+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

FAKULTATÍV PROGRAMOK OMÁNBAN

Időtartam:
Indulási időpontok:

Tetszés szerint

Hívjon minket! +36 1 239 4848
Visszahívást kérek Üzenetet küldök

Muscat-i városnézés

Utazás a gyönyörű rezidenciális Shatti al Qurum negyeden át a Természettörténeti Múzeumig. A kiállítás során betekintést nyerhetünk Omán növény- és állatvilágába, valamint földrajzába és geológiájába. A múzeumlátogatás után a Muttrah-i halpiacra és a hagyományos bazárba látogathatnak el, ahol lesz idő sétálgatni, vásárolgatni egy kicsit. Ezután a Ryam Road-on (Omán első aszfaltozott útján) jutunk el Muscat óvárosába. Az Al Alam szultáni palotától a Jalali és Mirani portugál erődökig tartó séta olyan, mintha visszafelé mennénk az időben. A városnézés során megtekintenthetik messziről Omán legújabb és legnagyobb mecsetét, mely 50 millió USD-ból 5 év alatt épült fel.

  Ománi erődök 

Utazás Al Batinah erődjeihez 
Első állomásként Barka-ba, a halpiacra látogatnak el, majd rövid megálló Bait Naaman-ban ahol lehetőség van fényképezésre. Ezután a XVII. századi Nakhl erődhöz vezet az út, melyet a Jebel Akhdar hegy ölel körül, valamint a meleg vizű forrásairól ismert Ain Thawarah oázisba. Rövid megálló után Rustaq-ban, ahol az Al-Yaruba dinasztia hivatalos központja található, továbbfolytatódik az út Ain Kesfah-ba, ahol az impozáns erődöt és tornyokat, és a forró vizű forrást tekintik meg. Végül az 1708-ban épült katonai erődöt, Al Hazm-ot látogatják meg. 

Wadi szafari 

A kirándulás elején az apró Nakhl oázist látogatják meg. Az itt található erődöt romantikus hegyek veszik körül. Ezután a híres forró vizű forrásokhoz vezet az út, Ain Thawarah-ba. Majd utazás Wadi Bani Awf-ba és Sahtan-ba, ahol gyönyörű mély wadikat, természetes kis tavacskákat, és hegyekkel tarkított fantasztikus tájkép található.

  Csodálatos Wadik 

A túra a Muscatot és a tengerparti várost Quriyatot összekötő úton kezdődik. Az Arbiyeen wadihoz hegyi utakon jutunk a keleti Hajar hegységen át. Útközben bizarr sziklaformációkban és csodálatos látványban gyönyörködhetünk. A buja zöld pálmakerteken át utazunk a wadiban, majd a Dhayqay wadi mellett finom piknik ebédet szolgálnak fel.

A Nap Hegye

Az út kezdetén átutaznak a Hajar hegységen, a Fanja és a Birkat Al Mawz oázisokon. Nizwaban meglátogatják a XVII. századi erődöt és a bazárt, ahol kiváló beduin ékszereket vásárolhatnak. Innen dzsippel folytatódik az út a Nap hegye felé. Útközben megtekinthetik Al Hamrat, mely egyike az utolsó agyagból épült falvaknak. Megérkezve Jebel Shamsbe, a Nap Hegyére, egyedülálló kilátásban lesz részük a Wadi Nakhr-ra, Omán "Grand Canyon-jára". Piknik ebéd után indulás vissza Muscatba.

  Utazás a történelembe 

A lenyűgöző Hajar hegységen átvezető utunk során érintjük Fanja és a Birkat Al Mawz oázist, majd elérjük Nizwat, Omán régi fővárosát, ahol megtekintik a XVII. századi erődöt és az őrtornyot. Miután látogatást tettünk a hagyományos marhavásáron (péntekenként), majd átgyalogolunk nizwai bazárba, ahol gyönyörködhetünk a beduin ékszerkészítésben és kézművességben, valamint meg is vásárolhatjuk azokat. Ezután Jabreen-be folytatjuk utunkat, ahol egy másik csodaszép erődöt tekintünk meg, mely fali és mennyezeti festményeiről híres. Ebben az erődben pontos képet kaphatunk arról, hogyan éltek az arabok évszázadokkal ezelőtt, hogy épült fel a hierarchiájuk, mesélnek az életükről, harcaikról. Útközben rövid szünetet tartunk Bahla-ban, melyet az UNESCO a Világörökség részeként tart nyílván.

  Elbűvölő természet 

Erre a programra kényelmes cipőt vegyenek fel és fürdőruhát, törölközőt mindenképpen vigyenek magukkal. Az út kezdetén a Hajar hegységen és Ibra városán át vezet az út a Bani Khalid Wadihoz, mely zöld oázisaival, mély wadijaival és tavaival egyike a szultánság legszebb wadijainak. Séta az oázis belsejében lévő, gyönyörű, hegyekkel és pálmafákkal övezett tóhoz. Fürdés után piknikebéd a tó partján. Ezután Wahiba sivatagba megyünk, ahol egy dűneszafarin veszünk részt. Az izgalmas program során eltévedt tevékkel és vándorló beduin családokkal találkozhatunk. Muscatba visszafelé megállunk Mudhayrib falunál, hogy megnézzük az oázist és az őrtornyot.

  Naplemente a sivatagban 

Muscatból dzsipeken indul a túra 13:00-kor. Mikor elérik a Wahiba sivatagot, dűneszafarin vesznek részt. Elérkeznek egy tradicionális beduin Sa’at (pálmakunyhó) táborhoz, ahol datolyával és hagyományos kanadamonos kávéval fogadnak, majd tevegelés következik. Este naplemente a sivatagban, majd egy beduin sátorban tipikus ománi vacsorát fogyaszthatnak el. Földön ülve földre helyezett tányérokról különböző rizses-csirkés, halas ételeket kóstolhatnak meg. Muscatba kb. 22:00-kor érnek vissza.

Ajánlatot kérek
Továbbküldöm e-mailben
Kinyomtatom

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés