimpánznézés mellett sok más főemlősfaj is él a Gombe-patak trópusi erdeiben. Vervet és colobus majmok, páviánok, erdei disznók és kis antilopok élnek a sűrű erdőben, a trópusi madárvilág mellett.

Az emberi hallgató számára a Gombe-patak ősi erdeiben való séta hátborzongató kitöréssé válik, ami egyben az ember legközelebbi genetikai rokonával, a csimpánzzal való küszöbön álló vizuális kapcsolat jelzője is.

Gombe a Tanzánia nemzeti parkjai közül a legkisebb: a Tanganyika-tó homokos északi partján szegélyező meredek lejtőkön és folyóvölgyeken terül el. Emberlátogatókhoz szoktatott csimpánzait Jane Goodall úttörő munkája tette híressé, aki 1960-ban viselkedéskutatási programot alapított, amely ma a világ leghosszabb ideig működő ilyen jellegű tanulmánya. Fifi matriarchát, az eredeti közösség utolsó túlélő tagját – aki mindössze három éves volt, amikor Goodall először betette a lábát Gombébe – még mindig rendszeresen látják a látogatók.

A csimpánzok génjeik körülbelül 98%-át megosztják az emberekkel, és nincs szükség tudományos szakértelemre ahhoz, hogy különbséget lehessen tenni a nadrágok, dudálások és sikolyok egyéni repertoárja között, amelyek meghatározzák a hírességeket, a hatalomközvetítőket és a mellékszereplőket.

Gombe többi emlőse közül is a legláthatóbbak a főemlősök. Az 1960-as évek óta vizsgált tengerparti olívapáviánok egy csapata kivételesen megszokott, míg a vörösfarkú és vörös kolobuszmajmok az erdő lombkoronájához tapadnak.

A park 200 páratlan madárfaja az ikonikus halas sastól az ékszerszerű Péter ikerfoltokig terjed, amelyek szelíden ugrálnak a látogatók központjában.

Alkonyat után a káprázatos éjszakai égboltot több száz kis facsónak lámpásai egészítik ki, amelyek burjánzó városként ringatnak a tavon.

A Gombe Stream Nemzeti Parkról

Méret: 52 négyzetkilométer (20 négyzetmérföld), Tanzánia legkisebb nemzeti parkja.

Fekvése: 16 km-re (10 mérföldre) északra Kigomától a Tanganyika-tó partján, Nyugat-Tanzániában.


PROGRAM 3 NAP/ 2 ÉJ


1 nap: Találkozás a Dar El Salaam-i szállodában, transzfer a repülőtérre (indulás: 04:30) átrepülés Kigoma Repülőérre ( érkezés 06:40) . Érkezés után transzfer a Kigoma Hilltop Hotelbe (kb 20 perc autóút), ahol egy finom reggelivel várnak minket!  Reggeli után 07:30-kor hajós transzfer a Mbali Mbali Gombe Parkba (2 óra). 
Érkezés után regisztráció majd indulhatunk is a csimpánztúrára! A túra megengedett hossza nem lehet több mint 3 óra.   Ezután még egy kajak túrán veszünk részt a mai napon. 
Vacsora és szállás: Mbali Mbali Gombe Forest Tent

2.nap: Reggeli után újra csimpánztúra, majd a nap hátralevő részében fakultatív programlehetőségek. Fakultatív programok : horgászás (85 USD/fő), hajós szafari Mwamgonogo és/vagy Kazinga falvakban (25 USD/fő) 
Vacsora és szállás: Mbali Mbali Gombe Forest Tent

3 nap: Reggeli után transzfer vissza a Kigoma Hilltop Hotelbe- ahol a repülő indulásának függvényében, pihenés vagy esetleg egy gyalogos szafari túrára van lehetőség. Repülőút vissza Dar El Salaamba, 


Árak

Indulási időpontok
2 fő esetén

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegy DAR-Kigoma-DAR, transzferek, teljes panziós ellátás- első és utolsó nap reggeli a Kigoma Hilltop Hotelben, 2x3óra csimpánztúra, angolul beszélő idegenvezetővel, park belépőket,

A részvételi díj nem tartalmazza: személyes jellegű kiadásokat (pl. hordár, borravaló, minibár, telefon)

 

Gyermek részvételi díj 15 év felett 995,-USD

Fontos :A program gyermekeknek 15 év alatt nem engedélyezett!
A honlapon látható ár a napi dollár árfolyam szerint változik!
Ajánlatot kérek
Továbbküldöm e-mailben
Kinyomtatom

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés