+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

  • Blogok
  • A világ legnagyobb hajója

A világ legnagyobb hajója

Icon of the Seas

További blogok:

A Royal Caribbean legújabb hajója, az Icon of the Seas még sok hónapra van attól, hogy fedélzetén kihajózzon az első utasokkal, de már most bepillantást nyerhetünk az épülő tengeri óriásba!  "The Worlds largest cruise ship"

Légy részese a tengeri kalandnak a 2024 januárjában induló Icon of the Seas fedélzetén! 


ÚÚÚÚÚRISTEEEEN! Pár mondat a hajóról de szerintem az első "képek" magukért beszélnek! MENNEM KELL! 

Évekig tartó találgatások után a Royal Caribbean végre hivatalosan is lerántotta a leplet a következő generációs tengerjáró hajójáról. Az Icon of the Seas lesz az első hajó az új Icon Class-ban, ami azt jelenti, hogy egy teljesen új hajóosztály született meg az előző hajókhoz képest.

Az Icon of the Seas a tervek szerint 2024. január 28-án indul első útjára Miamiból. Magát a hajót 2023. október végén vagy november elején adják át, és mivel ez egy új osztály első hajója, további tesztelésekre és tengeri próbákra lesz szükség, mielőtt utasokkal a fedélzetén szolgálatba állhat.

Hogy mekkora is a Icon of the Seas? Nagy és még annál is nagyobb!

A hajót összesen 20 fedélzeti szinttel tervezték amiből az utasok 18 vendégfedélzeten élvezhetik majd az álomutazást. Maximális kihasználtság mellett 7.600 fő utaslétszámra 2.350 fős személyzet jut. Emellett nem kevesebb mint 7 medence, 9 pezsgőfürdő, 6 rekord nagyságú vízi csúszda, AquaDome, Chill Island, Swim & Tonic úszóbár, Central Park és a megújult Royal Promenade valamint a Royal Bay Pool ami a legnagyobb valaha megépített medence lesz a tengeren! A hajó 250.800 GT és 1198 láb hosszú azaz nem kevesebb mint 365 méter. Mitől lesz nagyobb mint a korábbi Oasis Class hajók? A Wonder of the Seas azaz a világ jelenlegi legnagyobb hajója 1188 láb (362 méter) hosszú.

A legszembetűnőbb változás az Oasis osztályú hajókhoz képest, hogy a hajó elejébe került az AquaDome ami ezen a hajón több lesz mint egy színház. Az AquaDome eszméletlen kilátást nyújt majd az utasoknak az óceánra és teljesen zárt felsőrésznek köszönhetően az időjárás is kevésbé fogja befolyásolja a műsorokat. Az Oasis class hajókon az AquaTheater teljesen szabadban működött, viszont a látványos zárt felsőrésznek köszönhetően az Icon of the Seas fedélzetén már szabályozhatják az időjárást, a világítást és a speciális effekteket is az előadások alkalmával! Itt kap majd helyet majd a legmagasabb vízesés is a tengeren a maga 16 méteres magasságával!

Az első LNG-üzemű tengerjáró hajó a flottában!

Az Icon of the Seas az első Royal Caribbean International tengerjáró hajó ami cseppfolyósított földgáz (LNG) és üzemanyagcellás technológia kombinációjával működik majd. Az LNG a legtisztábban égő tengeri hajózási üzemanyag ami jelentős előrelépés a hagyományos tengeri "nehéz" üzemanyaghoz képest. Az Icon ezenkívül a szárazföldi áramforrásra is rá tud csatlakozni.

„Attól a pillanattól kezdve, hogy felszállnak a fedélzetre, minden élményt kifejezetten arra terveztünk, hogy a legjobb nyaralást biztosítsuk az utasok részére, szárazföldön és tengeren egyaránt. Az Icon of the Seas segítségével ezt egy új szintre emeltük, és a tökéletes családi nyaralást hoztuk létre." - Jason Liberty, a Royal Caribbean Group elnök-vezérigazgatója

képek: Royal Caribbean


Az Icon of the Seas hajójegyek értékesítés 2022 október 26-tól Magyarországon is elérhetőek lesznek 

Keresse a Safari Travel oldalait, irodáját további részletekért, ajánlatokért: https://www.safaritravel.hu/   

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés