+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

KENYA - TANZÁNIA KALANDSZAFARI

Időtartam: 12 nap/ 11 éjszaka
Indulási időpontok:

2023. január 02 - 2024 december 18 
Kéthetente vasárnapi napokon Nairobiból

Hívjon minket! +36 1 239 4848
Visszahívást kérek Üzenetet küldök

Ez a szafari arra törekszik, hogy megmutassa Kenya és Tanzánia legszebb részeit. Utunk során a nemzetközileg legismertebb Nemzeti Parkokat, de kevésbé ismert területeket is bejárunk. Találkozni fogunk a helyi törzsekkel, köztük a híres maszájokkal. 

1. NAP: NAIROBI

Találkozó Nairobiba. Nairobi Kenya fővárosa és egyben legnagyobb városa. 2,7 millió lakosával (elővárosokkal együtt) a legnépesebb város Kelet-Afrikában. Vacsora egy helyi étteremben (saját költség).

2. NAP: RIFT VALLEY HASADÉK -MASAI MARA

Reggeli után a várost hátunk mögött hagyva egyenesen belemerülünk a kalandba, és  a Masai Mara Nemzeti Rezervátum felé vesszük az irányt.  Az út a Nagy Hasadékvölgy széléig vezet, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Afrikájára. A Masai Mara Kenya leghíresebb parkja, amely a tanzániai Serengeti fennsík kenyai részén található és Kenya leggazdagabb vadrezervátuma. Az időjárás kellemes, ritkán túl meleg. Amikor esik, majdnem mindig késő délután vagy este. Július és október között, amikor gnúk milliói vándorolnak, ez a Masai Mara legnagyobb és máshoz nem fogható szenzációja. Találkozhatunk elefántok hatalmas csordájával, orrszarvúval, Thompsons és Grants gazellával, áldozatukra vadászó oroszlánnal, leopárddal. A Mara folyóban láthatunk vízilovakat. Zebrákat június végén láthatunk, ekkor jönnek lelegelni a zöld füvet az áprilisi-májusi hosszú esős időszak után. 

Délután érkezünk, és a következő két éjszakát a park melletti kempingben töltjük. A túra minden estéjén lehetőség van szállást upgradelni, de ezt indulás előtt le kell foglalni a csalódások elkerülése érdekében

3. NAP: MASAI MARA

Egész napos vadles a Masai Mara parkban, amely jól ismert a nagy vadállományáról. Piknikebéd a Mara folyó partján, ahol nagy számban élnek hatalmas krokodilok és vízilovak. Vacsora és szállás kempingben.

4. NAP: MOUNT LONGONOT

A Masai Marát elhagyva visszaindulunk a Mount Longonot Nemzeti Parkba, ahol alvó vulkán található. Átmenetileg elhagyjuk járművünket, miközben vezetőnk felvezet minket a kráter peremére, hogy megtekintsük a szaggatott szélű kalderát és a benne lévő erdőt. Ez is egy jó hely a Rift-völgyre néző kilátáshoz. A vulkán utoljára az 1900-as évek elején tört ki, de a gőznyílások még mindig láthatók lehetnek, és útközben sokféle síksági vadat lehet látni, miközben sétálunk. Csomagolt ebédet viszünk magunkkal, kilátással piknikezni. Csak egy rövid autóútra van a Naivasha-tó partján lévő kempingünk, ahol a következő két éjszakára tábort ütünk. 

5. NAP: HELL'S GATE NEMZETI PARK

Ma délelőtt a híres Hell’s Gate Nemzeti Parkhoz vezetünk, amelyet a 19. századi felfedezők a magas bazaltsziklák között húzódó természetes hasadékról neveztek el. A drámai táj az „Oroszlánkirály” című film ihletője volt, és remek hely a sétához, ahol számos antilopfaj közül zebrát, zsiráfot és bivalyt láthatunk. A kalandvágyóknak lehetőségük van kerékpárral felfedezni a parkot (helyi bérlés, saját költségen). A meleg források emlékeztetnek a lábunk alatti vulkáni tevékenységre, és a közeli Olkaria Geotermikus Erőmű ezt kihasználja.

Visszamegyünk a táborba ebédelni, majd ezt követjük egy délutáni hajókiránduláson a Naivasha tavon, hogy közel kerülhessünk a vízilovakhoz és a tó által vonzott 400 madárfaj közül néhányhoz.

Egy fárasztó nap utolsó fénypontja egy látogatás Elsamere-ben, az eredeti „oroszlánsuttogók”, George és Joy Adamson egykori otthonában, egy teázni, és betekintést nyerni lenyűgöző életükbe.

6. NAP: ARUSHA

Ma Tanzánia és Arusha városa felé tartunk, dél felé haladva Nairobi külvárosán keresztül. A határt átlépve megpillantjuk a Kilimandzsárót a felhőkön keresztül, és megkerüljük a Meru-hegyet, Afrika 5. legmagasabb hegyét. A Tanzánia „szafari fővárosaként” ismert Arusha a világ minden tájáról érkező szafariüzemeltetők és utazók forgalmas kereszteződése. A Kelet-Afrikai Közösség székhelye és fontos regionális diplomáciai központ is.

7. NAP: SERENGETI

Belépünk a világ legelismertebb vadrezervátumába, a Serengeti Nemzeti Parkba. Ebben a parkban hatalmas koncentrációban található számos ragadozó, patások és madarak a végtelennek tűnő füves és akáciákkal tarkított síkságon. A park területe közel 15 ezer négyzetkilométer. Hatalmas, dimbes-dombos, füves terület, mely szinte eggyé válik a horizonttal. Több mint 1,5 millió gnú vesz részt évenként a vándorlásban a friss legelő felé, a Serengeti déli részétől a Masai Mara Nemzeti Parkba vándorolnak (mely a Serengeti északi, kenyai kiterjedése). Vadles a parkban nyugatról keletre haladva, ebéd útközben. Két éjszakát táborozunk a Serengeti síkságon, napjainkat vadlessel töltjük, a természet egyik legnagyszerűbb színterében élünk, éjszakáinkat tábortűz körül, csillagos égbolttal.


8. NAP: SERENGETI 

A napfelkelte elõtt felkelve kávézni a tábortûz körül, egy egész napos park felfedezésére indulunk, ahogy feljön a nap. Egész nap áll rendelkezésünkre a vadlesre, miközben vezetőnk elmagyarázza az állatok viselkedését és szokásait, amelyekkel találkozunk. Rendszeresen megállunk pihenni, piknikezni a vadonban. Amikor a nap lenyugszik, visszatérünk táborunkba, pihenünk a tűz körül, történeteket és fényképeket cserélünk, miközben a legénység finom ételeket készít.

9. NAP: SERENGETI - NGORONGORO

Reggeli vadles után elhagyjuk a Serengetit és belépünk a Ngorongoro Természetvédelmi Területre, ahol megfigyelhetjük ahogy a maszájok terelik a szarvasmarháikat a vadon élő állatok között, ahogy ezt teszik évszázadok óta. Ebéd útközben. Vacsora és szállás a híres Simba táborban, a csodálatos Ngorongoro kráter szélén.

10. NAP: NGORONGORO - MASAI

Hajnalban kezdünk el leereszkedni a kráterbe, ahol lehetőségünk lesz megtekinteni Afrika szinte minden állatfaját, többek között a ritka fekete orrszarvút. A világhíres vadrezervátumot a világ nyolcadik csodájaként emlegetik. Ngorongoro egy hatalmas vulkán volt, mely több millió évvel ezelőtt összedőlt és egy 18 km széles krátert hagyott maga után. Az erdő növényekben gazdag, buja, tele van kúszónövényekkel, rikoltozó majmokkal, melyet a hajnali köd még elrejt előlünk. Itt találhatók a világon a legsűrűbben az állatok (több mint 25. 000 nagytestű emlősállat és a BIG Five). Mielőtt elhagyjuk a parkot, megebédelünk a Simba kempingben. Vacsora és két éjszaka szállás egy maszáj falu melleti kempingben.

11. NAP: ARUSHA

Kora reggel indulunk Arushaba, amely a gyönyörű Meru hegy lábánál található. Ebéd saját költségen. A délutánt a nyüzsgő városban és a helyi piacokon töltjük. Vacsora egy helyi étteremben saját költségén. Szállás kempingben.

12. NAP: NAIROBI

A reggelit követően transzfer Nairobiba, a reptérre. Útközben gyönyörű tájakon haladunk keresztül és tiszta időben lenyűgöző kilátás nyílik a hatalmas Kilimandzsáróra.


RÉSZVÉTELI DÍJ:
          1.105.000,- FT/FŐ         

Ár tartalmazza: közlekedést, ételeket, kávét, teát, gyümölcslevet a reggelinél, szállást, gyalogtúrákat, vadleseket, belépési díjakat, angol idegenvezetőt.

Ár nem tartalmazza: repülőjegy+reptéri illetéket, alkoholt, üdítőitalokat, borravalót, tranzitszállást, reptéri transzfer oda-vissza.              

Fontos: A program 18 és 55 év között ajánlott. Útviszonyok, az időjárás, vagy egyéb előre nem látható körülmények szükségessé tehetik az útvonalváltozásokat. Párnára, törölközőre és hálózsákra szükség van ezen a túrán. Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel és vízummal utazhatnak Kenyába és Tanzániába. Malária és sárgaláz elleni védekezés szükséges. Az ajánlott valuta az USA dollár, kis címleteket feltétlenül hozzon magával. 

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! 

Ajánlatot kérek
Továbbküldöm e-mailben
Kinyomtatom

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés