+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

  • Blogok
  • Franciaország tengerentúli területei

Franciaország tengerentúli területei

További blogok:

Franciaország tengerentúli területeinek két fő csoportja:

I. Franciaország tengerentúli megyéi és régiói - Département et régions d'Outre-mer - korábbi gyarmatokból alakultak ki, és ugyanolyan jogokat élveznek, mint a franciaországi megyék és régiók: Guadeloupe, Martinique, Francia Guyana, Réunion, Mayotte.


II. Franciaország tengerentúli területei - Collectivités d'Outre-mer - részét képezik a Francia Köztársaságnak, de nem részei az Európai Unió költségvetési rendszerének, nem vették át az eurót: Saint-Pierre és Miquelon, Saint-Barthélémy, Saint-Martin, Wallis és Futuna, Francia Polinézia, Új-Kaledónia.


Franciaország tengerentúli területeire való belépést a vártnál is jobban szigorították, melynek legfőbb oka az egyre inkább elhúzódott romló egészségügyi helyzet. Ezen területek legérdekesebb beutazási feltétele, hogy bár több ezer kilométerre fekszenek Magyarországtól, EU-s ország lévén akár személyi igazolvánnyal is beléphetünk. Ennek ellenére az átszállások és váratlan események kiszámíthatatlansága miatt az útlevéllel való utazást javasoljuk. Jelenleg, aki ezekre a szigetekre szeretne belépni számos feltételt kell teljesíteniük: 72 óránál nem régebbi negatív eredményű PCR teszt, különböző nyomtatványok kitöltése, prefektusi jóváhagyás, amelyet a légitársaság is megkap, illetve ennek hiányában kötelesek megtagadni a beszállást, továbbá a személyes/családi, egészségügyi és üzleti indok kivételével elutasításra kerülnek. A karanténkötelezettség (7-10-14 nap) továbbra is fennáll, és tesztel sem lehet feloldani. Kivételt képez Szent Márton sziget déli oldala, mely holland autonóm terület.


Franciaország tengeren túli szigetei bővelkednek a szebbnél is szebb fehér homokos tengerpartokkal egyelőre be kell érnünk a már enyhébb korlátozásokat bevezető országokkal. A teljesség igénye nélkül: Tanzánia, Maldív-szigetek, Aruba, Egyesült Arab Emírségek, Dominikai Köztársaság, Mexikó.


És akik az aktív kikapcsolódást preferálják, számukra hoztuk létre szafari programjainkat, melyekről az alábbi linken olvashatnak bővebben:

https://www.safaritravel.hu/szafari-programok/szafari_programajanlo


Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés