+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

TÁJÉKOZTATÓ A KIUTAZÁSHOZ

Időtartam:
Indulási időpontok:


Hívjon minket! +36 1 239 4848
Visszahívást kérek Üzenetet küldökA járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló kormányrendelet alapján a külügyminiszter felhatalmazást kapott arra, hogy a belügyminiszterrel közösen rendeletben állapítsa meg azokat az államokat, ahonnan gazdasági vagy üzleti célú útról Magyarországra hazatérve a magyar állampolgár hazánk területére korlátozás nélkül beléphet.

A Magyarországra történő hazautazásra, valamint a külföldi állampolgárok Magyarországra történő belépésére vonatkozó szabályok a járványhelyzet alakulásának megfelelően változnak. 

AZ EU-S OLTÁSI KÖNYVET MINDENKÉPPEN VIGYÉK MAGUKKAL! 

ZANZIBÁR:


Előírások a beutazáshoz:

Minden utazónak: NEM köteles bemutatni a COVID-19 oltási bizonyítványt vagy az RT-PCR tanúsítványt, vagy nem kell gyors antigéntesztet végrehajtania érkezéskor, Felügyeleti célból azonban a kikötői egészségügyi tisztviselők bármikor ingyenesen elvégezhetik a COVID-19 gyors antigéntesztet a véletlenszerűen kiválasztott utazók számára a belépés helyére érkezéskor.

Érkezéskor minden utazó testhőmérsékletét gyalogos termoszszkennerrel mérik fel, és a szűrés során tünetet észlelő utazókat azonnal elkülönítik, és az utazókra vonatkozó helyi egészségügyi irányelvek szerint kezelik. 
Az eredeti közleményt EZEN az oldalon angol nyelven megtekintehtik!

- 24 órával az indulás előtt: Minden Tanzániába ( Zanzibárra) utazó turistának az elindulást megelőző 24 órával egy online angol nyelvű egészségügyi nyilatkozatot kell feltöltenie : afyamsafiri.moh.go.tz .

-Az utazóknak érvényes nemzetközi utasbiztosítással (BBP) és vízummal kell rendelkezniük.


Budapestre érkezéskor:

Magyarországra érkezéskor a magyar állampolgárok számára a hazai jogszabályok érvényesek, melyek változhatnak. 


KENYA

Előírások a beutazáshoz:

-2021. december 21-től a belépés feltétele a teljes oltottság (két oltás) igazolása (digitális igazolvánnyal vagy vonalkóddal rendelkező papír alapú igazolás is elfogadott). Az oltási igazolvány követelménye csak a 18 év feletti személyekre vonatkozik. 


- Kenyába a oltatlanok turista célú beutazás feltétele egy, a belépést megelőző 72 órában elvégzett negatív COVID-19 PCR teszt felmutatása angol nyelven

- 24 órával az indulás előtt: Minden Kenyába utazó turistának az elindulást megelőző 24 órával egy online angol nyelvű egészségügyi nyilatkozatot kell feltöltenie : https://ears.health.go.ke/airline_registration/

Amennyiben koronavírusra utaló tüneteket észlelnek (láz, köhögés), COVID-19 PCR tesztet készítenek, melynek eredményéig az utasok a szállodájukban, elkülönítve lesznek elszállásolva.

-Az utazóknak érvényes nemzetközi utasbiztosítással (BBP) és vízummal kell rendelkezniük.


Helyi járványügyi szabályok

-Az arcmaszk viselése, távolságtartási előírások és egyéb higiéniai szabályok betartása kötelező!


A hazautazáskor és Budapestre érkezéskor:

Amennyiben tehát a cél- vagy tranzitország a belépéshez megköveteli a negatív PCR teszt bemutatását, a hatóságok kérni fogják a kórház/laboratórium pecsétjével ellátott és kinyomtatott negatív PCR teszt bemutatását, valamint a teszt árának megfizetését bizonyító, kinyomtatott számlát is!

Megjegyzés: Magyarország jelenleg nem követeli meg a hazatéréshez a negatív PCR teszt bemutatását, azonban a tranzitországot illetőn ezt mindig ellenőrizni szükséges!


Magyarországra érkezéskor a magyar állampolgárok számára a hazai jogszabályok érvényesek, melyek változhatnak.


MALDÍV -SZIGETEK


Előírások a beutazáshoz: nem szükséges PCR teszt, az oltatlanok is PCR teszt nélkül utazhatnak be a Maldív-szigetekre.

24 (+3) órával indulás előtt: Travel Health Declaration Minden a Maldív-szigetekre utazó turistának az elindulást megelőző 24 órával ( +3 óra időeltolódás)  egy online angol nyelvű egészségügyi nyilatkozatot kell feltöltenie : https://imuga.immigration.gov.mv/ethd . (Arrival gomb) - A nyilatkozathoz egy fényképet és a PCR teszt eredményét kell feltölteni!  A nyilatkozathoz a kapott QR szolgál.

Az utazásra utasbiztosítás (BBP-biztosítás) és útlemondási biztosítás megkötése feltétlenül javasolt!

Érkezéskor: beutazási engedély

A Maldív-szigetekre beutazó magyar állampolgároknak belépő nyilatkozatot kell kitölteni, amit érkezéskor, negatív COVID-19 PCR teszt birtokában állítják ki legfeljebb 30 napos időtartamra. A vízumhoz szükséges bemutatni az egészségügyi nyilatkozatot igazoló QR kódot, a szállás visszaigazolását, a visszaútra szóló repülőjegyet és napi legalább 100 USD/fő anyagi fedezetet. A 30 napos vízum egyéni elbírálás alapján meghosszabbítható.

Repülőtéri intézkedések az érkezéskor

Minden érkező utas részére kötelező a maszk viselése, a fizikai távolságtartás és a kéz fertőtlenítése az érkezési csarnok bejáratánál. Ezt követően az utasok egy lázmérő kapun kelnek át. A repülőtéren egészségügyi ellenőrzés történik, a COVID19 szimptómákkal bíró utasokat a repülőtéri klinikán elkülönítik. Gyanús tünetek esetén az utasokat tesztelésnek vethetik alá, melynek költsége a helyszínen fizetendő. Az érkező utasokat szúrópróba-szerűen is kiválaszthatják tesztelésre a helyi egészségügyi hatóságok, ez esetben a teszt költségét a maldív-szigeteki kormány állja.

Előírások a hazautazáshoz:

Travel Health Declaration A hazautazáshoz ismét kötelező kitölteni és elektronikus úton feltölteni az on-line egészségügyi nyilatkozatot. A formula letölthető:

https://imuga.immigration.gov.mv/ethd   (Departure gomb) A recepción a szálloda munkatársai segítenek a nyomtatvány elkészítésében, melynek hiányában a vendégek nem szállhatnak fel a nemzetközi járatra Malé repülőterén.  Fontos, hogy a hazatérő vendégek az üdülőhelyről való távozásukat követő 14 napon belül tájékoztassák az üdülőhelyet, amennyiben a COVID-19 PCR teszt eredménye pozitív.

A hazautazáskor és Budapestre érkezéskor:

Magyarországra érkezéskor a magyar állampolgárok számára a hazai jogszabályok érvényesek, melyek változhatnak. 


MEXIKÓ

Előírások a beutazáshoz:

NEM SZÜKSÉGES TESZT! 

Mexikó repülőterén érkezéskor az utasokat hőmérésnek vetik alá. Amennyiben koronavírusra utaló tüneteket észlelnek (láz, köhögés), COVID-19 PCR tesztet készítenek, melynek eredményéig az utasok a szállodájukban, elkülönítve lesznek elszállásolva. 

Az utazóknak érvényes nemzetközi utasbiztosítással (BBP) kell rendelkezniük.

A hazautazáskor és Budapestre érkezéskor:

Magyarországra érkezéskor a magyar állampolgárok számára a hazai jogszabályok érvényesek, melyek változhatnak. 


DOMINIKA

Előírások a beutazáshoz:

NEM SZÜKSÉGES TESZT!

Az utazás megkezdése előtt és a hazautazás előtt is mindössze egy online kérdőív kitöltése szükséges https://eticket.migracion.gob.do/  , mely az utazás megkezdése előtti 72 órában magunkon észlelt tünetekre kérdez rá (pl. láz, köhögés, egyéb tünetek).

Dominika repülőterén érkezéskor az utasokat hőmérésnek vetik alá. Amennyiben koronavírusra utaló tüneteket észlelnek (láz, köhögés), COVID-19 PCR tesztet készítenek, melynek eredményéig az utasok a szállodájukban, elkülönítve lesznek elszállásolva.

Az utazóknak érvényes nemzetközi utasbiztosítással (BBP)  kell rendelkezniük.

A hazautazáskor és Budapestre érkezéskor:

Magyarországra érkezéskor a magyar állampolgárok számára a hazai jogszabályok érvényesek, melyek változhatnak. 

KUBA


2022. április 06-tól nem kell negatív PCR tesztet és oltási igazolványt bemutatni az országba történő belépéskor.

A Kubai Turisztikai Minisztérium aktuális közleménye alapján az ország oltottsága már 90% felett van, Novemberre a teljes lakosság beoltásra kerül. Ez pedig lehetővé teszi, hogy Kuba enyhítsen a korábbi korlátozásokon.

Kuba mint szigetország a teljes lakosság beoltására helyezte a hangsúlyt a Covid ellen történő védekezésben, ezért döntött a bejövő turizmus szigorú korlátozása mellett. Ezzel viszont elérte azt, hogy az első és jelen ismereteink alapján egyetlen olyan ország lesz, amely elmondhatja magáról, hogy a lakosság oltottsági aránya 100% lesz, ezzel a legbiztonságosabban látogatható célpont lesz a téli egzotikus országok kínálatában. 


A Kubába érkezéskor:

- Az országba történő belépéskor szúrópróbaszerűen ettől függetlenül még végezhetnek tesztet a kubai hatóságok

- Beutazásnál szükséges az előzetes regisztráció (irodánk minden foglaláshoz küldi a szükséges linket)

- A fentiektől függetlenül az egyes légitársaságok kérik, illetve kérhetik a beszálláshoz az oltási igazolványt illetve a 72 órán belüli PCR tesztet

- Kiutazáskor az utasok, ha szükséges a visszautazáshoz PCR teszt, azt a hotelekben tudják intézni, minden hotelben van úgynevezett „Salud Publico” pont ahol előzetesen tudnak regisztrálni és tesztelni

- A maszk használata a repülőtereken és egyéb létesítményekben, zárt terekben továbbra is előírás, a kézfertőtlenítés és távolságtartás pedig továbbra is ajánlott


A hazautazáskor és Budapestre érkezéskor:

-Kubából hazaindulás előtt a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint nem szükséges tesztet elvégezni.

- Magyarországra érkezéskor a magyar állampolgárok számára, a magyar törvények érvényesek, melyek változhatnak. 


DUBAI

Az elutazás előtt:

WHO vagy a UAE által jóváhagyott vakcinákkal teljesen beoltott utasoknak nem szükséges a negatív PCR teszt bemutatása utazás előtt.


Mit is jelent a teljes beoltottság? Az utas rendelkezik az alábbi oltásokkal:

• 1 dózis a Jansen vakcinából

• 2 dózis a Pfizer vakcinából

• 2 dózis az Astrazeneca vakcinából

• 2 dózis a Sinopharm vakcinából

• 2 dózis a Sputnik vakcinából

Az oltási igazolványnak QR kóddal ellátottnak kell lennie. Az oltás időpontja nincs meghatározva és szabályozva.

Amennyiben az utas nem rendelkezik teljes átoltottsággal úgy egy 48 óránál nem régebbi negatív PCR teszt szükséges a Dubajba való beutazáshoz.

A fent leírtak a jelenlegi szabályok, melyek bármikor változhatnak.

- Az utazóknak érvényes nemzetközi utasbiztosítással (BBP biztosítás) kell rendelkezniük. A bankkártyás biztosítással rendelkezők tájékozódjanak 

bankjuknál a területi hatályról és a járványra vonatkozó szolgáltatásokról még az utazás előtt. 

-A repülőtéren az utasokat hőmérésnek vetik alá. Amennyiben koronavírusra utaló tüneteket észlelnek, a légitársaságok megtagadhatják a beszállást. 


A hazautazáskor és Budapestre érkezéskor:

-Dubaiból hazaindulás előtt a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint nem szükséges tesztet elvégezni. 

- Magyarországra érkezéskor a magyar állampolgárok számára, a magyar törvények érvényesek, melyek változhatnak.  


SEYCHELLE-SZIGETEK

Seychelle-szigetek kormányának bejelentése alapján 2021. március 25. után magyar állampolgárok részére is engedélyezett a turista célú beutazás az országba, az alábbi feltételek szerint. Az információk az aktuális vírushelyzet függvényében változhatnak.

Előírások a beutazáshoz: 2 oltással rendelkező utasoknak nem szükséges PCR teszt

72 órával indulás előtt az oltatlanoknak: negatív COVID-19 PCR teszt : az indulást megelőző 76 órában elvégzett, angol nyelven kiállított negatív COVID-19 PCR

teszt eredményt szükséges bemutatnia, melyen szerepelnie kell az útlevélszámnak, az útlevél szerinti névnek, a tesztet végző intézmény nevének és címének.

A belépés további feltétele: teljes körű – Covid-19-re is kiterjedő – utas- és baleset-biztosítás megléte.

A negatív PCR-teszt elkészülte után minden utazónak regisztrálnia szükséges a Seychelle-szigetek egészségügyi hatósága által üzemeltett https://seychelles.govtas.com/ weboldalon. A regisztráció során a személyes adatok, valamint egy aktívan használt e-mail cím és telefonszám megadása mellett fel kell tölteni a negatív PCR teszt eredményét, az útlevél másolatát, a repülőjegyet, a szállásfoglalás visszaigazolását, az utasbiztosítást, egy igazolványképet (vagy selfie-t). A bankkártya adatainak megadása szükséges az eljárás díjának kiegyenlítésére, mely jelenleg 10 EUR/fő (mértéke változhat). A weboldalon történő regisztráció után 6 órával a megadott e-mail címre érkezik meg a beutazási engedély (Health Travel Authorization – HTA), mely a Seychelles-szigetekre történő belépés egyik feltétele.


Az utazóknak a beutazásról számított legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel, valamint mindenre kiterjedő (beleértve a COVID-19 megbetegedéssel kapcsolatos izolációt, karantént és kórházi kezelést is) érvényes nemzetközi utasbiztosítással (BBP) kell rendelkezniük.


A hazautazáskor és Budapestre érkezéskor:
-Seychelle-ről hazaindulás előtt a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint nem szükséges tesztet elvégezni.
- Magyarországra érkezéskor a magyar állampolgárok számára, a magyar törvények érvényesek, melyek változhatnak. 


SRI LANKA

Srí Lanka újra megnyitotta az országot a turistaforgalom előtt. A Bandaranaike International Airport és a Mattala Rajapaksa International Airport 2021. január 21-től üzemel. A turisták charter járatokkal, a normál, menetrendszerinti repülőjáratokkal és magángépekkel utazhatnak be az országba.

A két nemzetközi repülőtér ugyanakkor csak korlátozott számban fogad gépeket és utasokat. A menetrend változására számítani lehet, ezért javasolják a közvetlen egyeztetést a légitársaságokkal.

72 órával indulás előtt: Negatív COVID-19 PCR teszt 

-Negatív PCR teszt. A PCR tesztek kapcsán támasztott elvárásoknak és szabályoknak a részletes kifejtése a b) pontban található.

-Egészségügyi nyilatkozat. A szigetre való belépéskor, a reptéren be kell mutatni a kitöltött egészségügyi nyilatkozatot (Health Declaration Form - HDF). A formanyomtatvány letölthető innen: www.srilanka.travel/helloagain

-COVID-19 biztosítás. 

-Szállásfoglalás. A kijelölt hotelek listájáról lehet csak szálláshelyet választani, a foglalást az utazás első 14 napjára előzetesen el kell végezni. A választható szállások listája elérhető itt: https://srilanka.travel/safe-and-secure


Oltottsággal járó kedvezmények:

Azok a beutazók, akik megkapták mindkét koronavírus-elleni oltásukat - belépéskor be kell mutatniuk az eredeti oltási könyvet angol nyelven, amennyiben más nyelven került kiállításra, akkor angol fordítással -, mentesülnek a kötelező karantén letöltése alól, amennyiben az érkezéskor elvégzett PCR tesztük eredménye is negatív. Nekik a belépés utáni 7. napon kötelező PCR tesztet nem kell elvégezniük.


A hazautazáskor és Budapestre érkezéskor:

-Sri Lankáról hazaindulás előtt a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint nem szükséges tesztet elvégezni.

- Magyarországra érkezéskor a magyar állampolgárok számára, a magyar törvények érvényesek, melyek változhatnak. MAURITIUS

Mauritius március 12-től ELTÖRÖLTE minden beutazó számára az utazást megelőző PCR-tesztet. Az érkezéskori tesztelést azonban továbbra is fenntartják.
A beutazáshoz mindösszesen Covid-19 fedezetet tartalmazó biztosításra valamint indulás előtt 24 órával 2 nyomtatványt kell kitölteni, melyeket a kép alatt csatoltunk. 


Nyomtatványok: 

passenger locator form 

health declaration form


Helyi járványügyi szabályok:

Kötelező a maszkviselés a nyilvános helyeken. A tömegközlekedés üzemel. A strandok, mozik, piacok, éttermek nyitva vannak a beoltott, illetve a karantént letöltő turisták számára.

A beutazási szabályok az aktuális járványügyi helyzettől függően változhatnak és légitársaságonként jelentősen eltérhetnek! Utazásuk előtt javasoljuk, hogy

vegyék fel a kapcsolatot munkatársunkkal vagy folyamatosan tájékozódjon konzuli szolgálat honlapjáról!

Ajánlatot kérek
Továbbküldöm e-mailben
Kinyomtatom

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés