+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

UGANDAI CSIMPÁNZ- ÉS GORILLALES

Időtartam: 13 nap / 12 éjszaka
Indulási időpontok:

2023 február 21 - december 19 
Minden második héten vasárnap Entebbéből

Hívjon minket! +36 1 239 4848
Visszahívást kérek Üzenetet küldök

Afrika gyöngyszeme - Uganda. Egyedülállóan változatos élővilága, természeti szépsége és barátságos lakói teszik az országot Afrika rejtett kincsévé. Ezen a túrán megismerheti az őshonos erdőket, vadon élő gorillákat és csimpánzokat, a hatalmas víziutakat, misztikus ködben rejtőző falvakat, és a kevésbé ismert nevezetességeket mint a fára mászó oroszlánok, vízilovakat és természetesen a végtelenül sokféle állatvilágot. Néhány helyen nagyon rosszak az útviszonyok, de a jutalom páratlan. Időjárás, közúti-és egyéb helyi feltételek befolyásolhatják az útvonalat.

1. NAP: ENTEBBE - LAKE MBURO NEMZETI PARK

Reggel indulás Entebbe-ből a nyüzsgő fővároson, Kampalán, keresztül. Megálló egy dobpiacon, egy gyümölcspiacon és az Egyenlítőnél. Ebéd saját költségen. Délután belépünk a Lake Mburo Nemzeti Parkba, ami a nagy víziló populációjáról ismert. Vacsora, kempingszállás a tó partján.

2. NAP: BWINDI az áthatolhatatlan erdő 

Reggeli után vadlessel (gyalog és autóval) kezdjük a napot, majd elhagyjuk a parkot és továbbutazunk a dombos vidéken, amely tele van banánültetvényekkel és lenyűgöző, hosszú szarvú Ankole szarvasmarhákkal. Délután hegyi utakon, ködben elbújó falvak között haladunk az áthatolhatatlan Bwindi erdő felé. Vacsora és szállás az erdő szélén lévő kempingben.

3-4. NAP: BWINDI GORILLA TÚRA 

Ez lesz kétségtelenül a túra csúcspontja: Gorilla megfigyelés! Kisebb csoportokban, helyi idegenvezetővel megkeressük az erdőben a néhány megmaradt vad hegyi gorillacsaládot. Amíg az engedélyekre várunk meglátogatjuk a Bunyoni tavat, sétálunk a falvakban és madárlesen veszünk részt. Ebéd útközben. Reggeli, vacsora és szállás a kempingben.

5-6. NAP: QUEEN ELISABETH NEMZETI PARK - ISHASHA 

Reggeli után a hegyeket és erdőket magunk mögött hagyva elutazunk a Queen Elizabeth Nemzeti Parkba. Útközben ebéd. Az emlősökön, hüllőkön és madarakon kívül Ishasha híres a fára mászó oroszlánokról is. Hosszú vadlesen oroszlánok és egyéb vadak után kutatunk. Vacsora és két éjszaka szállás kempingben.

7. NAP: QUEEN ELISABETH NATIONAL PARK - CSIMPÁNZOK 

Csomagolás és reggeli korán, átutazunk a parkon és a Maramagambo erdőn, ahol remélhetőleg találkozunk a vadon élő csimpánzokkal. Útközben ebéd. Érkezés a Kyambura szurdokhoz délután, lemászunk a szurdok aljába a helyi vezetővel és valószínűleg megfigyelhetjük a helyi csimpánzcsaládot. Vacsora és szállás a közelben lévő kempingben.

8. NAP: RWENZORI-HEGYSÉG 

 Reggeli után elindulunk észak felé, a parkon keresztül a Rwenzori-hegységbe (A Hold hegyei). Sátorállítás után séta vidéki falvakban és beljebb az erdőbe a Rwenzori-kilátóhoz. Ebéd útközben. 5000 méteres tengerszint feletti magasságban a hegy lejtőit trópusi erdők borítják és a csúcsokat mégis gyakran hó fedi, ami káprázatos látvány tekintve, hogy milyen közel van az Egyenlítő. Vacsora és szállás kempingben.

9. NAP: MURCHISON FALLS NEMZETI PARK 

Korai reggeli után indulunk és leereszkedünk a ragyogó zöld tea ültetvényekkel övezett Fort Portalba. Nagy távolságot teszünk meg túlnyomóan rossz utakon. Ebéd útközben. Szállás és vacsora a Kaniyo-Pabidi kemping faházaiban a Murchison Falls Nemzeti Parkban.

10. NAP: MURCHISON FALLS / Victoria Nílus 

Az első megálló a Murchison Falls felett van, ahol a Nílus folyó 40m-t zuhan a Rift-völgybe. Felfedezzük a vízesést és környékét. Ebéd útközben. Viziszafari a Níluson a kempingig, ami a Victoria és Albert Nílus elágazásának közelében van. (Időnként nem lehet hajóval utazni, akkor autóval megyünk.) Vacsora és szállás kempingben.

11. NAP: ZIWA ORRSZARVÚ MENEDÉK 

Reggeli után pihenés a folyónál. Ebéd után délután elhagyjuk a parkot és elutazunk a Ziwa Rhino Sanctuary-be, amit azért hoztak létre, hogy visszaszoktassa az orrszarvúkat eredeti élőhelyükre védett területeken. Vacsora és szállás kempingben.

12. NAP: JINJA 

Reggeli. Összepakoljuk a sátrakat és elindulunk Jinjába. Ebéd útközben. Vacsora saját költségen helyi étteremben. Szállás Jinjaban, a viszonylag kényelmes Adrift táborban, faházban.

13. NAP: JINJA 

Reggeli után a túrának vége.

Részvételi díj: 990.000 Ft/fő   

Áraink tartalmazzák: közlekedést, ételeket, kávét, teát, gyümölcslevet a reggelinél, szállást, gyalogtúrákat, vadleseket, belépési díjakat, angol idegenvezetőt.

Az ár nem tartalmazza: repülőjegy+reptéri illetéket (192.600 Ft/fő-től), alkoholt, üdítőitalokat, borravalót, gorilla engedélyt (kb. 725 USD), vízumot (50 USD)  

Fontos: A program 18 és 55 év között ajánlott. A programnál fontos a nyitottság és rugalmasság, mivel kerülőutak, késések és egyéb kellemetlenségek előfordulhatnak Afrikában. Az is előfordulhat, hogy a programot visszafelé indítjuk. Hálózsákot, törölközőt és párnát hozzon magával. Magyar állampolgár érvényes útlevél és vízum birtokában, megfelelő anyagi fedezet felmutatásával utazhat be Ugandába. Malária elleni védekezés ajánlott, a sárgaláz elleni oltás szükséges. A túrákra kisméretű hátizsák ajánlott. Az ajánlott valuta a kis címletű 2009 -nél később kiadott USA dollár.  

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

Ajánlatot kérek
Továbbküldöm e-mailben
Kinyomtatom

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés